Ahıska Türklerinin Gelenek ve Görenekleri Anlatıldı

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kadın ve Yaşam birimi tarafından 'Ahıska Türklerinin Kültür Paylaşımı' adlı program düzenlendi.

Ahıska Türklerinin Gelenek ve Görenekleri Anlatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kadın ve Yaşam birimi tarafından “Ahıska Türklerinin Kültür Paylaşımı” adlı program düzenlendi.

Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Ahıska Türklerinin Kültür Paylaşımı” programında Ahıska Türklerinin gelenek ve görenekleri anlatıldı. Yoğun katılımın olduğu programa Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Ahıska temsilcisi Marat Rasulov ve vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Elazığ Belediyesinin yaptığı hizmetleri yakından tanıtan sinevizyon gösterimi ile başlayan program, Ahıskalıların gelin ve kaynana ilişkilerinin anlatıldığı tiyatro gösterimi ile devam etti. Daha sonra çocukların ilahi seslendirmesi ile devam eden programda, Ahıskalılar tarafından kaleme alınan "Vatan" şiiri okundu. Ahıskalı bir vatandaş tarafından tecrübe paylaşımı yapıldıkdan sonra hediye takdimleri yapılarak program sona erdi.

“Burada duygulanmamak insanın elinde değil”

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu düzenlenen programda yaptığı konuşmada, “Burada duygulanmamak insanın elinde değil. Elazığ’a ilk geldiğinizde havalimanında çok büyük bir heyecanla sizleri bekliyorduk. Oradaki zulme rağmen direnişinizi biliyorum. Birliğinizi, beraberliğinizi, manevi değerlerinizi nasıl koruduğunuzu biliyorum. Ama inanın bu kadar yüksek bir değerde olduğunu tahmin etmiyordum. O yüzden siz geldikten sonra sizlerle nasıl ilgileneceğimizi tam tahayyül edememiştim Allah bu zulümleri bizlere yaşatmasın. Ülkemizin, insanlarımızın çok daha güzel günlerde yaşamasını nasip etsin’’ dedi.