Ahmet POLAT

7 Ağustos'ta Neler Değişecek..

Ahmet POLAT

Renklerine gönül verilen ve uğrunda deplasmanlarda yağmur, çamur ve fırtına demeden gidilen bordo-beyazlı renklerin sahibi Elazığspor 7 Ağustos Cumartesi günü kongreye gidiyor.
Mevcut yönetim kurulu tarafından alınan kongre kararı ile olumlu ya da olumsuz birçok düşüncelere gebe pozisyonunda.
Elazığspor ’da ekonomik dar boğaz, Federasyon tarafından verilen transfer yasağı ve futbolculara olan borçlar yığını gibi önemli konular var.
Kongrede yapılacak değerlendirmelerle yeni oluşan yönetimin ne gibi önlem ve çözüm öneri sunacakları; mevcut başkanın ise tekrardan aday olması gündeme gelecek mi?
Bir kulüp düşünün 54 yılı devirmiş ve bünyesinde birçok futbolcu ve teknik adam yetiştirmiş. Görev alan yöneticiler hep yanlış değerlendirmeler ile maalesef ama maalesef profesyonel liginin en dibi olan 3. Lige düştü.
Düşmek kötü bir durum değil aslında.
‘’Her şerde bir hayır, her hayırda ise bir şer vardır’’
Şapkayı önümüze koyup düşünmek lazım. Nerde ve nasıl bir hata yaptık diye. Daha kötüsü de olabilirdi aslında. Olaylara kötü pencereden değilde iyi tarafından bakmak lazım.
Şimdi takımı Elazığlı hocalar toparlamış ve çalışmaları sürdürüyorlar. Evet takım 3. Ligde futbolcular üst düzey değiller ama yarısından fazlası memleketin çocukları.
Biran evvel şu kongre yapılıp bitsinde yeni sezon için ciddi bir oluşum yapılıp kötü gidişe bir dur denilmeli.

AKADEMİK DESTEK ŞART…
Ben her fırsatta söylediğim konuyu tekrar söylemekten sıkılmam. İşi bilen bir akademisyen ekibi ile çalışılmalı.
Beden Eğitimi Bölümü bu anlamda çözümün tam noktasında olan yer.
Hele bünyesinde bulunan akademisyenlerden Eyüp Yıldırım ve Sebahattin Deveci. Futbolun duayenleri benim nazarımda.
Ayriyeten psikolojik destek anlamında da destek alınacak yer Fırat Üniversitesi.
Yeni oluşturulacak ekip bence alanlarında uzman ekibi bir araya getirilmeli. Temiz bir sayfa açılıp herşeye baştan başlanmalı. En önemlisi altyapıya önem verilmeli ve gençlere A takıma doğru ve isabetli tercihlerle monte edilmeli. Bu zaman istenen ve bir anda oluşacak ve meyvesinin alınacağı basit bir durum değil ama sabırlı olmak lazım.

ÖZE DÖNMEK LAZIM…
İçinde bulunduğu sıkıntılı günler ile ilgili Elazığspor kendi özüne dönmeli bence. Başta teknik heyet ile futbolcuların belirlenmesinde Beşiktaş Kulübünün yaptığı gibi (FEDA SEZONU) gibi bir sezon yapmalı. 
Herkes taşın altına elini atmalı ve takımı şu kötü gidişine azda olsa dur demeliyiz.
Elazığ’da boşta bulunan antrenörlerin alt yapıda görev almaları ve amatörde ne kadar iyi ve yetenekli futbolcuları tespit edip Elazığspor’a kazandırılmalı. Kimse beni buraya ya da burada yetkili kılın diye pozisyon derdine düşmeden herkes bir koldan futbolcu fabrikası gibi çalışan bir kulüp olma planını yapmalıyız.
Gaziantepspor Celal Doğal ile Gençlerbirliği İlhan Cavcav modellerini uzun yıllara yayarak Elazığspor’a nasıl monte edebiliriz diye fikir alışverişi yapmalıyız.
Bu kulüp bizim beyler; başta kalıcı gelirler ile ekonomiyi, disiplinli çalışma ile de altyapıdan gençler çıkartmalıyız.
Ya çalışmalı ya da çalışmalıyız yoksa başaramayız…

Yazarın Diğer Yazıları