Serkan GÜRTÜRK

BAYRAMSIZ BAYRAM

Serkan GÜRTÜRK

Ramazan ayının sonuna geldik. Son haftalardaki tam kapanma da ramazanı ramazan gibi yaşamamıza katkı sağladı.

Ramazanın ritüellerini yaşamadık belki ama umuyoruz ki kapanmanın ardı sağlık ve ferahlık olacaktır.

İki yıldan beri bayramlaşma yapamadık ve belki de en yakın akraba ve dostlarımızı da iki yıl üç bayramdan beri göremiyoruz.

İki ay on gün sonra kurban bayramını da belki bazı tedbirler eşliğinde yaşayacağız ama vaka sayılarındaki artış ve aşı konusunda geldiğimiz aşama, kurban bayramında kısmi de olsa bayram kokusunu daha bir yakın yaşayacağız.

Pandemi dönemi kısıtlama ve yasaklar başta esnaflarımız olmak üzere birçok kesimi mağdur etti. Esnaflarımızın aldıkları mallar raflarda kaldı. Onlara ait ödeme senet ve çekler havada kaldı.

Mağduriyet sadece ticari alanda olmadı tabi ki. İnsanların yaşam standartları ve psikolojisi ciddi yara aldı. Aile dramları ve problemler nüksetti. Sakin bir hayattan takıntılı ve problemli bir hayata merhaba dedik.

Bu dönemin maddi kayıplarını gidermek için hükümet bol bol destek paketleri açıkladı ama bunları alacak esnaf sayısı çok azdı. Çünkü istenen şartlar dönemin gerçekleri ile örtüşmüyordu. Örneğin vergi borcu olmayacak, bankalara kredi borcu olmayacak ve sicili temiz olacak. Bu şartları taşıyan esnaf zaten mağdur değildir. Mağdur esnafın vergi, pirim ve çeklerini ödemesi mümkün değildi ve ödeyemedi.

Bu süreçte halkın yanında olan ve imkanlarını seferber eden yönetici ise Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları oldu.

Depremle başladı her türlü destek ve yardım çalışmaları başkan Şerifoğulları’nın. Esnafa destek paketi, ulaşım indirimi, şoför esnaflarının hat ücretlerinin ertelenmesi, mağdur öğrencilere tablet yardımı, ramazanda esnaflarımız ve hemşerimize gıda paketleri, sıcak aş yardımı ve hayır çarşısı marifetiyle tüm muhtaçlara uzanan el…

Zor günlerin dayanışma ve yardımlaşmasının en güzel örneklerini veren Başkan Şahin Şerifoğulları’nın basına yansımayan ve haber konusu olmayan, daha doğrusu kendisinin haber olmasını istemediği daha birçok yardımı, bizzat yardımı alan çevrelerden dinliyor ve mutlu oluyoruz.

Sonuçta bir zor dönem ve ramazanın adından bayram sonrası gerçek bayramlarımız olsun istiyoruz artık. Umarız 17 günlük kapanma bizlere sağlık, huzur, mutluluk ve çok aza inmiş  vaka sayısı ile döner.

Kendi adıma annemin vefatından ötürü hiçbir bayramın eski bayramlar gibi olacağını sanmıyorum artık.Ümit ediyorum ki tıpkı eskisi gibi, içli köfteli, lahana sarmalı, sırınlı, dolangerli ve bol muhabbetli bayramlarda buluşmanız ümidi ile bayramınız mübarek olsun…

Yazarın Diğer Yazıları