Ahmet POLAT

ALTIN ÇOCUKLARIN BAŞARISI…

Ahmet POLAT

Ülkemizde spor potansiyeli çok fazla ama nedense bir türlü şu futbola bir ayar veremedik. Altınordu Futbol Kulübü ortaya koyduğu futbol ve alt yapıya gösterdiği önemle parmakla gösterilen bir kulüp.

Büyük kulüplerde Altınordu takımının sistemini kendi takımlarında uygulamalı ama ne hikmetse sportif başarı kazanılan maçlarla endeksi olduğundan hem borç batağındalar hem de bir başarı ortada yok.

Ülkemizde 4 büyük denilen Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor bütçelerine baktığımızda dudak uçurtacak rakamları var. Bu rakamlarla kendi alt yapılarına verdikleri destekle ne kadar sporcu yetiştirmişler ve A takımlarında kaç tane alt yapıdan sporcu oynatıyorlar.

Başlı başına bir sıkıntı ama bu sıkıntının merkezi Futbol Federasyonu. Uyguladığı serbestlik ile yabancı oyuncular bizim ülkemizde hem para kazanıyor hem de vergi ödemede diğer ülkelere göre daha rahatlar.

Bizlerde gelecek anlamında gençlerimize neyi hedef gösterip ne vaatte bulunacağız. Zaten gençler bakıyor A takımda forma giyme şansı pek yok. Alt liglere yöneliyor ve sezonluk para kazanma yoluna gidiyorlar.

Altınordu Futbol Kulübü bugün elde ettiği başarı yani TFF 1. Lig Play-Off Final oynaması tesadüf değil. Milyon dolarlar harcanarak bir başarı elde etmek yerine gençlere önem veren bir kulüp…

Altay ile finalde karşılaşacak olan Altınordu Süper Lige çıkar mı çıkmaz mı bilinmez ama futbola yapılan yatırımlar her geçen yıl meyvesini almaktalar.

 

HER KULÜP ÖRNEK ALMALI…

Şimdi olayın farklı bir boyutu da şu; ekonomik bir başarı…

Kulüpler her yıl büyük rakamlar ile futbolcu transferi yapmakta ve bu oyuncularında sezon sonu kar edip başka kulüplere transferi de pek mümkün olmuyor.

Alt yapıdan yetişen bir futbolcu; her aşamada eğitimleri alınıp ve maddi kazanç elde edilerek profesyonellik macerası böylelikle başlıyor.

Başta eğitim yani okulu, futboldaki tüm detaylar uygulamanın dışında kolej ortamıyla sözlü olarak eğitimler verilmekte. Ailelerde ister istemez bu kulübe rağbeti artırmakta.

Amaç futbolcu yetiştirmek ise her aşaması düşünülmüş ve uygulanma konusunda da geniş çaplı bir ekibe sahipler.

Kısacası Ülkemizde Futbol, Altınordu Futbol Kulübü ile şekillenecek gibi.

 

FIRAT ÜNİVERSİTESİNE BAL’DA BAŞARILAR…

İlimizi 3 takımla temsil edeceği aylar önce belirlenirken Bölgesel Amatör Liginde (BAL LİGİ) son alınan kararlar Fırat Üniversitesi kulübü her türlü şartları kabul ederek BAL Ligine katılma kararı aldı.

Fırat Üniversitesi, Yolspor ve Kovancılarspor takımları Elazığ’ı Balda temsil edecekken Federasyonun son yayınladığı genelge ile 2 takımımız önümüzdeki sezon hakları saklı kalmak koşulu ile liglere katılmama kararı almışlardı.

Hızlandırılmış maç trafiği, PCR testlerinin kulüpler tarafından karşılanması gibi kriterlerin yayınlanması çoğu takımın ekonomik durumlarını göz önünde bulundurarak değerlendirme yaptılar.

Gönlümüz Bal Ligine katılacak olan Fırat Üniversite takımının turnuvadan başarı elde ederek, ilimize 3. Lige çıkmış vaziyette ilimizi sevince sokması olacaktır.

Fırat Üniversitesi takımının başta futbolcular, teknik heyet ve tabiki de yeni göreve başlayan yönetim kuruluna başarılar dilerim.

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları