Havabulut: 'Elektronik Eşyalarda Kredi Kartına Taksit Geri Gelsin'

Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut, cep telefonu, tablet ve bilgisayar gibi ürünlerde kredi kartına taksitli satış yasağının kaldırılmasını istedi.

Havabulut: 'Elektronik Eşyalarda Kredi Kartına Taksit Geri Gelsin'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2014 yılında gelen düzenlemeyle elektronik eşya satışı yapan esnafın mağdur olduğunu ifade eden Başkan Havabulut,  bir çok esnafın bu yasak yüzünden iş yerini kapatmak zorunda kaldığını söyledi.

"ESNAFLARIMIZIN İŞ KAYIPLARI YÜZDE 70 DÜŞTÜ"
Göreve geldikleri günden itibaren esnafların sıkıntılarını çözmek için gereken adımları attıklarını dile getiren Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut," 2014 yılında kredi kartına gelen taksit sınırlaması ile beraber cep telefonu tablet bilgisayar vb. ürünlerde kredi kartına taksitli satış yasağı gelmişti. O günden sonra esnaflarımızın iş kayıpları yüzde 70 düşmüş çoğu esnafımız bu konudan dolayı iş yeri kapatmış ya da ayakta durmak için mücadele etmiştir. Göreve geldiğimizden bugüne kadar esnaflarımızın  sıkıntılarını  çözmek için gereken adımları atıyoruz. Kredi kartının  tekrar elektronik alış verişlerin de geri gelmesi için tüm yazışmaları gerekli yerlere bildirdik ve bunun ile kalmayarak bu konuyu tüm illerde olan oda başkanlarımız ile birlikte harekete geçtik. İnşallah devletimiz, bu konuyu çözerek esnaflarımızın iş potansiyelinin  tekrar artması için gerekeni yapacaktır." dedi.