Başkan Şerifoğulları Elazığ'ı Bölgesinde Ses Getiren Bir Konuma Taşıyacak

İstihdam ve kalkınma hamlesine yeni dönemde de devam edecek olan Elazığ Belediye Başkanı ve AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi projesini hayata geçirerek Elazığ'ı büyük ve küçükbaş hayvancılık borsasında, bölgesinde ses getiren bir konuma taşıyacak.

Başkan Şerifoğulları Elazığ'ı Bölgesinde Ses Getiren Bir Konuma Taşıyacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrin yıllardır ihmal edilen ve kangrene dönen altyapı sorununa neşter vuran, çalışmaların tamamlanmasıyla Elazığ’ın altyapısının geleceğini garanti altına alacak olan Başkan Şerifoğulları, 2024-2029 yılları arasında istihdam, üretim ve kalkınmaya yönelik önemli projeleri hayata geçirecek.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, ELAZIĞ’IN HAYALİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRECEK

Başkan Şerifoğulları, Elazığ’ın hayali olan Yeni Sanayi Sitesi projesini yeni dönemde gerçeğe dönüştürecek. Çamyatağı köyü sınırları içerisinde yaklaşık 952 bin m² alan üzerinde inşa edilecek olan Yeni Sanayi Sitesi’nin mevcut kapasitesinin üzerinde bir hedefle Elazığ üretimde de söz sahibi olan bir şehir haline gelecek. Yeni Sanayi Sitesi bünyesinde; Gıda Toptancıları Sitesi ve Balık Hali, Zirai Aletler ve Makine Tamircileri Sitesi, Oto Sanayi Sitesi, Tornacılar Sitesi, Dökümcüler Sitesi, Mobilyacılar Sitesi, Elektrik ve Makine Tamircileri Sitesi, Plastik Sanayi Sitesi, Ambalaj Sanayi Sitesi ve Bakır ve Alüminyum İmalatçıları Sitesi yer alacak.

TEKSTİLKENT PROJESİ HAYATA GEÇİRİLECEK

Başkan Şerifoğulları’nın yeni dönemde önemli projeleri arasında, Tekstilkent Projesi de bulunuyor. Elazığ Belediyesi tarafından, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yaklaşık 3 bin m² alana sahip tekstil atölyeleri kurulacak. Böylece, hem istihdama hem de üretime öncelik verilmiş olacak.

LİSANSLI DEPOCULUK İLE ÜRETİCİLERİN ÜRÜNLERİNİN HAK ETTİĞİ DEĞERLE ULUSAL VE ULUSLARARASI PAZARA SUNULMASI SAĞLANACAK

Başkan Şerifoğulları, yeni dönemde yine bir ilke imza atacak. Elazığ’da tarım ürünlerinin sağlıklı koşullarda muhafaza edilmesi ve ticari amaçla depolanması hizmetlerini sağlayan Lisanslı Depoculuk projesi hayata geçirilecek. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Elazığ Ticaret Borsası ve Elazığ’da bu alanda faaliyet gösteren kooperatiflerle birlikte üreticilerin ürünlerini hak ettiği değerle gıda borsalarında ulusal ve uluslararası pazara sunulması sağlanacak. İnşa edilecek Lisanslı Depoculuk merkezi içerisinde Sınıflandırma, Depolama, Soğuk Hava Deposu Laboratuvar, Lisans Hizmetleri Merkezi, Ambalaj ve Paketleme, Güneş Enerji Santrali ve Ürün İhtisas Borsası birimleri yer alacak.

FIRAT HAYVAN ÜRÜNLERİ TEDARİK VE TİCARET MERKEZİ KURULACAK

Başkan Şerifoğulları’nın bir başka önemli projesi de Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi olacak. Gümüşkavak Mahallesi’nde yer alan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içerisinde, Elazığ Belediyesi, Elazığ Ticaret Borsası ve Fırat Kalkınma Ajansı ortaklığında, bin büyükbaş, 3 bin küçükbaş hayvan kapasitesine sahip, Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi kurulacak.

Toplam 5 bin 500 m² inşaat alanına sahip olan tesisle şehrimizi, büyük ve küçükbaş hayvancılık borsasında, bölgesinde ses getiren bir konuma taşıyacağız.

Başkan Şerifoğulları Elazığ'ı Bölgesinde Ses Getiren Bir Konuma Taşıyacak
Başkan Şerifoğulları Elazığ'ı Bölgesinde Ses Getiren Bir Konuma Taşıyacak