Ahmet POLAT

YA TAHTA YA İSTİFA…

Ahmet POLAT

 

Bordo-Beyazlı temsilcimiz Elazığspor’da gündem şimdi tahtanın açılıp açılmama konusu.

Verilen vaatlerin yerine bir türlü gelmemesi sonucu yönetim haklı olarak tepkisini ortaya koydu ve koymaya da devam edecek. Vekiller, Belediye Başkanı ve Valilik tarafından verilen bir takım sözler vardı ancak geçtiğimiz günlerde Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, vaatlerin yerine getirilmemesi yönünde serzenişte bulundu.

Şimdi nereden bakacak olursanız sıkıntı had safhada. Transfer tahtasının açılmaması takımın kötü günlerine adım adım yaklaşması demektir.

Kulübün zaten ekonomik sıkıntı üst seviyelerde; verilen sözlerde yerine getirilmeyince büyük tehlikeleri ortaya çıkıyor. Selçuk Öztürk’ün, tekrar bir basın toplantısı yapıp kimin ne vaatte bulunduğunu tek tek anlatma şart oldu.

Çünkü bazı konular ifşa edilmeden sorunların çözümü maalesef oluyor. Taraftarlar Elazığspor için hep şunu der ‘’Büyük Çınar’’ evet çınar kurumaya terk edildi ve dalları yavaş kesiliyor. Birileri suyunu vermiyor; birileri de dallarını tek tek budamakta.

Olaya birde bu yönle bakın; Selçuk Öztürk ve yönetimi bugün var yarın yok. Var olan Bordo-Beyazlı Elazığspor kulübü. Birilerini sevip ya da sevmeyebilirsiniz; konu bir kentin takımı ise düşünmeli ve ona göre hareket etmelisiniz.

Bundan 15 yıl kadar önce kentte taraftarlar hafta sonlarını iple çekiyorlardı ve sabahın erken saatlerinde ellerinde bayraklar, çekirdekler ve simitlerle gününün tamamı Atatürk Stadyumunda geçerdi. Ertesi günde maçın analizi bakkal ve çayocağında yapılırdı.

İlk kez Süper Lige çıktığı esnada ise Heykel diye tabir edilen Öğretmenevi önü ile Orduevi başlangıcına kadar cadde taraftarların sevinç coşkusu ile kapatılmıştı. Ulusal basında gazetelerinin ilk sayfasında ve televizyonlarda hem güncel haberde hem de spor haberlerinde Elazığ’ın 35 yıl sonra ilk kez Süper Lige çıkma görüntülerini yayınlamışlardı.

O zamanın yönetimi dört kolla takıma sahip çıkıp; süper ligde ses getiren transferler yapmışlardı. Şimdi o günlerden bu günlere baktığımızda yanlış yönetilen bir takım ve ekonomik sıkıntı içindeki köklü bir çınar…

Yanlışlıkları söylemek çok kolay bir yöntem. Biz şimdi önümüze bakmalıyız ve neler yapılabilir bunların analizi yapılmalıyız. Başta kalıcı gelir kaynakları oluşturulmalı ve bu sistemsel olarak oturtulup idare kısmı yönetime verilip yıllık hesaplar incelenmeli. Çünkü taşıma suyu ile değirmen dönmez. Bu sezon bir takım çözümlerle günü kurtarırsınız peki önümüzdeki sezon ne olacak ?....

Bu takım şuan 2. Lig kategorisinde bir profesyonel takım. Ya bu sıkıntıların giderilmesi için kalıcı çözümler üretilmeli ya da tamamen kulübe kilit vurulmalı. İkinci husus için kimse onay vereceğini sanmıyorum. Kalıcı gelirler elde ederek ilerleyen yıllarda ekonomik sıkıntı yaşatmamak tek hedef olmalı.

Çözüme kavuşacağı ve kötü günlerin sona ereceği temennisi ile….

Yazarın Diğer Yazıları