Alpay'la Tusaş Yatırımları Gelecek Mi?

29 Aralık 2015 Tarihinde İlk Kez, 13 Ağustos 2018'de İkinci Kez, 22 Haziran 2023 Tarihinde ise 3. Kez Milli Savunma Bakan Yardımcılığı Görevine Atanan ve Bu Görevde Aralıksız 9 Yıl Bulunan Hemşerimiz Şuay Alpay, Geçtiğimiz Gün Gerçekleştirilen Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Kurulu'nda Hem Yönetim Kurulu Üyeliğine, Hem De TUSAŞ Başkan Vekilliğine Seçildi. Bulunduğu Bu Önemli Görevlerde Bugüne Kadar Elazığ'a Herhangi Bir Katkı Sunamayan Şuay Alpay'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Milli Savunma Sanayi Kuruluşlarının Deprem İllerine Yatırım Yapmaları Talimatları Gereği TUSAŞ Olarak İlimize Yatırım Gelmesinde Nasıl Bir Rol Üstleneceği Merak Ediliyor.

Alpay'la Tusaş Yatırımları Gelecek Mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde 24 ve 25.Dönem olmak üzere iki dönem milletvekilliği yapan ve 2015 tarihinden bugüne Milli Savunma Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Av. Şuay Alpay, ülkemizin önemli milli savunma sanayi yatırımcı kuruluşlarından Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Kurulunda hem yeniden yönetim kurulu üyesi seçildi hem de TUSAŞ Başkan Vekili oldu.

TUSAŞ, ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ SAVUNMA SANAYİ YATIRIMCISI OLARAK ÖNE ÇIKIYOR
5. Nesil Milli Muharip Uçağı KAAN, jet motorlu eğitim uçağı HÜRJET, eğitim uçağı HÜRKUŞ’u yapıp uçuran, terörle mücadelenin yıldızı ATAK ve genel maksat helikopteri gururumuz GÖKBEY’i efsane helikopterler olarak üretip gökyüzüne salan, ANKA, AKSUNGUR ve ANKA 3 İhalarımızla dünya ile boy ölçüşen, GÖKTÜRK 1 ve GÖKTÜRK 2 gözlem uydularını yaparak uzayda varlığını ispatlayan Türkiye’nin gururu Türk havacılık ve Uzay sanayii şirketi TUSAŞ’ın olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

ALPAY, HEM YKÜ HEM BAŞKAN YARDIMCISI SEÇİLDİ
24. ve 25. Dönem Elazığ milletvekilimiz ve halen Milli Savunma Bakan Yardımcısı görevini başarı ile yürüten hemşerimiz Şuay Alpay, yeniden TUSAŞ Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmekle birlikte bu önemli yatırımcı kuruluşun Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevine getirildi.
Yeni yönetim kurulunun belirlenmesinin ardından gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Bozdoğan'ın yerine, TUSAŞ'ta yönetim kurulu başkanvekili olarak görev yapan Ömer Cihad Vardan seçildi.
TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil'in yerine ise TUSAŞ'ta Helikopter Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Demiroğlu getirildi.
4 yıldır TUSAŞ yönetim kurulu üyeliği görevini başarı ile sürdüren Bakan yardımcısı Elazığ’lı hemşerimiz Şuay Alpay Türkiye’mizin gururu TUSAŞ’ın Yönetim kurulu başkanvekili görevini de yürütecek.

BU GÖREV ELAZIĞ’A TUSAŞ YATIRIMLARINI GETİRECEK Mİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 6 Şubat depreminin yıldönümünde Kahramanmaraş’ta yaptığı konuşmada asrın felaketinin yaşandığı şehirlerin ekonomilerini canlandırmak amacıyla savunma sanayinde faaliyet gösteren kamu ve özel şirketlerin savunma sanayi yatırımlarınının 11 deprem iline yönlendirileceği müjdesini vermişti.
Bu kapsamda Savunma Sanayi şirketlerinden olan TÜYAR’ın Elazığ’a ileri teknoloji çip paketleme, STM firması ise Duvar Arkası Radar üretim tesislerini Elazığ’a kuracakları ifade edilmişti.
Yine bu kapsamda Türkiye'nin önde gelen yazılım şirketi HAVELSAN’ın Elazığ’da yazılım kampüsleri oluşturacağı açıklanmıştı.
Hem 24 Ocak 2020 hem de 6 Şubat 2023 depremlerini yaşayan ve birçok alanda önemli kayıplar yaşayan Elazığ’ı yeniden ve kısa sürede ayağa kaldıracak bu yatırımların hala başlamamış olması ve Milli savunma sanayi yatırımları konusunda öncü kuruluş olan TUSAŞ’ın Başkan vekilliğine hemşerimiz Şuay Alpay’ın seçilmesi, şehrimizde yeni bir heyecan oluşturdu.

DİĞER İLLERDE BAŞLATILAN ÇALIŞMALAR İLİMİZDE BAŞLAMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın depremden etkilenen 11 ilde gerçekleştirileceği savunma sanayi yatırımlarından birkaç deprem ilimizde başlatılmış olmasına rağmen ilimizde bu konuda hala bir adım atılmaması üzüntüye sebep olmuştu.

ŞUAY ALPAY İLE BİRLİKTE TUSAŞ ELAZIĞ’A YATIRIM YAPACAK MI?
Milli Muharip Uçağı KAAN, jet motorlu eğitim uçağı HÜRJET,  eğitim uçağı HÜRKUŞ, terörle mücadelenin yıldızı ATAK ve genel maksat helikopteri gururumuz GÖKBEY’i efsane helikopterler olarak üreten,  ANKA, AKSUNGUR ve ANKA 3 İHA’larımız ile GÖKTÜRK 1 ve GÖKTÜRK 2 gözlem uydularını yaparak uzayda varlığını ispatlayan Türkiye’nin gururu Türk Havacılık ve Uzay Sanayii şirketi TUSAŞ’ın  hem yönetim kurulu üyesi, hem de başkan vekili olan hemşerimiz Şuay Alpay’ın bu görevinde ilimize nasıl bir yatırım yapılmasına vesile olacağı merakla bekleniyor.