Başkan Kangal Bu Atama Elazığ Kamuoyunu Rahatsız Etmiştir

Tunceli'de ve Çemişgezek'te Ak Parti'nin çeşitli kademelerinde görevlendirilen İbrahim Enes Somyürek sınavsız olarak el altından Tunceli Mazgirt Belediyesinde Muhasebe Büro elemanı olarak işe başlamış,akabinde Tunceli Dsi Müdürlüğüne görevlendirilmişti.

Başkan Kangal Bu Atama Elazığ Kamuoyunu Rahatsız Etmiştir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tunceli’de ve Çemişgezek’te  Ak Parti’nin çeşitli kademelerinde görevlendirilen İbrahim Enes Somyürek sınavsız olarak el altından Tunceli Mazgirt Belediyesinde Muhasebe Büro elemanı olarak işe başlamış,akabinde Tunceli Dsi Müdürlüğüne görevlendirilmişti.Tunceli Valiliğine istisnai kadro açılması için Ak Partili siyasilerin girişimleri sonuç vermeyince,Elazığ Valiliğince bu talebin karşılandığı iddiası Elazığ’da büyük yankı uyandırdı.

Deva Partisi Elazığ İl Başkanı Av.Mehmet Kangal  Ak Partili siyasilerinin baskı kurarak bu şahsın özel kalem biriminde işe başlamasına tepki göstererek şu ifadeleri kullandı;

Dün tarafımıza ulaşan bilgilere göre, Elazığ Valiliği Özel Kalem müdürlüğüne, partizanca Saiklerle yeni bir isim başlatılacakmış. Bu kişinin iktidar partisinde aktif görev alan , Ak Parti Tunceli İl başkan yardımcısı olması , şehrimiz adına bizleri bir kez daha hayal kırıklığına uğratmış oldu. Özel kalem gibi kilit bir noktaya liyakat ve adalet kriterlerinden uzaklaşılarak atama yapılması, o makamın ciddiyetini sarsacağı gibi duyulan güveni de zedeleyecektir.

Son yıllarda sıkça karşılaştığımız bu tür uygulamalarda, liyakat yok sayılarak kişiye özel açılan kadrolar ile işe alınanların,  kısa bir süre sonra başka memuriyet kadrolarına naklen atanmaları kamu vicdanını yaralayacak seviyelere gelmiştir. Bir çok insanın atanmak için sınav beklediği bir ortamda bu kadrolar vasıtasıyla memuriyete başlatılmaları ve daha sonra da başka kadrolara atanmaları ne yazık ki vakayı adiyeden olmuştur.

Hakkaniyeti gözeten ve  eşitliği savunan hiç kimsenin arkasında duramayacağı , Elazığ kamuoyunu rahatsız eden bu atamanın Sayın Valimiz Ömer Toraman tarafından mutlaka yeniden 

değerlendirilmesini, Valilik makamının devleti temsil noktasında şehirde yakalamış olduğu olumlu havanın tersine dönmemesi adına bu karardan bir an önce vazgeçilmesini toplum vicdanı adına önemle talep ediyoruz’’dedi.