Elazığ Belediyespor Kulübü Boks Takımı Sporcusu Gizem Özer Altın Madalya Kazandı

Zonguldak'ta devam eden Nuri Eroğlu Büyük Erkekler ve Büyük Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda Elazığ Belediyespor Kulübü rüzgarı esmeye devam ediyor.

Elazığ Belediyespor Kulübü Boks Takımı Sporcusu Gizem Özer Altın Madalya Kazandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

66 ilden 612 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen ve toplam 6 sporcuyla şampiyonada mücadele eden Elazığ Belediyespor Kulübü, bir altın ve bir bronz madalya ile Elazığ'a dönüyor.

Cuma günü oynanan yarı final karşılaşmasında rakibini mağlup ederek final bileti alan Elazığ Belediyespor Kulübü sporcusu Gizem Özer, altın madalya için ringe çıktı.

Bugün saat 11:00'de Zonguldak Site Kapalı Spor Salonu'nda oynanan final karşılaşmasında Ankaralı rakibi Damlanur Karasal ile karşılan Gizem Özer, rakibini 5-0 mağlup ederek 63 kiloda Türkiye Şampiyonu olarak altın madalyanın sahibi oldu.

Şampiyonada Büyük Erkekler kategorisinde +92 kiloda mücadele eden Hamza Kendicioğlu ise yarı finalde rakibine mağlup olarak Türkiye üçüncüsü oldu ve bronz madalya aldı.

Ayrıca Elazığ Belediyesi’nin destek verdiği ve 60 kiloda mücadele Elazığ Telekom Spor Kulübü sporcusu Aylin Özçelik’te finalde rakibine mağlup oldu. Başarılı sporcu Türkiye ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: "TÜM SPORCULARIMIZI TEBRİK EDİYORUM”

Şampiyonada mücadele eden sporcuların başarılarıyla gururlandıklarını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; “Zonguldak’ta düzenlenen Nuri Eroğlu Büyük Erkekler ve Büyük Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda mücadele eden sporcularımızın başarıları bizleri gururlandırdı. Şampiyonada 63 kiloda altın madalya kazanan sporcumuz Gizem Özer ve +92 kiloda bronz madalyanın sahibi olan sporcumuz Hamza Kendicioğlu’nu tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonra da elde edecekleri başarılar ile bizleri gururlandırıp mutlu etmeye devam edecekler. Yine şampiyonada mücadele eden diğer sporcularımız ile boksörlerimizin gelişimine büyük katkı sağlayan antrenörümüz Cemil  Döndü’yü kutluyorum. Elazığ Belediyesi olarak sporu ve sporcuyu her alanda destekliyor, sporla ilgili her projeye destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.