Elhak Gündemi Değerlendirdi

Elazığ Hak Adalet ve Kardeşlik Platformu gündeme dair degerlendirmelerde bulundu.

Elhak Gündemi Değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan yazılı açıklamalarda şu ifadelere yer verildi;
"Salgın nedeniyle iki yıla yakındır uzaktan eğitim almak zorunda kalan öğrencilerimizin başlayacağı yüz yüze eğitimin sürekli olmasını temenni ediyor ve tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Aşı zorunluluğu

Yeni eğitim öğretim döneminin başlayacağı süreçte, aşı yaptırmayan öğretmenlere haftada iki kez PCR testi yaptırma zorunluluğunun bir dayatma olduğunu düşünüyoruz. 

Aşı ile ilgili bilimsel çalışmalar ve bilim adamlarının söylemlerini dikkate alınmalı ancak anayasal güvence altında bulunan insanın vücut dokunulmazlığı ile ilgili bir dayatmaya asla gidilmemelidir. Aşı savunucuları ve aşı karşıtları gibi bir ayrışmanın ve aşı yaptırmamayı tercih edenlerin ötekileştirilmesinin doğru olmadığını düşünüyoruz. 

Mültecilere yapılan ırkçı söylemler

Son dönemlerde mültecilere yönelik dışlayıcı ve kışkırtıcı propagandaların yoğunlaşmaya başladığını görüyoruz. Elbette ülkemizin bir göç politikası olmalı ve düzensiz göç hadiselerine müsaade edilmemelidir. Ancak bu göç politikası belirlenirken Anadolu coğrafyasının asırlardır medeniyetlere ev sahipliği yaptığı; İngilizlerin çizdiği sınırlarla bizden ayrılmış ülke halklarının Osmanlı devleti zamanında bizim vatandaşımız olduğu, Çanakkale’de atalarımızın birlikte yattığı gerçeği unutulmamalıdır. Bu milletin değerleri, insanlığa karşı merhametli olmayı, Müslümanları kardeş bilerek yalnız bırakmamayı gerektirmektedir. Bu nedenledir ki; dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın bütün Müslümanları kardeş biliyor, bir kesimin mültecilere karşı kullandığı dışlayıcı dili ve beslediği kini kabul etmiyor ve kınıyoruz.

CHP’nin İslami değerlere karşı tahammülsüzlüğü

Buna benzer bir tahammülsüzlüğün, İslami değerlere karşı mecliste sergilenmesi esef verici olmuştur. Meclis Cami yanında bulunan Şube Kütüphanesi'nde, Kur'an-ı Kerim okuma yeri ve Diyanet İşleri'nin kitaplarının sergileneceği alanlara yer verilmesinden rahatsızlık duyan CHP milletvekili Kani Beko’nun "Meclis Kur'an okunacak yer değildir" çıkışı, milletin değerlerine düşmanlık konusunda CHP’de hiçbir değişiklik olmadığını göstermektedir.

 

Musibetler ve olumsuzluklarla birlikte dünyada güzel gelişmelere de şahitlik ediyoruz.

 Afganistan

İşgalci ABD’nin Afganistan’ı terk etmesi bu gelişmelerden biridir. Her halükarda ABD işgal gücünün Afganistan’ı terk etmesi sevindirici bir durumdur. Tüm emperyalist güçlerin, işgal ettikleri tüm topraklardan zillet içerisinde çıkacağı günleri görmeyi temenni ediyoruz.

Bu süreçte Afganistan’da hâkimiyeti ele geçirerek yönetim sorumluluğunu üstlenen Taliban hakkında birçok olumsuz değerlendirmeler yapılmaktadır. İlk yönetim döneminde ortaya koyduğu baskıcı uygulamaların tasvip edilmesi mümkün olmamakla birlikte, Taliban’ın yönetim anlayışıyla ilgili bugün ortaya koyduğu mutedil yaklaşım dikkate alınmalıdır. Yeni oluşacak Afganistan yönetiminin, Afgan halkına huzur getirecek mutedil bir İslami yönetim tarzını ortaya koyabilmesi için, Müslüman âlim ve aydınlar, İslam ülkeleri ve özellikle Türkiye tarafından gereken destek verilmelidir.

Şehid Seyyid Kutub ve Şule Yüksel Şenler

Mısır diktasına ve batı emperyalizmine karşı duruşunun bedelini 29 Ağustos 1966’da hayatıyla ödeyen şehid Seyyid Kutub’u ve ülkemizde batıcıların baskılarına karşı direnerek tesettür mücadelesinin sembol isimlerinden olan ve 28 Ağustos 2019’da vefat eden Şule Yüksel Şenler'i rahmetle yâd ediyoruz" denildi.