Bir Başarı Hikayesi, 100 Projeden 71'i Tamam

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından üç yıl geçti. 24 ocak 2020 depremi ve pandemi döneminin tüm olumsuzluklarına rağmen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları bu kısa sürede birçok alanda şehre yüzlerce hizmet kazandırmayı ve halkın gönlüne girmeyi başardı...

Bir Başarı Hikayesi, 100 Projeden 71'i Tamam
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerin üzerinden üç yıl geçti. 24 Ocak 2020 tarihinde 6.8 şiddetindeki depremle büyük bir yıkım yaşayan, ardından hem çalışma hem de sağlığımızı olumsuz etkileyen ve birçok sektörün durduğu pandemi döneminin tüm olumsuzluklarına rağmen, Elazığ Belediyesi tüm bu zorluklar altında bile destansı hizmetlere imza atarak şehrin değişim ve dönüşüm sürecine önemli katkılar sunan projeleri tek tek hayata geçirdi.


“Gönül Gönüle Hizmet” sloganıyla 31 Mart 2019'da halkımızın teveccühü ile Elazığ Belediye Başkanlığına seçilen Başkan Şerifoğulları, hayatın her alanına  ve her yaştan insanımıza hitap eden hizmetleriyle başarılı bir grafik ortaya koyarak bir çok projeyi hayata geçirdi.

3 YILDA 100 PROJENİN 71’İ HAYATA GEÇTİ

Göreve gelmesinin üçüncü yıldönümünü değerlendiren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, her geçen gün Elazığ’ımızı bir adım öteye taşıma, bu şehirde yaşayan her vatandaşımızın yaşam kalitesine değer katma yolunda çok kıymetli adımlar attıklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Her geçen gün hedeflerimize bir adım daha yaklaştık. Vatandaşlarımıza söz verdiğimiz 100 projeden 71’inin bir bölümünü tamamladık, bir bölümünü ise tamamlama aşamasına getirdik. Vizyon projelerden altyapıya, ulaşımdan çevreye, kültürden sanata, turizmden sosyal belediyeciliğe her alanda güçlendirilmiş bir Elazığ için durmadan, yorulmadan şehrimizin dört bir yanını hizmetlerle buluşturmaya devam ediyoruz.” 

“BAHANELERİN ARKASINA SIĞINMADIK”

Yaşanan deprem ve  pandemi sürecine rağmen hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan Elazığ’ın bugünü ve yarınları için kararlılıkla çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizen Başkan Şerifoğulları, “En büyük gücümüz olan hemşehrilerimin desteğiyle geride bıraktığımız üç yılda şehrimiz adına inançla, aşkla büyük adımlar attık” dedi.

ŞEHRE HİZMET YAĞDI

Başkan Şerifoğulları  üç yıl içerisinde tamamlayarak hayata geçirdikleri hizmetler hakkında ise şunları söyledi:
“İnsanımızı merkeze alarak yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında; Balakgazi Parkı Cam Seyir Terası, Kent-Köy Yaşam Alanı, Ulukent Kanal Yanı Parkı'nı hizmete sunduk. Ulukent, Doğukent, Kırklar, Sanayi ve Salıbaba Mahallelerimizden geçen kanal sorununu çözüme ulaştırarak alana bir cazibe merkezi kimliği kazandırdık. Kahraman şehidimiz Fethi Sekin Külliyemizin inşasını tamamlayarak hizmete açtık. Kapalı Çarşı'mızda restorasyon çalışması gerçekleştirdik. Yeşil Kuşak Projemizi hayata geçirdik. Mini Terminal Binamızı, Gümüşkavak Mahallesi Ek Hizmet Binamızı, Mezarlıklar Müdürlüğü Hizmet Binamızı, Dijital Kütüphanemizi, 10 yeni Semt Kütüphanesi ile 19 yeni Spor Yaşam Merkezi'ni hizmete açtık. Hilalkent Sosyal Yaşam Merkezi'mizin inşasını tamamlayarak Hayme Ana Kadınlar Semt Pazarı'mızı hizmete sunduk”dedi.

MEGA PROJELER PEŞPEŞE HAYATA GEÇTİ

Şehrin büyük bir ihtiyacı olmasına rağmen yılların ihmaline uğrayan önemli projeleri de tek tek hayata geçiren Başkan Şerifoğulları,  Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Şehrimizin kimliğine değer kazandıracak 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yer Altı Otoparkı ile Kent Meydanı ve Yer Altı Otoparkı projemiz ilerliyor. Şehirler Arası Terminal Binası gibi mega projelerinde sona gelindiğini ve yakın zamanda hizmete açılacağını dile getirdi.

ELAZIĞ, MÜZELER ŞEHRİ OLUYOR

Tarihi ve kültürel mirası ile kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış Harput’un bir turizm merkezi olması amacıyla çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Müzeler şehri Elazığ hedefiyle; Musiki Müzesi, Hamam Müzesi ve Basın Müzesi çalışmalarımız devam ediyor. Kadim medeniyetler merkezi Harput’umuzu değerleriyle geleceğe taşımak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz”dedi.

GES PROSİ İLE GELEN TASASSUF

Geleceğin enerjisi olan yenilenebilir enerji üretim çalışmalarımız kapsamında Güneş Enerji Sistemleri(GES) projemizi tamamlayarak enerji üretimine başladıklarını dile getiren başkan Şerifoğulları, bu proje ile enerji giderlerinin önemli oranda düştüğünü ifade etti.

YENİ BULVARLAR İLE ULAŞIMDA KONFOR VE KOLAYLIK
 
Traktörcüler Sitesi, Sosyalhane gibi birçok çalışmada sona geldiklerini ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Şehrimizde modern ve kaliteli bir ulaşım ağı oluşturma hedefi doğrultusunda bir yandan yeni cadde ve bulvarları hizmete sunarken, bir yandan da mevcut yollarda genişletme çalışması gerçekleştiriyoruz”dedi.

“SOSYAL BELEDİYECİLİKLE YAŞAMLARA DOKUNUYORUZ”

Fiziki çalışmalarımızın yanı sıra sosyal belediyecilik çalışmalarımızla da hemşehrilerimizin yaşamlarına dokunmaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Şerifoğulları, bu çalışmalarla her yaştan hemşerimizin sağlık, aile, kadın, çocuk, genç, spor, musiki ve kültürel faaliyetlerle hayatlarına dokunduklarını dile getirdi.

“ELAZIĞ’IN GÜCÜNE GÜÇ KATIYORUZ”
Üç yıllık hizmet sürecini Ramazan ayı sonrası düzenleyecekleri kapsamlı bir basın toplantısıyla değerlendireceklerini ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Hemşehrilerimizin bize emaneti olan şehrimizi daha güçlü yarınlara hazırlamak adına tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu şehirde yaşayan her bir hemşehrimizle kurduğumuz güçlü gönül köprüleriyle Elazığ’ımızın gücüne güç katmaya devam ediyoruz” dedi.

Bir Başarı Hikayesi, 100 Projeden 71'i Tamam
Bir Başarı Hikayesi, 100 Projeden 71'i Tamam
Bir Başarı Hikayesi, 100 Projeden 71'i Tamam
Bir Başarı Hikayesi, 100 Projeden 71'i Tamam
Bir Başarı Hikayesi, 100 Projeden 71'i Tamam