23 Nisan 1920'de Yakılan Meşale İlelebet Türkiye Cumhuriyeti'nin Ufkunu Aydınlatmaya Devam Edecektir

23 Nisan 1920 öyle bir tarih anıdır ki, küllerinden yeniden doğup tıpkı bir dev gibi doğrulan ve kutlu iradesiyle Milli Mücadele'yi meşruiyet, mensubiyet, mesuliyet ve metanet kulvarında ikmal ve icra etmenin kararlılığını gösteren bir milletin istiklal adımı, istikbal hamlesidir.

23 Nisan 1920'de Yakılan Meşale İlelebet Türkiye Cumhuriyeti'nin Ufkunu Aydınlatmaya Devam Edecektir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyük Millet Meclis’i milli sabrın eseri, milli aklın esenliği, milli ahlakın egemenliği olarak millet tarihindeki yerini 104 yıl önce büyük umutlar eşliğinde almıştır. 23 Nisan 1920’de yakılan meşale Türkiye Cumhuriyeti’nin ufkunu aydınlatmış, işgal unsurlarını yakıp yıkmıştır.

Türk milleti ortak iradesini, hürriyet özlemlerini, tarihsel haklarını ve istikbal haysiyetini Meclisi’mizin maddi ve manevi hükmü şahsiyetiyle eklemleştirip perçinleyerek onuruna ne kadar düşkün olduğunu göstermiştir. Menfur ve melun emellere sur çekilmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi karanlık hedeflere engel, kaos ve kargaşa müelliflerine aşamayacakları settir. Milli egemenliğin tecelligahı olan Meclisi’miz Kurtuluş Savaşı’mızı zaferle buluşturan kahramanlık numunesi, Gazi’lik timsalidir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız münasebetiyle, sevgili çocuklarımızın bayramlarını tebrik ediyor, hepsini kucaklıyorum. Geleceğimiz ve umudumuz olan çocuklarımıza her günü bayram olan büyük Türkiye hedefi cumhur ittifakının güvencesindedir.

Bu vesileyle; Gazi Meclisi’mizin 104’üncü yıl dönümünü iftiharla kutluyor, nice diriliş ve yükseliş dönemlerine vesile olmasını diliyorum. TBMM’nin İlk Başkanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, kurucu kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, İlk Meclis’in muhterem mebuslarını saygı, mihnet ve rahmetle anıyorum.