Serkan GÜRTÜRK

ELHAK PLATFORMU

Serkan GÜRTÜRK

İlimizde geçmiş yıllarda kurulan ve birçok önemli ve hayırlı işlere vesile olan Sivil Toplum kuruluşları platformu zamanla bu vasfını, özelliğini ve etkinliğini kaybettiği için şehrimizde yeni platformlar kurulmasına sebep oldu.
Son yıllarda birilerinin sıçrama tahtası ve kendini gösterme platformuna dönüşen Elazığ Sivil Toplum Platformu,  artık şehir için üretmek, şehir için kafa yorup proje ortaya koymak, sivil duruşuyla kamu kurumlarına önerilerde ve proje desteğinde bulunmaktan çok uzaklara savrulmuş gibi görünüyor.
Şehrin ortak aklı ve vicdanı olması gereken platform ne yazık ki başkanların kendilerini birilerine ispatlama zeminine dönüşmüş. Hele hele sadece duyuru ve bilgilendirme amaçlı kurulan whatsapp gurubu evlere şenlik. 
Kendi köşe yazısını paylaşıp okunurluk sayısıyla hava atan mı dersiniz, keyfe keder videolar paylaşıp kendi zevklerini tatmin eden mi dersiniz, bir başkanın paylaştığı sıradan bir faaliyete döne döne teşekkürler ve iltifatlar yağdıran mı dersiniz ne arasanız var grup paylaşımlarında.
Olmayan tek şey aslında olması gereken tek şey olan fikir, düşünce ve üretkenlik…   Seviye o kadar düşmüş ki herhangi bir paylaşıma bir grubun verdiği destek ile paylaşıma verilen tepkiler o anlı şanlı başkanlar arasında haddi aşan tartışma boyutuna taşınıyor ve kırıcı olduğu kadar hakaret boyuta kadar uzanıyor.
Anlayacağınız STK platformu dönmüş birilerine yaranma platformuna. Bu gidişatı gören ciddi ve duyarlı STK’lar bu yapıdan koparak ELHAK ismiyle yeni bir platform kurdular. Çok da iyi ettiler. Ne dediğini bilen, ne istediğinin farkında olan ve tek derdi şehri, ülkesi ve mazlumlar olan ELHAK platformu, en son olarak Çin hükümeti tarafından Doğu Türkistan'daki soydaşlarımız ve din kardeşlerimiz için düzenlediği “SESSİZ ÇIĞLIK” yürüyüşü farkını bir kez daha ortaya koydu.
ELHAK ile diğer platformu ayıran en büyük ve belki tek özellik; birinin her bir faaliyeti samimiyetle ve gerçekten bir ihtiyaca binaen yapması, diğerinin ise gayri samimi olduğu her aşamasında belli olan bir yapaylıkla yapmış olması.
Belki STK Platformu kadar sesi çıkmıyor, belki buna ihtiyaç bile duymadan sadra şifa birçok etkinliğe imza atıyor ama ne yaparsa yapsın çok doğru ve güzel işler yapıyor ELHAK. 
Umarız Ocak ayında yeni oluşacak STK platformu çalışma gurubunda seviye daha da düşmez ve kaybedilen o eski itibar yeniden kazanılmış olur.

Yazarın Diğer Yazıları