Elazığ'a Robot Yarışma İkinciliği Bahçeşehir Koleji'nden

Bilim Kahramanları Derneğinin 9 – 16 yaş arası çocuk ve gençlerin kendilerini 'topluma duyarlı bilim insanı ve mühendis olarak görmelerini' sağlayan dünyada 100 ülkeden minimum 4 maksimum 10 kişiden oluşan takımların katıldığı FIRST LEGO League Challenge isimli bilimsel içerikli uluslararası turnuvanın Türkiye ayağında Elazığ Bahçeşehir Koleji Robotik Takımı ETERNAL turnuvaya katılan 30 takım arasından robot performans ikinciliği ödülünü kazandı.

Elazığ'a Robot Yarışma İkinciliği Bahçeşehir Koleji'nden
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Leyla Üşengül yaptığı açıklamada,“Bu başarının hem ilimiz adına hem okulumuz adına gurur verici olduğunu, turnuvaya katılan 30 takımın 36 farklı ilden geldiğini aralarında Fen ve Teknoloji Liselerinin olduğunu ifade etti. 

Turnuvaya katılacak olan takımlar aylar süren çalışmalarla turnuva masasının üzerinde yer alan görevleri en kısa sürede yapan bir robot programlayıp tasarlarlar ve her sezon, tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun ile ilgili araştırma projesi yürütürler. Tüm bu yolculuk sırasında takım çalışması, deneyim paylaşımı, arkadaşça rekabet kuralları, süreç odaklı olma ve duyarlı profesyonellik onlara rehberlik eder. Turnuvalara katılan çocuk ve gençler; hem bilim, sanat, teknoloji konularında, hem de ifade, dinleme, sunum, paylaşım, takım çalışması konularında eğlenceli bir deneyim yaşarlar. Bu deneyimler onların kendilerini geleceğin bilim insanı, mühendisi, etkin girişimcisi ve duyarlı dünya vatandaşı olarak hayal etmelerine teşvik eder.

Bu yarışmalar ve başarılar sayesinde öğrencilerim farklı illerdeki yaşıtları ile tanışma fırsatı edinirken, disiplinli çalışma, zaman yönetimi, sunum tecrübesi kazanımlarını ediniyorlar. 
FLL turnuvasına okul olarak dört yıldır katılım sağlıyoruz. Elazığ’dan okul olarak katılım sağlayan ve her yıl ödülle dönen tek okuluz. 2019- Duyarlı Profesyonellik Ödülü, 2020-İlham verici takım ödülü, 2021-Özdeğerler Ödülü ve bu yıl da son olarak Robot Performans İkincilik Ödülünü aldık. İlimize her yıl robotik alanında ödül kazandırdığımız için çok mutluyum. Önümüzde her yıl olduğu gibi Tübitak ve Teknofest süreçleri var. Çocukların ufuklarını açıp başarılı olup vizyon sahibi olmaları için elimizden geleni yapacağız”dedi.