Öğretmen adaylarına 'kadına yönelik şiddetle mücadele' semineri verildi

Elazığ'da Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretmen adaylarına yönelik 'kadına yönelik şiddetle mücadele' ve 'erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele' semineri verildi.

Öğretmen adaylarına 'kadına yönelik şiddetle mücadele' semineri verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretmen adaylarına yönelik ’kadına yönelik şiddetle mücadele’ ve ’erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele’ semineri verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü, Fırat Üniversitesi, Elazığ Barosu ve İl Müftülüğünün katkılarıyla Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretmen adaylarına yönelik seminer düzenlendi. Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen seminerde sinevizyon gösterimi destekli kadına yönelik şiddetle mücadele ve erken yaşta ve zorla evlilikler ile mücadele konuları hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Seminerde, şiddetin tanımı, türleri, yaygınlığı, şiddet mağduru kadınlara sunulan hizmetler, aile içi şiddetle mücadelede yasal mevzuat, erken yaşta ve zorla evliliklerde yasal mevzuat ve tedbir kararları ve elektronik kelepçe konuları anlatıldı.

Öte yandan kolluk kuvvetleri tarafından Kadın Destek Uygulaması (KADES) ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı ve 6284 sayılı kanun ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak broşür dağıttı.

Kadına yönelik şiddetin her türlüsünü önlemek için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Ömer Faruk Ergün," Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız himayesinde Kadının Statüsü Genel Müdürlüğümüz himayesinde ’Şiddete Sıfır Tolerans İlkesi’’ ile koruyucu ve önleyici çalışmalar yürütülmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Elazığ il müdürlüğü olarak paydaş kurumlarımız ile eğitim ve farkındalık çalışmalarımız devam ediyor. İlimiz 2021-2025 yılları Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı çerçevesinde bugün de Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesinde öğrenim gören öğretmen adaylarımız ile bir araya gelerek Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Erken Yaşta ve Zorla Evlilikler ile Mücadele konularında bilgilendirmelerde bulunduk. Kadına yönelik şiddetin her türlüsünü önlemek amacıyla bu kapsamda çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

Fırat Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Demirel ise öğretmen adaylarının kadına yönelik şiddet konusunda bilinçli olmasının gelecek nesillerin yetişmesi noktasında oldukça önemli olduğunu kaydetti.