Pertek'lilerin Desteğini Bekliyorum

AK Parti Pertek Belediye Başkanı Aday Adayı Salih Önal, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Serkan Gürtürk'ü ziyaret etti. Belediyecilik alanında ilklere imza atmak istediklerini ifade eden Aday Adayı Önal, görevi gelmesi halinde ekip ruhu ile projeler üretip hayata geçireceklerini ifade etti.

Pertek'lilerin Desteğini Bekliyorum
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ziyaret esnasında seçim süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Salih Önal,  “ Pertek doğumlu olmam ve Pertek’te en genç Devlet Memuru olan kişiyim. Kamu personeli olarak yine kendi memleketime her türlü hizmeti sundum ve sumaya da devam ediyorum. Pertek’lilerin hizmetine belediyecilik alanında da ilkleri imza atmak için Pertek’lilerin desteğini bekliyorum. Hemşerilerimin desteğini verdikleri durumda bizlerde ekip ruhu ile projeler üretip hayata geçirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.   

AK Parti Pertek Belediye Başkanı Aday Adayı Salih Önal, Projelerinin bir kısmı hakkında bilgiler vererek şöyle sırladı; 

1-PERTEK KÖPRÜSÜ:
Elazığ-Pertek arası 31 km ve yaklaşık 48 dakikada ulaşım sağlanmakta. Elazığ’da çok sayıda Pertek’li hemşerilerimiz bulunmakta. Köprünün yapımı noktasında ulaşım daha kısa ve daha fazla vatandaşın sirkülasyonu olacaktır.

2- İLÇEYE DOĞALGAZIN GETİRİLMESİ:
İlçemizin nüfusu her geçen yıl artmakta ve doğal güzellikleri ile bir cazibe merkezi olma noktasındadır. İlçemizin en büyük sorunlarından biri de Doğalgaz sorunu. Doğalgazı ilçemize getirerek yaz aylarındaki artan nüfusu kış ayında da artırıp artık öz Pertek’lileri  memleketlerine geri dönüşlerini sağlamak amacındayız.

3- ÇÖP GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİNİN KURULMASI
Birçok il ve ilçede var olan geri dönüşüm projesi ile enerji elde edilmekte ve o il ya da ilçenin enerji ihtiyacı karşılanmakta. Bizde göreve geldiğimizde ekibimizle beraber bu önemli projeyi hayata geçirip ilçemize katkı sağlamak arzusundayız.

4- ALT YAPI ÇALIŞMALARI
İlçemizin bir başka sorunu olan ve ileriki yıllarda başımıza büyük bir sıkıntı olacağını düşündüğümüz Altyapı ve kanalizasyon çalışmasıdır. Yapacağımız alt yapı çalışmalarıyla ileriki yıllarda ilçe nüfusunun artmasıyla beraber oturmuş bir sistemle artık alt yapı ve kanalizasyon sorunu yaşamayan tek ilçe konumuna gelmek olacaktır. 

5- SOKAK HAYVANLARINA BARINAK YAPMAK
İlçemizde hatrısayılır sayıda başıboş hayvanlar bulunmakta. Bu durum vatandaşlarımızı rahatsız etmekte ve   evlatlarımız hayvanlardan korkmakta. Hem bu hayvanlarımıza barınma hem de aşılama yaparak kuduz vakalarının önüne geçme düşüncesindeyiz.

6- SU SPORLARINI GELİŞTİRMEK
Malum Keban Barajı ile Hazargölü bağlantılarının bulunduğu bir konumdayız. Su sporlarını bu alanda aktif olarak hizmete sunmak istiyoruz. Tunceli Valiliği, Tunceli Gençlik ve Spor İl Müdürlü ve Munzur Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Bölümüyle ortak bir çalışma yürüterek adrenalinin tutkularına yönelik tüm su sporlarını ilçemizde yapmak istiyoruz.

7 -SÜPÜRGEÇ DAĞININ ETEĞİNE SEYİR TEPESİ YAPMAK
Elazığ iline yakın olmamız nedeniyle birçok ortak ulaşım noktalarımız var. Bu bağlamda Elazığ’a 26 km. Pertek’e de 3 km uzaklıkta olan Süpürgeç Dağına seyir tepesi yapıp bu alana da bir tesis yaparak bu bölgeyi turizme açmak istiyoruz.  

8- DERELERİN ISLAHI VE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI
İlçemizin bir diğer adı da Yeşil Pertek olarak bilinmekte. Bizde ekibimizle göreve geldiğimiz noktada hayata koyacağımız bir diğer projemiz de erozyon ve selleri önlemek adına derelerin ıslahını yapmak ve yeşil alanların daha fazla olması adına ağaçlandırma yapmak için Orman Bölge Müdürlüğü ile ortak proje yapmak olacaktır.

9- İLÇEYE TOKİ’Yİ GETİRMEK
Yıllar önce yaşanan terör olayları nedeniyle ilçemiz bir hayli göç verdi. Bu göç olayı daha çok Elazığ’a yöneldi. Bir başka faktör de deprem bölgesi olmamız. Hem dış göçü önleyip memleketlerini terk edenleri geri döndürmek hem de 1. Ve 2. Derece deprem bölgesi olmamız nedeniyle TOKİ kanalıyla sağlam ve güvenilir binalara kavuşmak olacaktır.  

10-SULAMA KANALLARININ TADİLATI
İlçemiz ekim alanlarını sulama kanallarıyla yapmakta. Birkaç mahallemizde sulama kanallarında ciddi sorunlar yaşanmakta. Bu nedenle tüm mahallelerimizdeki sulama kanallarını tadilata alıp halkımızın sıkıntılarına çare olacağız. 

11-KAPALI SİSTEM SULAMA SİSTEMİ
Tarımsal sulamada kullanılan suların uzun süreli olması anlamında kapalı sisteme geçirerek her türlü sıkıntıların önüne geçmek istiyoruz.

12-MÜNİBÜS GÜZERGÂHLARI
İlçemizde ulaşım konusunda minibüslerimiz ile ihtiyaçlarımızı karşılamaktayız. Bu bağlamda mahalle içi minibüslerimiz bazı mahallelere gidememekte. Yoğunluğun fazla olduğu yerlerin başında Camii-Kebir Mahallesi ve Derebaşı Mahallelerimiz gelmekte. Buralara da seferlerin gitmesi hususunda çalışmalarımız olacaktır.

13-DUT VE PEKMEZ FESTİVALİNİ TEKRAR HAYATA GEÇİRMEK
Yıllar önce yapılan ve ilçemizde üretim noktasında ön plana çıkan dut ve pekmezi tekrar gündeme getirmek için ‘’Dut ve Pekmez Festivali’’ni her yıl yapmak için kolları sıvayacağız. Çünkü ilçemizin gelir kaynaklarından biri olan dut ve pekmez büyük rağbet görmekte.

14-BAL PAKETLEME FABRİKASI KURMAK İÇİN PROJE HAZIRLAMAK
İlçemizin bir başka üretim kaynaklarından biri de bal. İlçemiz doğal güzelliği ile YEŞİL PERTEK olarak bilinmekte ve üretim kaynakları arasında başlıca bilinen Dut ve Pekmez’in dışında Bal’da yer almakta. Bal’ın tanıtımını yapıp ayrıca belediyemizin bir hizmeti olarak da üretim tesisi yani fabrika kurarak hem üretimi hızlandırıp tanıtmanın dışında istihdam sağlayarak iş alanı üretmek istiyoruz.    

15-AVCILIK VE ATICILIK SPORUNU GELİŞTİRECEĞİZ
Ata sporumuz olan Avcılık ve atıcılık sporunu bizden sonraki nesillere aktarmak için gerekli çalışmaları yapmak istiyoruz. Su sporlarını geliştirmek ve yaygınlaştırmanın dışında avcılık ve atıcılık sporunu da eğilip aktif hale getirmek istiyoruz. 

16-PERTEK KALESİ’Nİ TURİZME KAZANDIRACAĞIZ
Tarihi Pertek Kalemiz Kaymakamlık kanalıyla restore edildi ama turizme bir türlü kazandırılamadı. Bizler Kaymakamlık ile görüşüp belediyemiz bünyesine devrini gerçekleştirip; köprü tekrardan elden geçirip oturma alanları yapıp yemek yeme yerleri yaparak gezi teknelerimizle beraber köprümüzü turizme kazandırıp 7/24 kalemizi canlı hale getirmek arzusundayız. 

17-SPOR KULÜPLERİMİZİ DESTEKLEYECEĞİZ
Sporu araç edinerek gençlere ulaşmak amacı ile ilçemizdeki spor kulüplerini desteklemek ve gençlerin sporla daha fazla zaman geçirmelerini sağlamak amacı ile çalışmalar yapacağız. İlçemizin daha önceki yıllarda Bölgesel Amatör Ligde mücadele ettiğini biliyoruz. İlçemizde çok sayıda yetenekli gençlerimiz var. Tekrardan BAL Ligine çıkmak için Pertekspor’u destekleyeceğiz. Ayrıca futbolun dışında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ilçemizde bulunan Gençlik Merkezini belediye kanalıyla destekleyip farklı branşlarda Pertek Belediye spor olarak aktif sporsal faaliyetlere katılım sağlayacağız. 

18-TARIM ARAZİLERİNİ İMARA AÇMAMAK
Tarım ilçesi olduğumuz için tarımsal arazilerin imara açma gibi bir çalışmamız olmayacak. Çünkü arazilerin imara açılması demek amacının dışında kullanılması demek. Biz geleceğimize dinamit döşemek istemiyoruz. Tarımsal alanın daha fazla olması ve üretimin daha da artması için çaba sarf edeceğiz.