Maden Rezervleriyle ilgili Ortak Açıklama

AK Parti Milletvekilleri, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Ve İl Başkanı Şerafettin Yıldırım 21 Nisan'da ihalesi yapılacak olan Maden Rezervleriyle ile ilgili ortak açıklama yaptı.

Maden Rezervleriyle ilgili Ortak Açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Tolga Ağar, Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım maden sahalarının ihaleleri ile ilgili ortak basın açıklamasında bulundu.

Yapılan ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; "21 Nisan’da yapılacak olan Maden ilçesi sınırlarında bulunan yeraltı kaynağı sahalarının ihalesiyle ilgili yaşanan gelişmeler üzerine İl Başkanımız, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımız tarafından bu ortak açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Maden İlçemizin sınırları içerisinde bulunan maden rezervi bölgemiz ve ülkemiz ekonomisi için çok önemli bir değerdir. Maden sahasının tespiti, sondaj çalışmaları ve sonraki süreç milletvekillerimizin yakın takibinde gelişmiştir.

“SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Maden sahasının en etkili ve en verimli şekilde işletilmesi için başlatılan süreci yakından takip ediyoruz. Bölgede yaşayan hemşehrilerimizin talep ve beklentilerini önceliyoruz. Bu talep ve beklentileri karşılamak için milletvekillerimiz defaaten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sn. Fatih Dönmez ile ve ilgili kurumların bürokratlarıyla görüşmeler yaptık. Birinci ihalenin ertelenmesi, şartnamenin değiştirilmesi, flotasyon ve ek tesisler yapılması, maden sahasında çalışacak işçilerin % 60’ının Elazığlı olması bu çabalar sonucunda şartnameye eklenmiştir. Ayrıca son düzenlemeyle MTA’nın payı %100 arttırılmıştır. Tüm bu talepler bölgede yaşayan insanımızın talepleriydi ve bizler insanımızın talebini karşıladık.

“İHALE USULÜ AÇIK VE ŞEFFAFTIR”

İhale süreci hukuk çerçevesinde gayet şeffaf, erişilebilir bir şekilde devam ediyor. İhale usulu açık ve şeffaftır. Aynı şeffaflığı “Elazığlılık” kimliğini kullanarak müteahhit firma temsilcisi gibi hareket eden kişi ve kurumlardan da bekliyoruz.

İhale süreci ile birlikte başlatılan tartışmaları manidar buluyoruz. Böylesine büyük bir maden rezervini bulmuş olmanın sevincini gölgelemek için üretilen güdümlü  haber ve söylemlerin süreci sabote etmeye dönük olduğu açıktır.

“HİÇ KİMSENİN FİRMALAR ARASI REKABETE ELAZIĞ’I VE ELAZIĞLILARI ALET ETMEYE HAKKI YOKTUR”

Hiç kimsenin firmalar arası rekabete Elazığ’ı ve Elazığlıları alet etmeye hakkı yoktur. Açıkca müteahhit firma temsilciliğine soyunan ve özellikle bir firma adına kamuoyu oluşturmaya çalışan kişi ve kurumların Elazığlılık vurgusu üzerinden yürüttüğü şaibeli ve şeffaf olmayan duruş asla kabul edilemez. Bu duruşun karşısındayız. Önümüzdeki günlerde tavır ve beyanlarımızın bu doğrultuda daha net ve daha açık olacağının bilinmesini istiyoruz!

“MADEN SAHASI AK PARTİ KADROLARININ GAYRETİ İLE ORTAYA ÇIKARILMIŞTIR”

Maden sahası AK Parti kadrolarının çaba ve gayretleri ile ortaya çıkarılmıştır. Bugün bu tartışmaları körükleyen ve yönlendiren hiç kimse bu süreçlerin herhangi bir yerinde yoktu.

Unutulmamalıdır ki; maden sahasının tesbiti ve işletilmesi için ortaya konulan irade Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesidir! AK kadroların iradesidir! Bizim irademizdir!

“ŞAHSİ VE KURUMSAL İKBAL İÇİN GÖLGELENMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Ülke ve bölge ekonomisini canlandıracak Türkiye’nin bu büyük kazanımını hiç kimsenin şahsi ikbali veya kurumsal ikbali için gölgelemesine müsaade etmeyecegiz.

Maden sahasını işletilmesi ile ilgili ihale tarihi ve şartları bellidir. Bu tarih ve şartlar usuller içerisinde ilan edilmiştir. Hal böyle iken süreci gölgeleyecek hiçbir girişimi doğru ve yerinde görmüyoruz. Maden ilçemizde konuyla ilgili yapılacak olan toplantıyı yersiz, popülist ve iyi niyetten uzak görüyoruz. Bu sürecin istişaresini yapmak hiç kimseye hiçbir fayda sağlamaz. Bu sebeple herhangi bir temsilcimiz bu toplantıya katılmayacaktır.

Kamuoyuna saygılarımızla..."