Fırat Üniversitesi'nde Kariyer Fuarı Gerçekleştirilecek

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Fırat Üniversitesi'nin ev sahipliğinde bölgedeki paydaş üniversitelerin de katılımıyla 09-10 Mart 2022 tarihlerinde Elazığ'da 'Güneydoğu Bölgesel Kariyer Fuarı' gerçekleştirilecek.

Fırat Üniversitesi'nde Kariyer Fuarı Gerçekleştirilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Yetenek Her Yerde” temasıyla 2019 yılında başlayan Bölgesel Kariyer Fuarları, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından üniversiteler, kamu ve özel sektör kurumları ve meslek odalarının işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanlığı bu yıl “Güneydoğu Bölgesi Kariyer Fuarı” etkinliğinin Fırat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Elazığ’da gerçekleştirilmesine karar verdi. 

Fuara katılacak olan öğrenci ve mezunlar etkinliğe geldiklerinde firmaların insan kaynakları yetkilileri ile iş/staj fırsatları, kariyer imkanları gibi konularda ilk ağızdan bilgi alabilecekler. Ayrıca çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, panellere, mülakat simülasyonlarına ve firmaların insan kaynakları temsilcileriyle yapılacak mülakatlara katılabilecekler.
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 09-10 Mart 2022 tarihleri arasında Elazığ’da düzenlenecek olan fuara 10 paydaş üniversite ile önemli firmaların katılacağını belirterek, çok sayıda misafiri Elazığ’da ağırlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. 

Prof. Dr. Göktaş, “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda “Yetenek Her Yerde” temasıyla ilk defa 2019 yılında gerçekleşen Bölgesel Kariyer Fuarları; bütün üniversitelerin öğrencilerini ve mezunlarını Türkiye’nin lider kurum ve kuruluşlarıyla bir araya getiren kariyer etkinlikleridir. Bu yıl 11 bölgede yapılacak bu etkinliklerden biri de “Güneydoğu Kariyer Fuarı” olarak Fırat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 10 paydaş üniversite ve meslek odalarının işbirliğinde gerçekleştirilecektir.

Katılımcı kurum, kuruluş ve işletmeleri de insan kaynakları alanında destekleyecek olan fuarımızda; tüm katılımcılar, meslekleri hakkında ayrıntılı bilgi edinme, kariyer planlarına yön verme, bölgemizde faaliyet gösteren birçok firma ile tanışma, kendi markalarını oluşturma ve girişimcilik hakkında fikir alışverişinde bulunma fırsatı elde edeceklerdir. 
İşverenler, üniversitelerin öğrenci ve mezunları ile iletişim kurma ve iş staj olanaklarını değerlendirme imkânı bulacaklardır. Ayrıca fuar süresince gerçekleşecek kişisel ve mesleki gelişim etkinlikleri, seminerler, bilgilendirme oturumları, atölye çalışmaları, mülakat simülasyonları gibi etkinliklerle gençlerimizin eğitim, ilgi ve becerilerine uygun kariyer alanlarını belirlemelerine fırsat sunmayı hedefliyoruz. 

Bu amaç ve hedefler doğrultusunda, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Koordinasyonunda ve üniversitemizin ev sahipliğinde 10 paydaş üniversitenin desteği ve katılımıyla 9-10 Mart 2022 tarihinde Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek olan bölgemizin önemli organizasyonlarından “Güneydoğu Kariyer Fuarına” katılımınızdan onur duyarız” dedi.