Aday Adayı Özen: 'Baskil'i Marka Bir İlçe Yapacağız'

AK Parti Baskil Belediye Başkan Aday Adayı Eğitimci Ahmet Özden Özen, Gazetemize ziyarette bulundu.

Aday Adayı Özen: 'Baskil'i Marka Bir İlçe Yapacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Serkan Gürtürk ile görüşen Aday Adayı Özen, Gazetemize yayın hayatında başarılar diledi. Baskil’i daha iyi noktaya getirebilmek için projeler ürettiklerinden bahseden Özer,   Baskil için marka bir ilçe hedeflediklerini söyledi. 

“BİLGİ, BİRİKİM VE TECRÜBELERİMİ MEMLEKETİM BASKİL'E SUNMAK İSTİYORUM”
Özen :“Baskil’in sorunlarını ve çözümlerini biliyoruz. Bizim dönemimizde Baskil’de çözüme kavuşmamış hiçbir problem kalmayacak. 11 yıl  Baskil’de Halk Eğitim Müdürlüğü görevi yaptım. İlçe insanları ile  olan diyalogum, muhabbetim her daim samimiyet ve dürüstlük üzerine oldu. Bu nedenle Baskil halkından aldığımız güç ve gayretle bu sürecin içerisine dâhil oldum. Şimdi ise bilgi, birikim ve tecrübelerimi memleketim Baskil'e sunmak istiyorum. Cumhurbaşkanımızın Türkiye yüz yılı hedefleri doğrultusunda Baskil’i tarım turizm, hayvancılık, üretimde marka bir ilçe yapmayı hedefliyoruz. Bugün Filistin’de katil İsrail’in soykırımına tanıklık ediyoruz. İnsanlık suçu işleyen İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Filistin halkının her daim yanındayız” diye konuştu. 
 

AHMET ÖZDEN ÖZEN KİMDİR?

1971 Elazığ Baskil İlçesi doğumlu olan Ahmet Özden Özen, Mustafa Kemal Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Sınıf öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Hakkâri, Ağrı ve Kovancılar’da öğretmenlik görevini yaptı. Yazıkonak’ta İlköğretim Okulu Müdürlüğü ve Baskil’de Halk Eğitim Müdürlüğü görevlerini yürüttü.  2010 yılından beri Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. 

Elazığ Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde Eğitim Koordinatörü olarak çalışırken 2010 yılından beri Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda Başkan Yardımcılığı’nı yaptığı ve birlikte yol aldığı Belediye  Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Elazığ Belediye Başkanı olarak  seçilmesiyle birlikte  2019 yılında Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’ne getirildi. Özden, kısa sürede kültürel ve sosyal faaliyetlerde özellikle deprem sürecindeki başarılı çalışmalarından dolayı Belediye Başkan Danışmanlığı görevine atandı.

Ahmet Özden Özen'in Kültür Turizm Bakanlığı onaylı ulusal düzeyde çıkan Yukarı Fırat Efsaneleri’’ adlı kitabı bulunmaktadır.

Elazığ yerel Turan Gazetesinde haftalık köşe yazıları yazmaktadır. 

2014 ve 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Baskil Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı olmuştur.

Mart 2024 yerel seçimlerinde Baskil ilçesinde Ak Parti Belediye Başkan adayı olmak için AK Parti Baskil İlçe Başkanlığı’na giderek resmi müracaatını yapmıştır.

 Ahmet Özden Özen, Evli ve 2 çocuk babasıdır.