Bakan Kacır: 'Elazığ'daki işletmelere faizsiz finansman desteği sağlayacağız'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bir dizi temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi. Şehir buluşmaları kapsamında Elâzığ'a gelen Bakan Kacır, ilk olarak Ak Parti Elâzığ İl Başkanlığını ziyaret etti.

TAKİP ET

Bakan Kacır, birlik ve beraberlik toplantısına AK Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, ilçe belediye başkanları ve AK Parti Elazığ İl Başkanlığı geçmiş dönemlerde görev yapmış il başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve parti kurucuları katıldı.

Bizler Tüm Kurum ve Kuruluşlarımızla Elazığ'ımızın Yanındayız

Düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Kacır, 2020 yılında Elazığ'da yaşamde Elazığ'lı vatandaşları sahipsiz ve caresiz bırakmadıklarını vurguladı. Kacır, “Bizler tüm kurum ve kuruluşlarımızla Elazığ'ımızın yanındayız. Elâzığ da devletimizin yaraların sarılması noktasında, vatandaşının emrinde ve hizmetinde olduğunun en yakın şahididir.2020 senesinde Elazığ'ımızda yaşanan depremden sonra nasıl hiçbir insanımızı çaresiz ve sahipsiz bırakmadıysak; Şimdi de aynısını Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere 11 ilimizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrasında yapıyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak çok boyutlu bir çalışma yürütüyoruz. Bu bağlamda; Deprem sonrası KOBİ'lerimizin hızlı toparlanmaları adına bütün işletmelerimizin KOSGEB'e olan 2023 yılı borçları ile hayatını kaybeden işletmecilerin tüm borçlarını sildik” ifadelerini kullandı.

Son 20 yılda, Elazığ OSB ve Elazığ Teknova OSB için toplamda 351 milyon liralık kredi desteği sağladık

Son 20 yılda Elazığ'da yapılan yatırımlarla ilgili konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Elazığ'da bugüne kadar 223 proje için verdikleri destek tutarının 360 milyon TL olduğunu söyledi.

“Son 20 yılda şehrimizdeki iki OSB'mizde 189 parseli üretime geçirdik. 12 bin 250 kişiye istihdam sağladık. Tüm parsellerde üretime geçilmesiyle birlikte, inşallah bu sayı yaklaşık 22 bin 500 kişiye ulaşacak. Elâzığ OSB ve Elâzığ Teknova OSB için toplamda 351 milyon liralık kredi desteği verdik.5 sanayi sitemizde 5 bin 675 kişiye istihdam sağladık.Elazığ'da bugüne kadar 223 proje için verdiğimiz destek tutarı 360 milyon TL. DAP Bölge Kalkınma İdaremizle birlikte son 10 yılda şehrimizde 164 projeye 437 milyon TL tutarında katkı sunduk. Öte yandan, Fırat Kalkınma Ajansımızla birlikte şehrimizin ve bölgemizin yerel potansiyelini harekete geçirmek adına çalışmaya devam ediyoruz” Açıklamalarında bulundu.

Elazığ'da KOSGEB Girişimcilik Destekleri kapsamında son 10 yılda 2 bin 74 girişimcimize 57 milyon TL destek verdik

“KOSGEB Girişimcilik Destekleri kapsamında kadın ve genç katılımcıların göstermiş oldukları ilgiden memnuniyet duyduklarını dilen getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ” Kadın ve genç katılımcılarımızın ilgileri bizleri oldukça memnun ediyor. 770 kadın, 910 genç girişimcimiz olduğunu belirtmek isterim. Önümüzdeki dönemde hayata geçireceğimiz yeni projeler ile özellikle kadınlarımızı ve gençlerimizi üretime katkı yolunda desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme