Elazığ Bilim Merkezi'ne Diyarbakır'da Yoğun İlgi

Elazığ İl Özel İdaresi'ne bağlı olarak faaliyetlerini yürüten Elazığ Bilim Merkezi, Diyarbakır'da düzenlenen '2021 Uluslararası Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği'nde büyük ilgi gördü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK ile TÜBITAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL Elazığ Bilim Merkezi'nin atölyelerini ziyaret ederek, tebriklerini ilettiler.

Elazığ Bilim Merkezi'ne Diyarbakır'da Yoğun İlgi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ İl Özel İdaresi’ne bağlı olarak faaliyetlerini yürüten Elazığ Bilim Merkezi, Diyarbakır’da düzenlenen "2021 Uluslararası Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği"nde büyük ilgi gördü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK ile TÜBITAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL Elazığ Bilim Merkezi’nin atölyelerini ziyaret ederek, tebriklerini ilettiler.

Tarihi Zerzevan Kalesi'nde 2-4 Eylül'de gerçekleştirilen ve yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 1500 gökbilim meraklısının bir araya geldiği “2021 Uluslararası Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği"ne Elazığ Bilim Merkezi de katılarak, çeşitli etkinliklerde bulundu.

 

Elazığ Bilim Merkezi Zerzevan Kalesi'nde eğitimcileriyle birlikte teleskop sistemlerini kurarak etkinlik boyunca gökyüzü gözlemleri gerçekleştirdiler ve diğer bilim merkezleri ile birlikte deney yap atölyeleri, gökyüzü gözlem araçlarının tasarımları, İHA pilotluk eğitimi gibi birçok alanda eğitimlere de destek verdiler.

Elazığ Bilim Merkezi atölyeleri şenlikte büyük ilgi görürken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK ile TÜBITAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL katkılarından dolayı Elazığ Bilim Merkezi’ni tebrik ettiler.

Milli Uzay Programı çerçevesinde gençlerin uzaya ilgisinin artırılmasının amaçlandığı etkinlik için seminer, yarışma, gökbilimle ilgili birçok atölye düzenlendi. Katılımcılar, uzmanlarla bir araya gelerek, dünyanın en iyi korunan Mithras Tapınağı'nda binlerce yıl önce gerçekleştirilen astronomi çalışmalarına ilişkin bilgi aldılar.