Serkan GÜRTÜRK

Altyapıda İkinci Adım

Serkan GÜRTÜRK

İlimizin altyapısının yenilenmesi konusunda ilk ihaleden sonra ikinci ihalenin de tarihi belli oldu. 20 Mayıs tarihinde yapılan birinci ihalenin ardından ikinci kısım altyapı ihalesi ise 21 Haziran 2022 tarihinde yapılacak. Biyolojik Arıtma Tesisinin de içinde bulunacağı üçüncü ve son ihalenin de önümüzdeki aylarda yapılması bekleniyor.
Şehrin kaderinde ve tarihinde önemli bir devrim olacak altyapı çalışmaları, her Başkanın çok da göze alamayacağı ve cesaret edemeyeceği bir hizmettir. Hele ki seçimlere iki yıldan az bir süre kalmışsa…
Malum, 2023 genel seçimlerinin ardından 2024 Mart ayında da yerel seçimler yapılacak. 20 ay gibi bir sürenin kaldığı bir dönemde şehrin hemen her sokak ve caddesinde yapılacak altyapı çalışmaları vatandaşlara, esnaflara bir nebze sorun ve sıkıntı yaşatacak. Günlük hayata zaman zaman aksamalara uğrayacak ve kamu hizmetlerinin götürülmesinde de problemler yaşanacak.
Tüm bu zorluklara rağmen Elazığ’da yaşayan her bir hemşerimiz, şehrin geleceği için bu zorluklara gönüllü katlanacak. Gönüllü katlanmakla kalmayıp bir an önce çalışmaların tamamlanması amacıyla yardımcı olacak ve destek verecek.
Çünkü yapılan lokal ve palyatif önlemler almaya, günü kurtarmaya yönelik bir çalışma değil. Yapılan 40 yıl önce döşenen ve ciddi anlamda kayıp kaçakların yaşandığı, ekonomik ömrünü doldurmakla birlikte sağlık sorunlarına da sebep olacak içme suyu şebekesinin tümüyle yenilenmesi işi.
Yapılan, sıradan ve basit bir çalışma değil, bugüne kadar yaşadığımız ve sosyal medyada alay ve eleştiri konusu olan olumsuz görüntülerin bir daha yaşanmaması adına cesurca atılan bir adım.
Başkan Şerifoğulları, “siyasi hayatıma mal olsa da altyapıya başlayıp bitireceğim” diyerek bu cesaret, irade ve kararlılığı aylar öncesinden ortaya koymuş ve bu konuda her siyasetçinin altına giremeyeceği bir sorumluluğu üstlenen sağlam  bir duruş ortaya koymuştu.
Başkan Şerifoğulları, hem verdiği sözü hem de şehre en kalıcı hizmeti hayata geçirmenin tarihi onurunu yaşıyor. Başkan Şeerifoğulları sözünü tuttu ve adımlarını attı. Bundan sonra sıra bizlerde.
Elazığlılar olarak bu çalışmaların her aşamasında destek olmakla birlikte anlayış ve hoşgörü göstermek durumundayız. Birkaç gün işyerimize gitmekte zorlanabilir, evimizin bulunduğu sokağa aracımızı park edemeyebiliriz. Yine çalışma esnasında oluşacak şantiye görüntüsü ve gürültüsünden az da olsa rahatsızlık duyabiliriz ama tüm bunlar bizim ve çocuklarımızın geleceği için yapılan çalışmalar olduğu için şehir olarak hep birlikte bir yıllığına hoşgörü ve anlayış hırkamızı giymeliyiz.
Bilinmelidir ki her zorluğu bekleyen bir kolaylık ve ferahlık, her külfetin ve zahmetin sonunda beklenen bir nimet vardır.
 

Yazarın Diğer Yazıları