Ahmet POLAT

En Güçlü Aday Necdet Ayaz

Ahmet POLAT

Federasyon seçimleri için aday adayları meydanlara yavaş yavaş çıkmaya başladılar. 

Bizi ilgilendiren taraf ise Elazığlı eski milli atlet, rekortmen ve ilimizde Gençlik ve Spor eski İl Müdürlüğü görevini yürütmüş Necdet Ayaz.

Ayaz ile olan diyaloğumuz ve iletişimimiz bir tarafa; onu tanıyan ya da tanımayan herkes Federasyon Başkanlığına layık tek aday olduğu yönde ortak düşüncedeler.

İşin açıkçası Atletizm sporuna yön verenlerin başında bir Elazığlının olması bizi gururlandırır.

Bu yıl federasyon seçimleri; Danıştay’ın aldığı kararda başkanlık seçimi için uygulanan imza toplama barajını kaldırma kararını uygulamak için prosedürü tamamlayan federasyonlar için adaylar ve Danıştay kararını ısrarla uygulamamak için direnen federasyonlar mevcut.

Aday adayları, adaylıklarını tescillemek ve başkanlıkta zorlu görevi üstlenmek için “Bu yarışta biz de varız” diyerek ortaya çıkmaya başladılar.

Ayaz, Atletizm Federasyonu Başkanlığı için İstanbul Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde yaptığı basın toplantısında projelerini başlıklar halinde açıklamış ve %15’lik imza barajına da vurgu yaparak aday adayı olduğunu şuan açıklayan tek aday oldu.

Adaylıkta mevcut başkan Fatih Çintımar’ın, sadece sosyal medyadan aday olduğunu açıklamış ve kulislerde geçen isimler arasında Zeki Öztürk ve Ergüder Uzun’un da olduğu öğrenildi.

Ayaz, yaptığı açıklamada kendi sporcularımızla devam edeceğini; yabancı sporcu konusunda ise rol model olanlara kapılarının açık olduğunu, kamp sezonunun 365 günde yapılmayacağını ve Dünyanın her yerinde de kampın yapılmayacağını basın toplantısında dile getirdi. 

Ayrıca;  Sporun bir meslek olmadığını, hobi olduğunu ve tasarruf tedbirlerinde çok daha iyi işler yapacaklarını dile getirdi.

 

ÇOCUK ATLETİZMİ PROJESİNİN MİMARI

 

Mevcut Federasyonda IAAF (Uluslar Arası Atletizm Federasyonları Birliği) tarafından Çocuk Atletizmi Koordinatörü olarak görev alan Necdet Ayaz, 196 ülkede uygulanan “IAFF Çocuk Atletizmi” projesi kapsamında birçok ilklere imza atan kişi olmuştu.

Proje kapsamında 3-12 yaş grubu çocuklara eğlenceli bir şekilde atletizm yaptırıp, sağlıklı ve mutlu olmalarını sağlayıp; çağımızın belası teknoloji ve madde bağımlılığından korunmaları, obezite ile mücadele etmelerini sağlamayı amaçlamışlardı. 

Seminer sonrası ise katılımcılara belge sunulup, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde kurs verilmiş istihdama da katkı sağlanılmıştı.

İlk eğitimi Elazığlı olması sebebiyle ilimizde gerçekleşti ve her gittiği ilde atletizme farklı bir boyut katmış oldu. 

Gelelim başkanlık aşamasına…

Atletizmin sporunun her aşamasında yer almış ve önemli görevlerde de bulunan bir kişinin başkanlığında neler yapılır siz tahmin edin.

Necdet Ayaz’ın başkanlığında oluşacak ekibin Atletizm ve spor camiasına farklılık katacağına inancım tam. İnanıyorum ki ekibinde de başta sporu seven, hevesli, genç ve hedefleri olan kişileri bir araya getireceğine inanıyorum.

Başta Atletizm sporunun daha iyi yerlere taşınmasında; aday olacak kişilerin de iyi projelerle Atletizme katkı sunması dileği ile.

Atletizm camiasına şimdiden başkanlık seçimi için hayırlı olmasını ve hak edenin bu zorlu ve meşakkatli görevlerinde başarılar dilerim.    

Yazarın Diğer Yazıları