Turizm Gündemde Yok

Pandemi sonrası yoğun bir ilginin beklendiği Turizm sezonu açılmasına rağmen, geçen yıl yaşadığımız ve mahçup olduğumuz Baskil'de ki kanyonların yolunun olmaması ve turistik ve tarihi mekânlardaki eksikliklerin giderilmesi ve şehrin yerli ve yabancı misafirlerin ziyaretlerine hazır hale getirilmesi konusunda Valilik bünyesinde hala bir toplantı yapılmaması şehre duyarsızlık olarak yorumlanıyor.

Turizm Gündemde Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin Turizm potansiyellerini harekete geçirmek amacıyla geçmişten bugüne yapılan çalışmaların ciddi bir sonuç ve şehre ekonomik bir değere dönüşmediği biliniyor.
Harput başta olmak üzere Palu, Sivrice, Keban Barajı, Baskil’deki Karaleylek ve Saplıkaya kanyonları, Karakoçan Golan kaplıcaları ve birçok bölgemizde bulunan tarihi ve turistik mekânların turizme kazandırılması amacıyla seferberlik başlatılmadığı gibi ciddi bir çalışma yapılmadığı da görülüyor.

GÜNDEMDE BİRÇOK KONU VAR AMA TURİZM YOK!

Elazığ Valiliği bünyesinde son günlerde değişik konu ve sorunların çözümü amacıyla birçok toplantı yapılıyor. Son bir hafta içinde Tarıma Dayalı İhtisas (BESİ) Organize Sanayi Bölgesi, Hurdacılık ve Geri Dönüşüm, KOBİ'ler için Yeşil Dönüşüm Projesi, İpek Böcekçiliği, Balıkçılık alanında Limnolojik Etüt ve Avlanabilir Stok Tespiti, Çocuk Trafik Eğitim Parkı gibi şehir için önemli konular masaya yatırılmasına rağmen Mayıs ayının son günlerine geldiğimiz bu günlerde turizmin hala gündeme alınmaması ve bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilmemesine anlam verilemiyor. 

2022, TURİZM YILI İLAN EDİLMELİ!

İlimizin turizm potansiyelleri ve değerlerinin profesyonel tur şirketlerinin de ilgisini çekecek ve tur güzergâhına alınacak her türlü altyapı çalışmalarının yapılması ve cazip hale getirilmesinin kaçınılmaz bir hizmet olduğunu dile getiren uzmanlar, 2022 yılında başlatılacak bir seferberlikle birçok sorunun çözülebileceğini ifade ediyorlar.

TÜM KAMU KURUMLARININ İMKANLARI SEFERBER EDİLMELİ

İlimizin turizm mekânlarının gelen misafirlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek nezih mekânlar haline getirilmesi için başta İl Özel İdaresi olmak üzere, Belediyeler, Karayolları, DSİ, Kolordu, Tarım İl Müdürlükleri ve diğer kamu kurumlarında bulunan iş makinası ve kamyonların bir havuz haline getirilip iyi bir iş planlaması ve koordinasyonla bugün yaşadığımız birçok sorunun kısa süre içerisinde çözülebileceğine dikkat çeken uzmanlar, bunun için 2022 yılının iyi değerlendirilmesi gerektiğini ve bu mekânların cazip hale getirilmesinin zamanının geldiğini ifade ediyorlar.

TURİZM MASTER PLANIMIZ OLMALI

İlimiz turizmini ayağa kaldırmak ve Doğu ve Güneydoğu tur seferleri arasında yerimizi almak amacıyla kısa, orta ve uzun vadeli turizm mastır planının çıkartılması ve bu planın il yöneticileri değişse bile uygulamasına ve devamına titizlikle riayet edilmesi gerektiğine vurgu yapan uzmanlar, bu konuda kamu ve STK’lardan oluşan bir “izleme komitesi”nin kurulması ve bu komisyonun üç ayda bir rapor hazırlayıp yapılan ya da yapılmayan işleri kamuoyuyla paylaşmasının büyük fayda sağlayacağını  dile getiriyorlar. 

ELAZIĞLILAR, GÜNEYDOĞU TURUNDA

İlimizin turizm bölgelerinin yeterli altyapı ve sosyal tesislerinin yapılmaması, bu bölgelere yapılacak gezilerde misafirlerin birkaç saatini geçirebileceği, alışveriş yapıp yöresel ürünlerden satın alacağı ünitelerin olmamasından dolayı Elazığ’dan her gün Güneydoğu ve Doğu illerine turlar düzenlendiğini ifade eden uzmanlar, Keban, kanyonlar, Hazarbaba Dağı,  Hazar Gölü, Palu, Karakoçan, Ağın gibi ilçelerimizi görmeyen çok sayıda hemşerimizin Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Halfeti, Eğil,Midyat,Kemaliye,Darende gibi yörelere gitmesinin en büyük nedeninin bu illere ve ilçelere  turizm sektörüne önemli yatırımlar yapması olduğunu dile getiriyorlar.

NELER YAPILMALI?
Aşırı talep sonucu birçok tur şirketiyle birlikte TCDD’nin de ilimizi de kapsayan Ankara’dan başlayıp Tatvan’da sona erecek Van Gölü Ekspresi ile Ankara’dan başlayıp Diyarbakır’da son bulan Kurtalan Ekspresi adı altında haftada iki gün turistik tren seferleri düzenlediğine dikkat çeken uzmanlar, bu yarışta Elazığ’ın da olması için tüm eksikliklerin kısa süre içerisinde giderilmesi ve il yöneticilerinin en öncelikli işinin Turizm olması gerektiğini dile getiriyorlar.
Baskil’den ulaşılan Karaleylek ve Saplıkaya kanyonları yollarının Keban ilçesi üzerinden de yapılması sağlanmalı ve bölgede özel sektörün de devreye alınarak tekne turları başlatılmalı.
Sivrice’de geçmişte yapılan zepline ve diğer sportif etkinliklerin yapılmasına imkân sağlayan tesislerin bakım ve onarımlarının yapılarak sosyal tesisler ilave edilmeli.
Hazar gölü çevresinin bahar ayında genel bir temizliğinin yapılması ve turizm sezonunda günlük olarak çöplerin alınması sağlanmalı.
Kamu kurumları ve özel tur şirketleri, ilçelerimize ve turizm bölgelerimize yönelik günü birlik kültür turları düzenlemeli.
Her şeyden önemlisi ise turizmin,  tüm il yöneticileri ve kamu kurumlarının ilk gündem ve faaliyet alanı olmalı!