Fırat Üniversitesi 2 Alanda Dünyada İlk 500 Üniversite Arasına Girdi

Alan bazlı olarak 'research.com' internet sitesi tarafından h-indeks ve bibliyometrik göstergeler dikkate alınarak belirlenen üniversitelerin dünya sıralamaları açıklandı.

Fırat Üniversitesi 2 Alanda Dünyada İlk 500 Üniversite Arasına Girdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan bilimsel değerlendirmeler sonucunda Fırat Üniversitesi; Makine Mühendisliği ve Havacılık alanında dünyada 100., Türkiye’de 1., Matematik alanında dünyada 305., Türkiye’de 2., Bilgisayar Bilimleri alanında dünyada 809., Türkiye’de ise 4. sırada yer aldı. 

Ayrıca aynı internet sitesinde h-indeks, yayın ve atıf sayıları dikkate alınarak akademisyenler arasında alan bazlı olarak yapılan değerlendirme sonucunda; Bilgisayar Bilimleri Alanında Prof. Dr. Abdulkadir ŞENGÜR Türkiye’de 5., Matematik alanında Prof. Dr. Hasan BULUT Türkiye’de 5., Makine Mühendisliği ve Havacılık alanında ise Prof. Dr. Hakan Fehmi ÖZTOP Türkiye’de 1. ve Prof. Dr. Yasin VAROL Türkiye’de 8. olarak listeye girmeye hak kazanan akademisyenler oldular.Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, hedeflerinin Araştırma Üniversitesi olarak daha fazla alanda Dünyada ilk 1000 arasında yer almak olduğunu belirterek, Ar-Ge faaliyetlerine verilen desteği arttıracaklarını ifade etti. Dereceye giren akademisyenleri tebrik eden Prof. Dr. GÖKTAŞ, bu alanlarda daha iyi dereceler elde edilmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Fırat Üniversitesi 2 Alanda Dünyada İlk 500 Üniversite Arasına Girdi