Av. Kılıç: '28 Şubat, Halkın Değerlerine Yapılmıştır'

Elazığ Akıncılar Derneği tarafından başlatılan 'Diriliş Sohbetleri' devam ediyor.

Av. Kılıç: '28 Şubat, Halkın Değerlerine Yapılmıştır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haftalık olarak düzenlenen “Diriliş Sohbetleri’nin konuğu 28 Şubat Döneminde Milli Gençlik Vakfı Elazığ İl Başkanı olan Av. Bekir Kılıç oldu.

“Ülkemizde Darbeler Tarihi ve 28 Şubat” konulu seminer veren Av. Bekir Kılıç, Türkiye’nin her on yılda bir darbe yapılması geleneğinin ne yazık ki en son yaşanan 15 Temmuz ayaklanmasında da devam ettiğini getirerek şunları söyledi:

“Türkiye, bulunduğu coğrafya ve konum itibarıyla özellikle emperyalist güçlerin ilgi alanında olmuş, ülkemizin gelişme ve kalkınma yolunda attığı her adımı, darbe yoluyla kesmek ve medeniyet yarışından geri koymak isteyen çevreler olagelmiştir.  27 Mayıs darbesi,  12 Mart muhtırası, 12 Eylül darbesi ve 28 Şubat postmodern darbeleri,  bu niyetin hayata geçirilmiş somut örnekleridir. Yine 15 Temmuz kalkışması da gösterdi ki Türkiye’nin bölgesinde söz sahibi olmasından ve kendi ayakları üzerinde durmasından rahatsız olan odaklar, içimizdeki hainlerle iş birliği yaparak darbeler yapmakta ve her defasında da halkımızdan gördükleri tepki ile tarihin karalığına gömülmektedirler.” 

28 Şubat, aslında sudan sebeplerle seçimle gelmiş meşru hükümete karşı yapılmış gibi görülse de aslında millete, milletin değerlerine ve ülkenin kaynaklarını rantiyecilere değil yine milletin kendisine aktarmaya çalışan bir zihniyete ve anlayışa karşı yapıldığını ifade eden Av. Kılıç, “Gelinen noktada 15 Temmuz örneğinde olduğu gibi  her kesimden insanımızın darbelere karlı duruş sergilemesinin  demokrasi ve ülkemiz adına sevindirici bir gelişmedir” dedi.