Maden İhalesi sonrası kafalar karışık

Hüda-Par Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı Maden ihalesi ile ilgili olarak yazılı basın açıklaması yaptı.

Maden İhalesi sonrası kafalar karışık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Maden ilçesinde bulunan maden rezervinin ihalesi yapıldı. Ülkenin en zengin maden yatağı olarak açıklanması aylardır şehrin gündeminde yer almış, halkımızı heyecanlandırmıştır. Bundan dolayı iş insanlarımız tarafından Elazığ Girişim Gurubu oluşturularak ihaleye hazırlanması bu heyecanı daha da artırmıştır. Ancak, Elazığ Girişim Grubu’nun Maden ilçesinde bulunan Türkiye'nin en zengin maden rezervinin işletme ihalesine katılmaması Elazığ halkımızı maddi ve manevi olarak derinden yaralamış, akıllarda soru işareti oluşturmuştur!
Elazığ Girişim Gurubu’nun ihaleye katılmaması veya katılamama durumuna düşürülmesi düşündürücüdür. Bu ihaleye katılmamasını yanlış buluyoruz. İhaleyi kaybetmek elbette acı olacaktı. Ancak ihale ile yüzleşmemek şehrimize daha büyük acı yaşattı. Ayrıca bu durum her türlü yoruma açık hale geldi.
Rezerv Elazığ’a ve ülkemize aittir. Ülkemizin herhangi bir firmasının ihalede en makul fiyatı vererek alması şehrimize birşey kaybettirmez, ancak izabe tesisinin yerinde kurulması Elazığ’ımızın ekonomisine ve işsizliğine büyük kazanımı olacaktı. Şehrin yetkilileri bu konu üzerinde durması gerekmekte, yeraltı zenginliklerimizin şehrimize kazanımının olması konusunda büyük gayret sarf etmelidirler.
Şu ana kadar yapılanlar yetersiz kalmış ya da yeterince ilgi görmemiştir. Elazığ Girişim Gurubu’nun ihaleye girmemesi ve ihale sonucu şehirde yeni bir tartışma konusu haline gelmiş, şehrimizin ve halkımızın taleplerine ilgisiz kalınarak yazık edilmiştir.