Yeni Bir Ufuksuzluk mu ?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, beklenen öğretmenevi müjdesini verdi.ancak yer tespitini il yöneticilerine bıraktı. Üç alternatifin konuşulduğu yeni öğretmenevinin yeri konusunda emniyet müdürlüğü il binasında yapılan hatanın tekrar edilmesinden endişe ediliyor...

Yeni Bir Ufuksuzluk mu ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz Pazartesi günü bir dizi açılış ve ziyaretlerde  bulunan Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlık olarak Elazığ’a yaptıkları yatırımları rakamlarıyla birlikte açıkladı. 

Kamuoyunun Öğretmenevi  ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü hizmet binası için beklediği müjdeyi veren Bakan Özer, bu binalar için tercihi il yöneticilerine bıraktı.

İŞTE ÜÇ ALTERNATİF ALAN

Elazığ’da Öğretmenevi ve Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasının yapılması nereye yapılacağı netlik kazanmazken, bu konuda daha önce yapılan planlamada üç alternatif bölge üzerinde durulmuştu.

Öğretmenevi ve Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası için, Çaydaçıra Kavşağında bulunan İletişim Lisesinin bulunduğu alan , Eski Devlet Hastanesi olarak bilinen  Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi alanı ile şehir merkezinde bulunan Sıdıka Avar Kız Meslek Lisesi bahçesindeki otopark olarak kullanılan alan.
Geçmişte  üzerinde planlama yapılmış, yatırımların bu üç alternatif alandan birine yapılması planlanmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in bu yatırımların planlamaya alındığı açıklamasının ardından bu bölgelerde gerekli çalışmaların yapılacağı, bu üç alandan hangisinin daha fizibil olduğunun belirlenmesinin ardından çalışmaların bu bölgede yapılacağının planlanacağı belirlendi.

ŞEHRİN YENİ BİR HATAYA TAHAMMÜLÜ YOK

Öğretmenevi  ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü binalarının yapılması planlanan alanlardan olan Kız Meslek Lisesinin yanında bulunan, geçmişte Özelleştirme İdaresi Başkanlığı  tarafından resen yüksek rantlı imar planı yapılıp arsa olarak satışı gündeme gelmiş ancak dönemin Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz bu yanlışa, Özelleştirme İdaresindeki  satışı iptal ettirerek engel olmuştu.

Daha önce bu alanda yapılması düşünülen binalar engel olunan Şehrin merkezinde bulunan ve yetişmiş çam ağaçları ile kentin akciğerleri konumunda olan bu alanın, beton yığını haline getirilmesi büyük bir yanlış olarak değerlendiriliyor.

İLETİŞİM LİSESİ ALANI, AKILDAN DAHİ GEÇİRİLMEMELİ!

Öğretmenevi için ikinci alternatif olarak belirlenen alan ise üniversite, avmler, bir çok kamu kurumu ve birçok yolun kesiştiği Çaydaçıra kavşağında bulunan İletişim Lisesinin bulunduğu alan.

Oldukça yoğun bir araç trafiğinin olduğu bu bölgeye bir de Öğretmenevi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası yapılmasını düşünmek, bir il yöneticisin aklından bile geçirmemesi gereken bir ufuksuzluk ve vizyonsuzluk örneği olarak görülüyor.

Yine şehrimize ve öğrencilerimize uzun yıllardan beri hizmet eden İletişim Lisesinin bu alandan kaldırılarak şehir dışına taşınması bu okulun kapanması demek anlamına geliyor.

ESKİ DEVLET HASTANESİ EN UYGUN ALAN

Öğretmenevi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü için üç alternatif arasında en uygun alan eski Devlet Hastanesi olarak bilinen eski Eğitim ve Araştırma hastanesinin yeri olarak öne çıkıyor.

Şehir merkezinde olmakla birlikte Yunus Emre Bulvarı üzerinde olması otopark probleminin bulunmaması, alanının çok büyük ve yetişmiş ağaçları ile yeşil dokudunun çok olması, bu alternatifi öne çıkartıyor.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI HATASI TEKRAR EDİLMESİN

Geçmişte il yöneticilerinin verdiği yanlış ve ufuksuzluk örneği taşıyan İl Emniyet Müdürlüğü binası,  hem mevkisi hem de yola sıfır yapıldığı için güvenlik gerekçesi ile en işlek yolun bir şeridinin iptal edilmesi sonucunu getirmiş ve kamuoyundan tepki almıştı.

Aynı basitsizliğin  Öğretmenevi ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü binasında yaşanmasına şehrin tahammülü olmadığına dikkat çeken vatandaşlar, yetkililerin trafik yoğunluğu, ulaşım, mevcut imkanlar ve kamu yararını gözeterek isabetli bir karar vermesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Yeni Bir Ufuksuzluk mu ?
Yeni Bir Ufuksuzluk mu ?