Serkan GÜRTÜRK

NE DEMİŞTİK!

Serkan GÜRTÜRK

İlimiz valiliği görevine atanan Erkaya Yırık’ın göreve başlaması sebebiyle hayırlı olsun ziyaretlerinin abartılmaması gerektiğini, başta deprem ve pandemi sürecinin geride bıraktığı olumsuzlukların giderilmesi olmak üzere birçok sorunun çözümü için Sayın Valimizin çok işi ve mesuliyeti olduğunu ve kendisinin bu hizmetler ile yeni projelere yoğunlaşması için ziyaretlere boğulmaması gerektiğini ifade etmiştik.

Hatta daha da ileri gidip sırf resim çekip yayınlama uğruna değişik vakıf ve dernek üyesi sıfatıyla iki, üç ve hatta dört kez huzura çıkmanın huzurunu(?) yaşama adına kendinizi parçalamanıza gerek olmadığını, Vali Bey’in kendisi sizleri çağıracak ya da ziyaret edecek demiştik.

Tabi yazımızın sonunda da sakalımız olmadığı için sözümüzün para etmeyeceğini de dip not olarak düşmüştük.

Keşke yanılsak ve haksız çıksaydık. Uyarılarımız, her zamanki gibi dikkate alınmadı ve tekrar tekrar ziyaret edildi ve pozlar verildi makamdan.

Dahası ve çok kötüsü de oldu. Bu kadarını ben de ön görmemiştim. Her gidenin önce kendine dair bir resitali olduğunu ve olacağını biliyordum ama laf taşıma ve fitne oluşturmaya kapı aralayacak kadar düşeceğimizi de tahmin etmemiştim doğrusu.

Sayın Valimiz herkesi kendi gibi samimi ve içten bulmuş olacak ki kendisi ile ilgili olarak bir şahsın yaptığı yorumdan üzüntüsünü, kendini ziyaret eden aynı meslekten birine ifade etmiş ve dile getirmiş. Tabi bizimkisi de konunun muhatabına hangi saik ve hangi güdülerle bilinmez hemen yetiştirmiş. O vatandaş da haklı olarak kendi yorumunu dozunu artırarak yinelemiş.

Sonuçta Elazığlılar olarak bu tür şeylere bizler alışığız da Vali Bey’in alışık olmadığı, hele hele özel bir ortamda ve özel olarak söylenilen özel yorumların anında ortalıklara saçılması bize yakışmamış. Hele hele Vali Bey’in tanımaya çalıştığı Elazığlı imajıyla, sekiz köşe şapkanın her bir köşesine atfedilen ve fakat üzerimizde çok da görülmeyen ve bir şehir efsanesinden öteye geçmeyen özelliklerle hiç örtüşmemiş.

Vali Yırık’a ziyaretler halen ve gırla devam ediyor. Bazı ağır abi modundaki oluşumlar çay ocağındaki Hasan Amcanın da bildiği ve talep ettiği konuları dosya halinde sunarak farklılıklarını ortaya koymaya çalışıyorlar ama Vali Bey, hem kısa sürede sorunlara vakıf oldu hem de herkesin notunu verdi bile.

Şehrin kalkınması ve gelişmesinde önemli roller üstlenecek Vali Yırık’ı ilk günden hayal kırıklığına uğratan bizler, ne yüzle hizmet bekleyeceğiz.

Taş yerinde ağır ve değerlidir. Ona hafiflik özelliğini verenler ise şahsiyet ve karakterleri oturmamış müzebzep tiplerdir.

Yorumlar 2
Serkan abi 07 Temmuz 2020 20:59

Serkan gakko bu köşedeki adamı al daha fazla köşeyi kirletmesin.

Mısto 07 Temmuz 2020 20:57

Hey yavrum hey müslüman mahallesinde salyangoz sattırmayız buda sana kapak olsun

Yazarın Diğer Yazıları