Alt Yapı Sos Verdi

Elazığ'da kısa süreli sağanak yağış hayatı durdurmakla kalmadı altyapının yenilenmesinin ne kadar büyük ve önemli bir ihtiyaç olduğu gerçeğini ortaya koydu. Bu gerçeği görerek seçim vaatleri arasına koyan ve 'Siyasi hayatıma mal olsa bile şehrin tüm alt yapısını yenileyeceğiz' deyip güçlü bir irade ve kararlık sergileyip 20 Mayıs'ta birinci bölge ihalesini yapacak olan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın altyapı konusunda neden ısrarcı, kararlı ve haklı olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Alt Yapı Sos Verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayramın üçüncü günü öğlen saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kısa süreli sağanak yağışlar, birçok olumsuzlukların yaşanmasına sebep oldu ve şehirde hayat durdu. 
Birçok altgeçidi su bastı, birçok araç ve vatandaşlar bu altgeçitlerde ve birçok noktada mahsur kaldı.
Aşırı yağışlar, şehrin alt yapısının ne kadar yetersiz ve eksik olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
 

YAĞMURLAMA HATTININ OLMAMASI BÜYÜK EKSİKLİK
Çarşamba günü yağan sağanak yağışların günlük hayatı olumsuz etkilemesi ve birçok hemşerimizin mağdur olmasına sebep olan en önemli eksiklik, şehrin yağmurlama sistemine yeterince sahip olmaması.
Şehrin belirli bölgelerinde olan ancak ihtiyaca cevap vermeyen yağmurlama şebeke sisteminin yetersizliği ve yağışları alacak kapasitede olmaması, suların yüzeyden akmasına ve cadde ve sokakları kaplamasına sebep

TEŞHİSİ YAPTI, TEDAVİ İÇİN TARİH VERDİ
Çarşamba günü yaşanan sağanak yağışlardan şehrin olumsuz etkilendiğine araçların suda kaybolduğu bir resim yayınlayarak dikkat çekip teşhisi koyan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, tedaviyi de sundu ve 20 Mayıs tarihini işaret etti.

“ALTYAPI YETERSİZLİĞİNİ BİR KEZ DAHA GÖRDÜK”

Çarşamba günü yaşanan sağanak yağış ve sonrasında oluşan görüntüler ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şu ifadeleri kullandı:
 “Kıymetli hemşehrilerimiz, kısa süreli bir yağışta bile şehrimizin altyapısının ne kadar yetersiz olduğunu görüyoruz. 20 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz altyapı ihalesiyle ilk kazmayı vurarak yılların problemini ortadan kaldıracağız inşallah” dedi.

20 MAYIS ŞEHİR İÇİN YENİ BİR MİLAT
Sürekli büyümesine ve gelişmesine rağmen özellikle şehir merkezinde bulunan mahallelerin altyapıları, 1980’li yılların ihtiyacına göre yapıldığı için yetersiz kalıyor. Yine şehrin birçok bölgesinde yağmur suyu şebeke hattının bulunmaması da sel baskınlarına sebep oluyor.
Şehrin yeni yerleşim alanlarında zaman içerisinde altyapı çalışmaları yapılsa da merkezi mahallelerde 40 yıl önce yapılmış altyapı, ihtiyaca cevap veremiyor.
Bu eksikliği gören ve seçim vaatleri arasında en önemli proje olarak öne çıkartan Başkan Şerifoğulları, bir siyasetçi  için en riskli yatırım olmasına rağmen altyapıya gireceklerini her fırsatta dile getirmiş ve tüm hazıklıklarını tamamlayarak;  Akpınar, Çarşı, Çatalçeşme, Doğukent, Esentepe, Harput, İzzetpaşa, Karşıyaka, Kırklar, Kültür, Mustafapaşa, Salıbaba, Ulukent, Üniversite, Yıldız Bağları, Zafran ve Yeni Mahalle bölgelerini kapsayan “Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 1. Bölge Yapım İşi İhalesinin 20 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirileceğini geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurmuş ve müjde vermişti.

ŞEHRİN GELECEĞİ NEFES ALACAK
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,  geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili yaptığı açıklamada, şehrin gelecek on yıllarına nefes olacak altyapı yenileme projesine ilişkin çalışmaların başlama aşamasına geldiğini belirterek,  “Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 1. Bölge Yapım İşi İhalemiz 20 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.” diyerek konuya dikkat çekmişti.

KRONİK SORUNLAR BİR BİR ÇÖZÜLÜYOR
Başkan Şerifoğulları göreve geldikleri günden itibaren şehrin kronik sorunlarını bir bir çözüme ulaştırmak adına gayretle çalıştıklarını ifade ederek, “Şehrimizin bugünü ve yarınları için büyük önem taşıyan altyapı sorununa neşter vuruyoruz. Marka yatırımlarla gelişimine değer kattığımız şehrimizin mevcut altyapısı ömrünü tamamlamıştır. Bu doğrultuda göreve gelir gelmez elimizi taşın altına koyduk ve çalışmalarımızı başlattık. Şehrimizin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yenileneceği projenin müşavirlik ihaleleri yapılarak yüklenici firma ile imzalanan sözleşmenin ardından yer teslimi yapıldı. Altyapı yenileme projemiz üç bölge üzerinden yürütülecek. Akpınar, Çarşı, Çatalçeşme, Doğukent, Esentepe, Harput, İzzetpaşa, Karşıyaka, Kırklar, Kültür, Mustafapaşa, Salıbaba, Ulukent, Üniversite, Yıldız Bağları, Zafran ve Yeni Mahalle bölgelerini kapsayan Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 1. Bölge Yapım İşi İhalemiz 20 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke hattı, su depoları ve terfi istasyonları yapım işlerini kapsayan ihalenin ardından sözleşme imzalanarak yer teslimi gerçekleştirilecek. Resmi sürecin tamamlanmasının ardından fiziki çalışmaları başlatacağız. Proje kapsamındaki diğer iki bölgeye ilişkin ihale süreci de en kısa sürede tamamlanacaktır.” diye konuşmuştu.

40 YILDAN SONRA ALTYAPI ÇALIŞMASI
Geçtiğimiz günlerde altyapı ihalesi ile ilgili yaptığı açıklamada nihai olarak Elazığ’ın 40 yıldır ele alınmayan altyapı sorununu çözüme kavuşturmuş olacaklarının altını çizen Başkan Şerifoğulları, şunları kaydetmişti:
“Biz şehrimizin sorunlarına günübirlik çözüm oluşturma yolunu hiçbir zaman tercih etmedik. Görev süremiz boyunca ilimizin kangrenleşmiş sorunlarını bir bir çözmeye başladık. Şehrin yıllardır ötelenen, ihmal edilen sorunları için kararlılıkla çözüm üretiyoruz. Altyapı problemi de bunlardan bir tanesi ve en önemlisidir. Kısa bir süre içinde bugüne kadar üzeri örtülen bu soruna neşter vurarak, şehrimizin geleceği adına en önemli yatırım olan altyapı yenileme çalışmasını hayata geçireceğiz. Elazığ’ın gelecek on yılları açısından en önemli adım olan altyapı yenileme projemizle, 1980’li yıllardan kalma asbestli borular sökülerek, içme suyu hatları polietilen ve düktil borularla sağlıklı bir yapıya kavuşturulacak. Böylece vatandaşlarımız hem kaliteli ve sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak hem de altyapı yetersizliğinden kaynaklanan kayıplar önlenerek, su tasarrufu sağlamış olacağız. Yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarımızla da şehrimizde yağışlar sonrası altyapı yetersizliğinden kaynaklı oluşan sorunları da çözüme ulaştırmış olacağız.”

“CESARET VE GAYRETLE”
Altyapı yenileme çalışmasının son derece zorlu, sıkıntılı ve maliyetli bir çalışma olduğunu ve aynı zamanda sabır gerektirdiğinin altını çizen Başkan Şerifoğulları, “Biz cesaretimizi ortaya koyarak gayretle şehrimizin geleceği adına en önemli yatırım olan altyapı yenileme projemizi başlatıyoruz. Bu süreçte hemşehrilerimizden destek bekliyoruz. Altyapı çalışması sadece yoldaki ana hattan ibaret değil. Ana hattı yenileyeceğiz, evsel bağlantıları sağlayacağız. Nihai olarak da üstyapı çalışmalarıyla şehrimizi yenilenmiş olacağız. Elbette zorlu ve sıkıntılı bir süreç olacak. Ancak 40 yıl önce döşenen ve ömrünü çoktan tamamlayan altyapı hatlarının yenilenmesi şehrimizin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Yarınlarımıza duyduğumuz sorumluluk gereği bu çalışma olmazsa olmazımızdır. Söz verdik ve şükürler olsun başlıyoruz. Projemizin şehrimize, halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamasında bulunmuştu.

BULUT: “HALKIMIZIN YANINDAYIZ”
Çarşamba günü yaşanan sel felaketi sonrasında AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili açıklama yaptı. Milletvekili Metin Bulut, her durumda vatandaşın yanında olduklarını ve gerekenin bir an önce yapılacağını söyledi.
 Milletvekili Bulut, “Elazığ bugün bir afetin eşiğinden döndü. Yağmur ve dolu yağışı ile oluşan selden dolayı mağdur olan hemşerilerimizin yanında olacağız. Zarar, ziyan tespitlerinden sonra gereken desteklemeler yapılacaktır. Rabbim her türlü afetten muhafaza eylesin” dedi.

DEMİRBAĞ: “MAĞDDURİYETLER GİDERİLECEKTİR”
Yaşanan sel felaketi sonrasında Elazığ AK Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ da konuyla ilgili açıklama yaptı. Milletvekili Demirbağ, “Bir daha yaşanmaması temennisiyle bugünkü yağış sonrası oluşan selden etkilenen hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devlet olarak kurumlarımız tarafından hasar tespit çalışmaları yapılarak mağduriyetlerin giderilmesi sağlanacaktır” ifadelerin kaydetti.

BALIK: “DEVLETİMİZ DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE HALKIMIZIN YANINDA OLACAKTIR”
Yaşanan sel felaketi sonrasında AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık  da konuyla ilgili açıklama yaptı. Milletvekili Balık, “Şehrimizde bugün kuvvetli yağmur ve dolu yağışı sonrası oluşan selden etkilenen hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yaşanan afet sonrası hasar tespit çalışmaları yapılarak, devletimiz tüm vatandaşlarımızın dün olduğu gibi bugün de daima yanında olacaktır” diye kaydetti.

EROL: “ALTYAPININ YENİLENECEK OLMASI SEVİNDİRİCİ”
Yaşanan sel felaketi sonrasında Elazığ CHP Milletvekili Gürsel Erol da konuyla ilgili açıklama yaptı. Cumhuriyet Mahallesi’nde Beyaz Evler mevkiinde 7 binanın hasar aldığına dikkat çeken CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, bu evlerde yaşanan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı. 
İlimizin Belediye Başkanının açıkladığı altyapı sorunun çözümüyle ilgili ihale sürecini bilgilendirmesi sevindirici olsa da, Elazığ’ın alt yapı sorunlarının 20 yıllık Ak Parti iktidarları ve yerel yönetimleri döneminde çözülmemiş olmasının Elazığ’ın sahipsizliğinin örneklerinden biri olduğuna dikkat çeken Erol, “Bugün yaşanan sel baskınında mağdur olan tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunar, bizim iktidarımızda Elazığ’ımızda yapacağımız hizmet farklılığını sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.
 

Alt Yapı Sos Verdi
Alt Yapı Sos Verdi
Alt Yapı Sos Verdi
Alt Yapı Sos Verdi
Alt Yapı Sos Verdi
Alt Yapı Sos Verdi