Hülya MURAT

Gençlik Umudumuz, Gençlik Geleceğimiz

Hülya MURAT

Atamız Gazi Mustafa Kemal" Gençler! Vatanın bütün ümit ve istikbali size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır."  demiş ve bundan 103 yıl öncesi tarihin dönüm noktası olan 19 Mayıs gününü" Ey Türk Gençliği!" diye hitap ettiği ülkemiz gençlerine bayram olarak armağan etmiştir.
 Her 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma  Gençlik Ve Spor Bayramımızı büyük bir coşku ve heyecanla yaşadık.Ulkemize layık olabilme duygusuyla hep ileriye yol almayı istedik.Her birimiz ayrı ayrı mesleklerde milletimiz, ailemiz ve kendimize saygı ve çabayla çalıştık, çalışıyoruz.
 Atamız" Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." ozdeyisiyle biz ogretmenlere ışık olmuş.Ogretmen, yeni nesili, öğrencilerini aileden sonra bağrına basarak; yetiştirmeye çalışmıştır.
 Hepimiz, çocuk ve gençlik yillarimizi,emanete sahip çıkarak yaşamaya çalıştık.
 Hiçbir ülkenin, çocuk ve gençlerine armağan edilmiş bir bayramları yoktur. Büyük kurtarıcımız, çocuklarımıza" Küçük hanımlar- küçük beyler!" demiş; gençliğe de" Siz genç arkadaşlar,yorulmadan beni takibe söz vermişsiniz.İste ben, bilhassa bu sözden çok duygulandım."  hitabiyla geleceği emanet etmiştir.
 Umudumuz hep gencliktedir.
 Ülkemizi ileriye götürecek her meslekte gençlere ihtiyacımız vardır.Biz öğretmenler,asil Türk milletinin asil gençlerini yetiştirmenin gururunu hep yaşadık, yaşıyoruz, yaşayacağız.
Örnek olarak öğretmen mesleği verdim.Çünkü  ben de ülkeme binlerce genç yetiştirmiş bir öğretmen, Atamızın neferiyim.
 Biz ogretmenler, bilgi aktarımı yaparken aileden aşama aşama bize gelmiş; şekil vereceğimiz genclerimizi yüreğimizde taşıyarak; çeşitli mesleklere hazırlarız.
 " Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır/ Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." Mithat Cemal Kuntay  mısralarındaki bayrak sevdalılarının bayramıdır.
 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı, Atamızın " Gençlikle iftihar ediyorum ve gençliğe güveniyorum." dediği gençlerimizin bayramıdır.
Ülkemizin her bir yöresinde dalgalanan bayrağımız gölgesinde yaşayan milletimizin bayramıdır.
 Atamizdan armağan bu bayram 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı vatanseverlik, inanç,azim, fedakarlık ve kararlılık sonucu kazanılmış şerefin  sembolü bir bayramdır.İstiklal bizimdir.Hep olacaktır.
" Bir bayrak sevkiyle mendiller elde,
Uçarken davulcu, geri çık,diz çök.
Avrese başlasın, hançerler belde.
Şahlanan yiğitler, sarsılsin yer, gök." diyen biz Gakgolarin bayramıdır.
" Bir gemi yanaştı Samsun'a sabaha karşı.
Selam durdu kayığı,caparasi, takası..
Selam durdu tayfası." Cahit Kulebi
Atatürk ve arkadaşlarını Samsun'a ulaştıran, Milli Mücadelenin sembollerinden biri olan Bandırma Vapuru' nun tarihi önemini bilen biz vatanseverlerin  bayramıdır.
Her yıl 19 Mayıs tarihinde, kazanılmış büyük zaferin sevinç ve coşkusunu yeniden yaşarız.
Sevgili Gençler,
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramınız kutlu olsun.
 Bu yıl yine 19 Mayıs günü gençlerimizle el ele vererek ; geleceğimizi emanet edip hep birlikte bizi bu günlere ulaştıran başta Atamız Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını,bu uğurda kanlarını dökmüş tüm şehitlerimizi rahmetle analım.
 Topraklarımız her bir köşesinin; gencimiz,yaslimiz kısacası Turkiye' mizin bayramıdır bugün.
 Nice Bayramlara...
Sağlık Ve Mutlulukla...

Coşku ve heyecan içerisinde olduğumuz bu büyük gün Türkiye' miz bayramı hepimize kutlu olsun.
 

Yazarın Diğer Yazıları