Madenlerimizi Biz İşletelim

Etso Başkanı Asilhan Arslan'ın yabancı şirketlerin işletmelerini yaptığı ve şehrimize fayda yerine zarar veren yeni Ferrokrom ve İlçeyi mağdur eden Maden Bakır İşletmesi vakası yaşanmaması için yeni Maden kaynaklarının ilimizin köklü Maden kuruluşları tarafından işletilmesi çağrısına, İlimiz Medyasından ve Kamuoyundan büyük destek geldi. Şimdi sıra Milletvekillerimizde…

Madenlerimizi Biz İşletelim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Etso Başkanı Asilhan Arslan’ın yabancı şirketlerin işletmelerini yaptığı ve şehrimize fayda yerine zarar veren yeni Ferrokrom ve  İlçeyi  mağdur eden Maden Bakır İşletmesi vakası yaşanmaması için yeni Maden kaynaklarının ilimizin köklü Maden kuruluşları tarafından işletilmesi çağrısına, İlimiz Medyasından ve Kamuoyundan büyük destek geldi. Şimdi sıra Milletvekillerimizde… 

MADENLERİMİZİ BİZ İŞLETELİM

İlimizin yeraltı zenginlikleri ve madenlerinin yabancı şirketler tarafından işletilmesinin şehrimize herhangi bir katkısı olmadığı gibi, Maden ilçemizde yaşanan ve tüm ilçenin kaderini olumuz etkileyen “doğal olmayan heyelan” örneğinde olduğu gibi zararı dokunan yeni bir vaka ile karşılaşmak istemeyen Elazığ kamuoyu, yeni bulunan maden ocaklarının ilimiz firmalarının işletmesi gerektiğini dile getirerek il yöneticilerinin bu konuda aktif roller alması gerektiği uyarısını yaptılar.

BAŞKAN ARSLAN, ÇAĞRILARA DUYARSIZ KALMADI
İlimiz medya kuruluşlarında yer alan haberlere ve kendisine yönelik çağrılara duyarsız kalmayan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan,   Maden ilçesi yakınlarındaki tespit edilen zengin maden sahasının işletilmesiyle ilgili olarak ulusal ve yabancı birçok firmanın çalışma yaptığı ve bu sahanın Elazığ firmaları tarafından işletilmesiyle ilgili olarak medya kuruluşlarında çıkan haberler üzerine harekete geçtiklerini ve şehrin tüm potansiyel kaynaklarını bu şehrin istifadesine sunmak için çalıştıklarını ifade etti.

ARSLAN: “ELAZIĞ’IN KAYNAKLARINI ELAZIĞ İNSANI İŞLETSİN”
Birçok medya kuruluşunda yayınlanan haber ve yorumlarda şahsının ve ETSO’nun göreve davet edilerek Maden ilçemiz yakınlarındaki zengin maden kaynaklarının yabancı firmalar tarafından değil Elazığlı işadamları tarafından işletilerek ilimize değer katması yönündeki haberler üzerine harekete geçtiklerini dile getiren Arslan; “Öncelikli olarak hem tüm kamuoyuna hem de medya kuruluşlarımıza bu hassasiyetlere için çok teşekkür ediyorum” dedi. 

“ŞEHRİN EKONOMİK KALKINMASININ  ‘KIRMIZI KİTABI’ OLUŞTURULDU
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2018 yılında yapılan Oda seçimlerimizin ardından ilk işlerinin ilimizin “Kırmızı Kitabı”nın hazırlanması olduğunu ifade eden  Arslan, şunları söyledi: 
“Nedir bu Kırmızı Kitap? İlimizin tüm kaynaklarının ekonomik değer haline getirilerek şehrin sosyo-kültürel ve ekonomik yapısının değiştirilerek halkımızın yaşam kalitesini yükseltmektir. Bu doğrultuda ELERJİ A.Ş, ELAGRO A.Ş ve ELVEST A.Ş. kurulmuş ve çok önemi bir noktaya gelinmiştir. Bu şirketlerimiz marifetiyle tarım, hayvancılık, imalat sanayi, enerji ve birçok sektörde çalışmalarımız devam ediyor.”
 

“TARIM VE HAYVANCILIK ALANINDA 3 KOOPERATİF, 2 BİRLİK KURULDU”
 Tarım ve hayvancılık potansiyelimizin değerlendirilmesi ve tüm bu alanlardaki ekosistemi koordine etmek için üç ayrı kooperatif ve iki ayrı birlikte kurulduğuna dikkat çeken ETSO Başkanı Asilhan Arslan, bu oluşumlara,  sermayesi isterse bin TL olsun tüm yerel çiftçilerimizin ortak olması birinci hedefleri olduğunu dile getirdi.

“İLİMİZDE BİRİKİMLİ MADENCİLİK FİRMALARIMIZ VAR”
Medyaya yansıyan ve kamuoyunda tartışılan maden sahası ile ilgili olarak ilimizin bu alanda çok önemli birikimi olan işletmeleri bulunduğunu ifade eden ETSO Başkanı Arslan, “Bu işletmelerimizin tümü Odamız üyesidir. 2018 yılında ortaya koymuş olduğumuz vizyon gereği elbette bu konuyla da yakından ilgilenmekteyiz. Biz de söz konusu alanla ilgili gerekli çalışma ve araştırmaları yapıyoruz. Konuyu sektörde yer alan üyelerimizle istişare edeceğiz. Bu şehrin her bir potansiyelinin yine bu şehrin insanının istifadesine sunulması öncelikli hedefimizdir.” dedi.
 

“ODA OLARAK TÜM GİRİŞİMLERİ YAPARIZ”
 Yeni bulunan ve yabancı şirketlerin yakından ilgilendiği maden yataklarının işletilmesi ile ilgili ilimizin ve halkımızın menfaatine gelişeceğini gördüğümüz bir rapor çıkarsa Oda olarak bu sahanın ilimiz firmaları tarafından işletilmesi noktasında ellerinden gelen tüm girişimlerimizi yapacaklarını dile getiren Arslan, “Ben bu vesile ile gösterilen hassasiyete bir kez daha teşekkür ediyor, ilimiz ve halkımız menfaatine olan her girişimde Odamızın en ön safta yer aldığının bilinmesini istiyorum” dedi.
 

NE YAŞANMIŞTI?
Geçtiğimiz hafta başta “haberayrıntı” haber sitemiz olmak üzere birçok basın-yayın kuruluşlarına, Elazığ’ın Maden ilçesi yakınlarındaki bir bölgede son derece verimli ve geniş bir maden sahasının uzun zamandır araştırma ve etüt çalışmaları yapıldığı haberi yansımıştı.  
Söz konusu bölgedeki verimli maden varlığından haberdar olan yabancı sermaye ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin konudan haberdar oldukları ve iştahlarını kabartarak, Elazığ’ın Maden ilçesindeki, büyük verimliliğe sahip maden sahası ile ilgilenmeye başladıkları, demir, bakır maden sahalarına birçok defa mühendis gruplarını gönderdikleri, bölgede araştırma yaptıkları ifade edilen haberde, söz konusu maden sahası ile Cengiz İnşaat gibi yabancı firmaların ciddi anlamda ilgilenmeye başladığını da dile getirilmişti.

ŞEHİR, KENDİ KAYNAKLARINA SAHİP ÇIKMALI
Bilindiği gibi,  Ferrokrom tesisleri de uzun süren tartışmalardan sonra Elazığlı olmayan bir firma tarafından alınmış ve bugüne kadar faaliyetlerini, şehrimize hiçbir katkısı olmadan sürdürmektedir. Şehrimizde çıkarılan krom madeni ile bir paslanmaz çelik fabrikası kurulup ilimize katkı sağlamak yerine, ilgili firma yatırımlarını yurt dışına yapmakta olup bir geri döngü sağlamamaktadır.  Yine Maden Bakır işetmelerini işleten firmanın sırf rant ve kendi tatlı karlarını düşünme adına bir ilçe halkının yerinden yurdundan edecek bir sorumsuzlukla çalıştığı düşünülürse, şehrimize bir katkı sağlamayan benzer şirketlerin maden ocaklarımızla ilgilenmesine karşı şehir halkı ve medya tepkisini gösterdi.
 

ETSO’YA ÇAĞRI
Yabancı şirketlerinin ilimizdeki yeni maden yataklarına yönelmesi haberi karşısında sesini yükselten basın kuruluşları ve kamuoyu; “Buradan sesimizi yükseltiyor, Şehrimizin yöneticilerini özellikle de Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Asilhan Arslan’ı, yabancı sermayenin iştah kabarttığı bu değerli maden yataklarına sahip çıkmaya davet ediyoruz.” Çağrısında bulunmuştu.

“ELAZIĞ FİRMALARI EN GÜZEL ŞEKİLDE İŞLETİR”
Elazığ’da söz konusu  maden sahasını işletecek ve Elazığ’da üretilenin Elazığ’a katma değer olarak dönmesini sağlayacak kabiliyet ve büyüklükte şirketlerimizin  mevcut olduğunu dile getiren kamuoyu, “Bu şirket sahiplerini yerel yöneticilerimizi, Ticaret ve Sanayi Odasını ve tüm STK’ları bu konuda harekete geçmeye ve ilimizin maden varlığının Elazığlı olmayan yabancı sermaye tarafından alınmasına engel olmaya davet ediyoruz.” ifadelerinde bulunmuşlardı.