Galip Önlü

Fikir Özgürlüğü

Galip Önlü

Tüm dünyanın büyük zorluklar yaşadığı ve nasibini ülkemizin de aldığı Türkiye’de çok önemli konuların dışında ağız dalaşı şuan için ön planda olmuş vaziyette…
Ya birisi çıkıyor başörtülülere hakaret ediyor, ya birisi çıkıyor Atatürk’e hakaret ediyor, ya birisi çıkıyor Peygamber’e hakaret ediyor, ya  birisi çıkıp Cumhurbaşkanına hakaret ediyor.
Gerçek anlamda tiksindiğim durumlar bunlar… Ben zaten neden tiksinmişsem hep o çerçevede, tiksindiğim şeylerin içinde buluyorum kendimi.
Türkiye çok garip bir ülke olmaya başladı.
Ben merak ediyorum. Bir insan durduk yere neden Hz. Âdem’e hakaret eder? Yani sebep ne?
Muhafazakâr grubun büyük üstünlükte olduğu, % 90’nının Müslüman olduğu bir Türkiye’de durduk yere neden hakaret etme gereksiniminde bulunur bir insan?
Halkın çoğunluğunun verdiği oylarla göreve gelen Cumhurbaşkanına ve Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmek nasıl bir zihniyettir? Bu hakareti destekleyen beyin nasıl bir beyindir?
İslam dinine göre meleklerin dahi secde ettiği, ilk Peygamber, insanların atası ve babası olan Hz. Âdem’e(as) “cahil’’ demek nasıl bir cahilliktir.
Yüce Allah’ın bütün ilmi, sıfat ve isimleri kudret eliyle öğrettiği, Allah(C.C) ile konuşan nebiler arasında olan HZ Âdem cahil, siz zekisiniz öyle mi?
Değerli gençler, sizi yolda görse umursamayacak insanlara sırf ünlüdür diye hayranlık beslemeyi bırakın. Yaptıkları hakaret ve saygısızlığa ünlüdür diye destek vermeyin…
Ayrıca, Serdar Kuzuoğlu, seviyesiz üslubundan ötürü seni kınıyorum!!!
Bunları da geçelim. En çok sitem ettiğim şey, bu durumların bazı siyasi gruplardan veya sanatçı sayılan kişilerden destek görmesidir.
Desteğin sebebi ise fikir özgürlüğü…
Peki, tamam, öyle olsun… Fikir özgürlüğü olsun…
Yalnız günün birinde biri çıkar da hâşâ Kuran’a laf ederse sakın çıt etmeyin. Çünkü fikir özgürlüğüdür. 
Biri çıkar da Cumhurbaşkanlığı’ndan tutun da bütün resmi kurumlara ana avrat söverse sakın ses çıkarmayın. Fikir özgürlüğüdür.
Ömrünün tamamını Milli Mücadele ile geçirmiş, bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’e aşağılama olursa yine çıt etmeyeceksiniz. Fikir özgürlüğüdür.
Kutuplaşma yaratmak için başörtülülere hakaret ve zorbalık olursa susacaksınız. Fikir özürlüğüdür.
Eğer destek gören husus fikir özgürlüğüyse bu saydıklarım da sizin desteklemiş olduğunuz fikir özgürlüğü kapsamına girer.
Çok yazık…
 Hakaret ve saygısızlık ile değil, seviyesiz ve hadsiz üsluplarla değil, sevgi ve saygının oluştuğu, anayasa ve hukukun bilindiği bir Türkiye özlemiyle yanıp tutuşmanın derin teessürü içerisindeyiz.
 

Yazarın Diğer Yazıları