Üç Aylar, 2 Şubat Çarşamba Günü Başlıyor

Milyonlasa Müslümanın beklediği üç aylar başlıyor. Recep, Şaban ve Ramazanı içine alan aynı zamanda Regaip, Miraç, Berat kandilleri ile kadir gecesi gibi özel geceleri de kapsayan üç aylar 2 Şubat Çarşamba günü başlayacak

Üç Aylar, 2 Şubat Çarşamba Günü Başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üç Aylar 2 Şubat Çarşamba Günü Başlıyor.

İslâm dünyasında her yıl manevî bir iklimin hüküm sürdüğü ve ramazan bayramıyla sona eren üç aylar, Müslümanlara dinî hissiyat ve ibadet yoğunluğu eşliğinde gündelik hayatlarını sorgulama, yenileme ve zenginleştirme fırsatı sunmaktadır. Üç ayların faziletine dair Hz. Peygamber’den nakledilen rivayetlerin yanı sıra dinî kültürde mübarek sayılıp kutlanan Regaib, Mi‘rac, Berat ve Kadir gecelerinin bu aylarda yer alması üç aylara ayrı bir önem verilmesine, ibadet, dua, zikir ve hayırlı işlerle daha fazla meşgul olunarak dinî duyarlılığın daha yoğun olarak yaşanmasına zemin hazırlamıştır. Ancak hadis âlimleri Receb ve Şâban aylarının fazileti hakkında kaynaklarda mevcut rivayetlerin çoğunun uydurma, önemli bir kısmının zayıf olduğunu ifade etmektedir.

Receb-i Şerîf ayına girildiğinde her yeni başlangıçta olduğu gibi işe tevbe ve istiğfâr ederek geçmişi silip bu mukaddes mevsime geride bırakılan seneler için pişmanlık; gelecek için kararlılık esasına uygun bir başlangıç yapılmalıdır.

Peygamber efendimizin yapılan duaların red olunmayacağını müjdelediği geceler arasında gösterdiği recep ayının ilk perşembesini cumaya bağlayan gecede Regaip kandili idrak edilecek. 

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel gecelerin idrak edildiği üç aylarda, oruç tutma, Kur'an-ı Kerim okuma ve sadaka verme gibi ibadetlerin daha çok yapılması tavsiye ediliyor.

3 aylar, 2022 yılında Receb ayının ilk günü 2 Şubat günü başlayacak.3 ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Receb ayının ilk manevi günü olan Regaib Kandili ile 3 Şubat Perşembe gerçekleşecek. Miraç Kandili 27 Şubat günü, Berat Kandili ise 17 Mart günü idrak edilecek.2022 Ramazan ayı ise 2 Nisan'da başlayacak.