Şehir İçin Tarihi Fırsat

İlimiz Maden ilçe sınırları içerisinde bulunan zengin maden yataklarının ETSO öncülüğünde hayata geçirilen ve hemşerilerimizin hisse alarak ortak oldukları 'Elazığ Girişim Grubu' tarafından işletilmesi amacıyla başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Çarşamba günü Twitter da başlatılan kampanya 1. sırada yer aldı. Hisse almak için son tarih 18 Mart…

Şehir İçin Tarihi Fırsat
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimiz Maden ilçe sınırları içerisinde MTA’nın sondajları sonucu bulunan zengin maden yataklarının Elazığlılar tarafından işletilmesi amacıyla ETSO öncülüğünde başlatılan çalışmalarda sona gelindi.
Elazığlı hemşerilerimizin aldıkları hisselerle kurulan “Elazığ Girişim Grubu”na hem ilimizden hem de il dışı ve yurtdışından yoğun ilgi olması şehirde yeni bir heyecan oluşturdu.

ARSLAN’DAN TARİHİ ÇAĞRI

Zengin maden yataklarının sondaj aşamasından beri takipçisi olan ve gündeme geldiği andan itibaren ETSO Başkanı olarak inisiyatif alıp gerekli girişimlerde bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan,  halkımızı ve milletvekillerimizi “Elazığ Güç Birliği”inin den hisse almaları için çağrıda bulundu.

SÜREÇ BAŞINDAN BERİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİLDİ
Elazığ sınırları içerisinde Maden İlçesi yakınlarında MTA tarafından bulunan maden sahalarının gündeme geldiği andan itibaren Ticaret ve Sanayi Odası olarak inisiyatif alıp şehrin dinamiklerini bir araya getiren ETSO Başkanı Asilhan Arslan, bu sürecin yönetilmesinde her türlü desteği veren Milletvekillerine teşekkür ederek onların da Girişim Grubuna katılarak maden sahalarından pay almaları gerektiğini söyledi.

EN ZENGİN BAKIR YATAĞI
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Maden ilçesinde MTA tarafından tespit edilen ve Türkiye’nin bu güne kadarki en zengin bakır maden yatağı olarak açıklanan sahanın Elazığ iş dünyası tarafından işletilmesiyle ilgili süreçler hakkında çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

BEKLENENİN ÜZERİNDE İLGİ OLDU
Başkan Arslan, sahanın Elazığ iş dünyası tarafından işletilmesiyle ilgili olarak Elazığ Girişim Grubunu oluşturduklarını ifade ederek, “Bilindiği gibi 4 Nisan 2022 tarihinde yapılacak olan açık ihaleye Elazığ Girişim Grubu olarak çok yönlü bir şekilde çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Bir yandan ihale şartnamesinin hem ülkemiz hem de Elazığ’ın menfaatleri doğrultusunda değiştirilmesi için lobi ve yasal süreçleri yönetirken bir yandan da Girişim Grubumuzu güçlendirmeye gayret ediyoruz.

ELAZIĞ TARİHİNDE İLK OLACAK
Bu doğrultuda Ankara ve İstanbul’da vakıf ve derneklerimizin organizasyonunda iş dünyamızla bir araya gelirken, diğer yandan çok sayıda ikili görüşmelerle Elazığlı iş insanlarımızla konuyu istişare ettik. Girişim Grubuna çok büyük bir ilgi söz konusu. Aynı duyarlılık ve sahiplenme Elazığ kamuoyunda da devam ediyor. Girişim Grubu ortak sayısı ve finans büyüklüğü olarak Elazığ tarihinde bir ilk olacak. İnanıyorum ki bu odaklanma ve sahanın Elazığ’a kazandırılması hususunda ortaya konulan bu gayretler hedefine ulaşacaktır” dedi.

ŞEHİR İÇİN, ŞEHİR ADINA
Bu oluşumun sadece iş dünyasına değil tüm kesimlere açık olduğunu dile getiren Arslan; “Elazığ’ın geleceği olan bu büyük projede iş dünyamızla birlikte, siyasilerimizin, bürokratlarımızın, sanatçılarımızın, sporcularımızın, akademisyenlerimizin ve toplumu oluşturan tüm katmanların yer almasından büyük bir mutluluk duyarız. Zaten Girişim Grubumuzun çıkış noktası da tam olarak tüm toplumun burada yer alarak oluşacak tüm katma değerin toplumun tüm kılcal damarlarına kadar yayılmasını arzu etmekteyiz” ifadelerinde bulundu.

ÜLKE GÜNDEMİNE BİRİNCİ SIRAYA OTURDU
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde kurulan ve maden yataklarının Elazığlılar tarafından işletilmesi amacıyla sosyal medyada başlatılan kampanya birinci sıraya yerleşerek ülke gündemine oturdu.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Elazığ’ın maden rezervleri ile ilgili Çarşamba günü  saat 20.00’da twitterda sosyal medya kampanyası başlattı. Saat 20.00’da twitterda başlatılan #ElazığMadeniniİstiyor hasthagı ülke genelinde büyük ses getirerek 1. sırada yer aldı.

ELAZIĞ İHALEYE HAZIR
“Elazığ Girişim Grubu” 4 Nisan’da yapılacak ihale için tüm hazırlıkları yaptı.  Belirli firmaları tarif eden ve rekabeti kısıtlayan şartname maddelerinin değiştirilmesi için lobi çalışmalarını yürüten ETSO, şartname değişmemesine yönelik hazırlıklarını tamamlamış durumda.

ŞEHİR, 4 NİSAN’A KİLİTLENDİ
İlimiz Milletvekillerinin, tüm siyasi Parti il başkanlarının, STK’ların, Esnaf oda ve dernekleri ile basın kuruluşlarının destekleri ile önemli bir aşamaya getirilen ve ihalenin alınması noktasında şehirde bir kenetlenmenin olması, ilimizin geleceği açısından da umut verici olarak yorumlanıyor.