Aday Adayları Ankara'da

Ak Parti'de anketler, temayül yoklamaları, sahada yapılan kamuoyu araştırmaları tamamlandı ve aday adayları alt komisyonlarda görüşülmeye başlandı. Önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başkanlığı'nda toplanacak üst komisyon son kararını verecek ve adaylar 15 Aralık'tan itibaren açıklanacak.

Aday Adayları Ankara'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti'de, 2024'te yapılacak yerel seçimler için aday belirleme süreci devam ediyor. Aday tespit komisyonları çalışmalarına başladı. Başta Ankara , İstanbul ve Elazığ olmak üzere birçok Büyükşehir ve İl Belediye Başkanı adayları'nın 15 Aralık'tan itibaren netleşmesi ve kamuoyuna açıklanması bekleniyor.
 

150 BİN TEŞKİLAT MENSUBUNA SORULDU
AK Parti'de aday belirleme kriterlerinden biri temayül yoklaması. Yaklaşık 150 bin AK Partiliye "Kimi aday olarak görmek istersiniz" diye soruldu. Cevaplar, elektronik ortamda alındı.

ANKETLER BELİRLEYİCİ OLACAK
Önemli bir diğer kriter ise anket sonuçları. İllerde yapılan anketler, aday isimlerini belirlemede yol gösterici olacak. Seçmenin hangi isimler üzerinde yoğunlaştığı belirlenecek. AK Parti, kamuoyu yoklamalarından da yararlanacak.

ADAY TANITIM VE SEÇİM BEYANNAMESİ PROGRAMI 27 OCAK’TA 
Aday tanıtımı ve seçim beyannamesi programlarının tarihi için ise Ocak ayının sonu işaret ediliyor. Muhtemelen 27 Ocak tarihinde yapılacak tanıtım toplantısı ile seçim kampanya sürecinin de başlaması planlanıyor.

ADAYLAR ANKARA’DA
Elazığ’da geçtiğimiz Pazar günü yapılan temayül yoklamasının ardından aday adaylarının ilimizdeki çalışmaların ardından Ankara’ya gittiği öğrenildi. 
Geçen süre içerisinde kamuoyunda görünür olmak ve değişik kesimlere ulaşarak anketlerden çıkma yarışına giren aday adaylarının, temayülle birlikte bu hafta içinde yapılan son anketin ardından Ankara’ya giderek ilgili komisyonlarla görüşme yapmaları ve kendilerini anlatmaları bekleniyor. 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI ÖNDE
Elazığ Belediye Başkanlığı için müracaatta bulunan dört isimle birlikte doğal aday sayıldığı için müracaat yapmasına gerek olmayan başkan Şerifoğluları başkanlık için yarışıyorlar.
Ak Parti Eski il Başkanı Ramazan Gürgöze, Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Ak Parti Eski il Başkan Yardımcısı ve 2019 yerel seçimlerinde SKM Başkanı olan Haydar Evliyaoğlu ve Abdullah Karadağ’ın yarıştığı seçimlerde mevcut Başkan Şahin Şerifoğulları hem anketlerde hem de temayül yoklamasında önde görülüyor.

HİZMETLER VE PROJELERİYLE KONUŞUYOR
Diğer aday adaylarının billboardlarda kendilerini anlatma ve projelerinin satırbaşlarını ifade etmelerine karşılık Başkan Şerifoğulları beş yıl süre içerisinde hayata geçirdiği projelerin tanıtımıyla öne çıkıyor. 
Başta fuar merkezi olmak üzere kent meydanları ve yeraltı otoparkları, yeni terminal binası, Harput’taki müzeler, Engelsiz Yaşam Merkezi, yeni parklar, bulvar ve yollar, sosyal ve kültürel projelerini billboardlarla halka hatırlatan Başkan Şerifoğulları, seçim vaatlerini tümünü hayata geçirmesiyle de öne çıkıyor.

MHP BEKLEMEDE
Ak Parti’nin adayının Aralık ortalarında açıklanacak olmasına rağmen MHP bu konuda daha rahat hareket ediyor. MHP’ de müracaatlar devam ederken aday belirleme konusunda acele edilmeyip Ak Parti’nin adayını açıklanması bekleniyor.
Doç. Dr. Murat Aygen, Mehmet Burak Bilen, Oğuzhan Demir’in müracaatının ardından yeni müracaatların da olması beklenen partinin yerel seçimlerdeki iddiası devam ediyor. 

ELAZIĞ'DA İTTİFAK OLACAK MI?
Cumhur İttifakına üye Ak Parti ile MHP arasında bazı illerde ittifak yapılacağı iddia ediliyordu. Elâzığ'da da son günlerde sıklıkla dile getirilen konu açıklığa kavuştu. Elazığ'da Ak Parti ve MHP kendi adaylarıyla ve ittifaksız seçime girecek.
Görüşmelerde, deprem illerinin yönetimini, "deprem illerini daha hızlı kalkındırmak amacıyla, AK Parti'nin istediği" belirtiliyor. Ancak bu illerden olan Osmaniye ve Adana'nın MHP'ye bırakıldığı da kaydediliyor. AK Parti ve MHP ayrıca 27 il belediyesinde iş birliği yapacak. Bu belediyelerden 23'ünde AK Parti, 4'ünde ise MHP'nin adayının destekleneceği ifade ediliyor. Bu illerde Osmaniye'nin dışında CHP'nin yönetimindeki Kırşehir, Bartın, Amasya gibi il Belediyelerinde de ittifak kapsamında MHP'li adayın destekleneceği söyleniyor.

SÜRPRİZ İSİM OLUR MU?
MHP’de resmi müracaatlar devam ederken Ak Parti’nin açıklayacağı aday sonrası bir isme sürpriz adaylık teklifi götürebileceği o ismin de buna sıcak baktığı ifade ediliyor.

CHP’NİN ADAYI DURAN MI?
CHP’nin yerel seçimlerde Elazığ Belediye Başkan adayının ise CHP İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran olması bekleniyor.
Genel seçimlerde 71 bin oy alan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’a rağmen yerel seçimlerde CHP’nin oyunun 20 binlere düşmesi bekleniyor. 
 

YENİDEN REFAH’A YOĞUN İLGİ
31 Mart seçimlerinde en popüler partinin ise Yeniden Refah Partisi olması bekleniyor.
Ak Parti’den aday gösterilmeyen birçok ismin kendi ilçe ve beldelerinden Yeniden Refah Partisi’nden aday olma ihtimalleri oldukça yüksek. Zira kendi partisinin adayını beğenmeyen Ak Parti tabanının en rahat oy vereceği parti Yeniden Refah Partisi gibi görünüyor.