'Maden Konusu 'Ben Yaptım Olacak'a Getirilemez...

Siyasetçiler neden siyaset yaparlar diye sorulduğunda memleketlerine en iyi hizmeti vermek, vatandaşlarını kalkındırmak, refah ve yaşanabilirlik seviyesini hep daha ileri götürebilmektir.

'Maden Konusu 'Ben Yaptım Olacak'a Getirilemez...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

*Maden konusu "Ben yaptım Olacak" a getirilemez...* 

Siyasetçiler neden siyaset yaparlar diye sorulduğunda memleketlerine en iyi hizmeti vermek, vatandaşlarını kalkındırmak, refah ve yaşanabilirlik seviyesini hep daha ileri götürebilmektir. Eğer siyasetçiler siyaseti makam,rakam çıkar ve menfaat odaklı yaparsa tepeden aşağıya ya da aşağıdan tepeye  samimiyetsizleşirler.
Para hırsı ve ihtirası siyasetçileri yoldan saptırabileceği gibi, vatandaşların içinde bulundukları durumdan da bihaber olurlar.

      Son zamanlarda Maden ilçemizde yaşanan durumda bunun özetidir, devasa maden rezervinin bulunmasının ardından ilimiz iktidar siyasetsetçilerinin kendi memleketlerinin çıkar ve menfaatlerini korunması gerekirken ne yazik ki ağız birliği yaparak aynı tavrı yakınmış ve samimiyet sınavını kaybetmişlerdir. İlimiz kamuoyunun çok yakından takip ettiği ve sahiplendiği bu millî serveti birilerine peşkeş çekilmemesi için yerelde yapılan bütün mücadeleyi görmezden gelerek ben yaptım oldu ya getirmeye çalışan iktidar siyasileri aba altında sopa göstererek sanki bu rezervin sahibiymiş gibi "Bizim irademizdir" diyerek bu rezervin kullanılmasındaki her türlü tasarruf hakkının kendilerine ait olduğunu demeye getirmişlerdir bu sebeple ilimiz dinamikleri, muhalefet partileri, STK'lar ve Ticaret Odasınin bu girişimleri maalesef yok sayılmıştır.İçinde bulunduğumuz bu ekonomik krizden hazineye can suyu olması, yerelde ve genelde bu tür kaynakların vatandaşlara adil bir şekilde paylaştırılması gerekirken oysa iktidarın faiz lobilerinden milyar dolarları yüksek  faizle borçlanıp Katar, Çin, BAE ile swap antlaşmaları yaparken yerelde ve genelde böylesine büyük yeraltı kaynaklarının bulunması milli bütçeye, ülke ve bölge ekonomisine devlet eliyle kazandırılmalıdır özellikle bu sayede bölgede istihdam olanaklarının yaratılması son derece hayati öneme sahiptir. Bu vesileyle İktidar siyasilerine tekrar sesleniyoruz 21 Nisan'da yapılacak olan bu ihalenin derhal iptal edilerek Bu sahalardaki milli servet de kamu-özel ortalığı ile işletilip ilimiz ve ülkemiz ekonomisine kazandırılmalıdır.