Ahmet POLAT

Hemsball Ve Elazığ

Ahmet POLAT

Başta ülkemiz olmak kaydı ile 8 ülkede yeni oluşturulan; resmi ve Milli spor branşımız olan Hemsball’da İl Temsilcisi olarak göreve başladık.

Elazığ’ın spor potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu her platformda dile getirenlerden birisiyim. 

Bu anlamda Atletizm ile başlayan spor hayatımızda Futbol, Hentbol ve Basketbol ile ilgilendik. Atletizm ’de faal olarak sürdürdüğüm ulusal hakemlik ve antrenörlük, Futbol ’da uzun yıllar hakem, antrenörlük ve yöneticilik, Hentbol ’da hakemlik görevlerini yapmaya çalıştık. 

Eğitimimizde ise Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulundan mezun olduk. 

Spora katkı sağlamak için ülkemizde yeni yeni yaygınlaşan bir branş olan ve de araştırmalarımda keşfettiğim resmi ve milli olması beni Hemsball ile buluşturdu. 

Başkan Yardımcısı ve Beden Eğitimi Öğretmeni Kaan Serter hocam ile telefonla uzun uzadıya Hemsball konuştuk ve Hemsball ailesine beni kattılar. 

İşin açıkçası zorluk bundan sonra başlıyor. 

Herkes bir şekilde sporun içerisinde. 

Başta Futbol, Voleybol, Basketbol gibi branşlara sözlü olarak çok hakimiz. Futbol maçında tribünde oturanlar çok iyi antrenör, çok iyi futbolcu ve çok iyi yönetici kesilirler.

Bu başlı başına bir tartışma konusu aslında da neyse. 

Biz görev aldığımız Hemsball’a bakalım.

İl Temsilciliğimizi onaylayan ve destek veren başta Federasyon Başkanımız Murat Altınay ve Yönetim Kuruluna teşekkürü bir borç bilirim.

Bana bu aşamada sorulan soruların başında;

Elazığ’da Hemsball’ı nasıl sevdireceksin?  

Nasıl anlatacaksın ve yaygınlaştıracaksın?

Destek bulacakmısın?

Sporcuların varmı?

Lig oluşmuş mu?

Kimler bu lige katılacak?

Milli takım varmı?

Gibi sorular her geçen gün artıyor. Bakalım daha nelerle karşılaşacağız.

Ama ben bu tür sorulara her el attığım spor branşında karşılaştığım için artık bana yabancı gelmiyor. 

Kolları sıvazladık ve neler yapabilirim diye sporun içinde olan kişiler ile diyalogları daha artırdık. Çünkü sporun hangi aşaması olursa olsun ekip ile çalışırsan başarılı olursun yoksa yerinde sayar durursun. 

Görev aldığım bu ailede tanıdık isimlerin olması benim için ayrı bir güç oldu açıkçası. Tunceli’den Dr. Öğr. Üyesi Murat Şakar hocam ve Gaziantep’ten desteğini arka planda gösteren Suphi Şahin hocam ile doğu ve güneydoğuda farkındalıklar yapmayı planlıyoruz.

Elazığ’da da başta Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdulsamet Eren ile ortak çalışmalar neler olabilir diye bilgisine, tecrübesine ve de desteğine ihtiyacımız olacak.

Daha sonraki aşamalarda Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları ve Milli Eğitim Müdürümüz Fevzi Gürtürk ile okullarda çocuklarımıza, yetişkinlere ve en önemlisi yaşlılarımıza yönelik çalışmalarımı anlatıp destek arayacağım. 

Resmi ve Milli sporumuz olan Hemsball’ı sevdirip, geliştirip ve ileriki yıllarda da ilimiz katılımcıları ile ses getiren bir kent olma yolunda çaba sarf edeceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları