Serkan GÜRTÜRK

Kanyonlardan Haber var mı ?

Serkan GÜRTÜRK

İlimizin turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilemediğine ve bu konuda ciddi, sürdürülebilir ve etkin adımlar atılmadığına dair sayısız haber ve yazılar okuduk.
Buna dair geçmişte yaşanmış olumsuz örnekler, kamuoyuna yansıyan ve şehrin imaj ve itibarını düşüren vakalar oldu.
Büyük bir müjde ve keşif olarak tüm dünyaya tanıtılan ve bunlar ile ilgili çekilmiş görsel tanıtım materyallerinin büyüsüne ve görsel güzelliğine kapılan tabiat tutkunları ve doğa âşıkları ne yazık ki sürprizlerle karşılaşmış ve bozkırın ortasında yol bittiği için traktörlerle kanyonlar bölgesine ulaşmaya çalışmışlardı.
Bundan sonra yaşanan ve bir yığın densizliği barındıran resmi işlemler ve cezaları yeniden hatırlamak istemiyoruz ama bu olaydan sonra yetkililerin kanyonların yolu başta olmak üzere bölgenin cazibesini artırmak ve misafirlerin memnun olarak ayrılacakları bir nezih orta yapma konusunda açıklamaları olmuştu.
O tarihten bu yanan yön tabelası dikilmesi dışında basına yansıyan herhangi bir çalışma görmedik ve duymadık.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, “biz icracı ve bütçesi olan yatırımcı bir kuruluş değiliz. Bu konuda görev il özel idaresi ve yerel yönetimlerindir” diyerek kendilerine sadece yapılanları izleme ve tanıtımını yapma misyonunun çizerek işin içinden sıyrıldı.
Bu açıklamalardan sonra işin asıl muhatabı olan kurumlar neler yaptı, bu konuda İlimiz Valisi Sayın Toraman kurumlara nasıl bir rota çizip hedef koydu bilmiyoruz..
Bildiğimiz tek şey var ki bahar gitti yaza 20 gün kaldı, insanlarımız artık gerek tur gerekse özel araçlarıyla fevç fevç bu bölgelere akına hazırlanıyorlar ama batı cephesinde herhangi bir gelişme yok.
Turizmi ötelememek hatta birinci sıraya almak lazım geldiği konusunda şehir yöneticilerinde bir ortak karar hep oldu ama bunun sahaya yansımasında da yine her dönem aksaklıklar oldu.
Artık bu aksaklıkların son bulması ve yeni hizmetler ve güzelliklerle haber olmanın zamanı geldi diye düşünüyoruz. Ve artık, bu şehirden güzel haberlerin neşet etmesini bekliyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları