Demirbağ 'Evet' Oyu Verdi

HDP'li milletvekili Semra Güzel'in TBMM'de yapılan dokunulmazlığının kaldırılması oylamasına Elazığ Milletvekillerinden sadece CHP Milletvekili Gürsel Erol ile Ak Parti Milletvekili Sermin Balık'ın katıldığına medyada yayınlanan haberler, Haber Ayrıntı sitesinde de yer bulmuştu. Yaptığımız haberin ardından Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ'ın da oylamaya katılarak 'evet' oyu verdiği Meclis tutanaklarıyla ortaya çıktı.

Demirbağ 'Evet' Oyu Verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demirbağ’ın Meclis tutanaklarına yansıyan ancak haber merkezimizin gözden kaçırdığı yanlış bilgiye dayalı haberi, objektif ve tarafsız yayın anlayışımız gereği düzeltiyor ve Sayın Milletvekilimiz Zülfü Demirbağ’dan bu yanlışlığımızdan dolayı özür diliyoruz. 
Güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilen PKK’lı teröristle Kandil’de çekilmiş resmi çıkan HDP Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığı, Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylamayla kaldırılmıştı. Oylamaya ilimiz milletvekillerinden sadece Gürsel Erol ile Sermin Balık’ın katıldığına dair haber merkezimize bilgiler ulaşmıştı.
DEMİRBAĞ’IN KATILMAMASI MÜMKÜN DEĞİLDİ
1990’li yıllarda Iğdır’da kayınpederi PKK’lı teröristiler tarafından şehit edilen, söz konusu PKK  farklı bir kişiliğe bürünen ve  büyük bir nefretle terör örgütünün çocuklar da dahil yaptığı katliamları öfkeyle anlatan Zülfü Demirbağ’ın, HDP’li milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması oylamasına katılmadığına dair haberi yaparken de bunun gerçek olduğuna ihtimal vermemiş ve bir yanlışlığın olduğunu düşünmüştük.
KANDEMİR’İN ZİYARETİNİ DAHİ YOK SAYDI
Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ, HDP’li milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlık oylamasında bulunmak amacıyla, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in yoğunluğu sebebiyle aylardan beri bekletilen Ak Parti İl Binasının açılış törenine dahi  katılmayıp sırf HDP’li vekilin dokunulmaz oylamasında  “evet” oyu vermek amacıyla Ankara’da kaldı.
Yaklaşık 45 yıldan beri dış güçlerin taşeronluğu yaparak binlerce masum canı şehit edip, kaynaklarımızın tüketilmesine sebep olan PKK’nın destek verdiği HDP’ye gerekli cevabı bir kez daha veren Demirbağ, kendinden beklenileni bir daha yaparak halkımızın takdirini kazandı.
Haber merkezimize ulaşan ilk bilgiyi teyit etmeden, hızlı haber yapma gayretinin verdiği heyecanla Demirbağ’ın oylamaya katılmadığı yönünde yaptığımız haberi düzeltiyor ve bu konuda yaptığımız hatadan dolayı Ak Parti Milletvekilimiz Zülfü Demirbağ’dan özür diliyoruz.