Vali Toraman: Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Saygı, Rahmet ve Minnetle Anıyoruz

Elazığ valisi Ömer Toraman 10 Kasım Atatürk'ü anma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Toraman: Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Saygı, Rahmet ve Minnetle Anıyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Toraman mesajında; “Büyük ve güçlü bir Türkiye için ömrünü ülkesine ve milletine adayan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, ebediyete intikalinin 83’ üncü yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

 ​Mustafa Kemal ve silah arkadaşları tüm zorlu şartlara ve sahip olunan sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve inançla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik ederek istiklal yolunda her türlü engelin nasıl aşılabileceğini göstermiştir. Bugün uluslararası alanda söz sahibi olan Türkiye, önemli bölgesel bir güç olarak istikrarlı şekilde ilerleyen bir ülke konumuna gelmiştir.

Büyük şahsiyetler yas tutularak değil, fikirleriyle, eseriyle, fedakârlıkları ile anılırlar. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK de bu şuurla; “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” demiştir. Dolayısıyla onun “Benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in ve bize emanet ettiği vatanın ilelebet var olması için göstereceğimiz çaba, ona olan saygımızın en güzel ifadesi olacaktır.

 Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve istiklâl mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.