Elazığ, Sağlık Yatırımlarında Altın Çağını Yaşıyor.

Ak Partili diğer Milletvekilleri ve İl Başkanı ile ortaklaşa ve uyum içinde birçok projenin gerçekleşmesini sağlayan Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol KELEŞ, başta sağlık alanında yapılan hizmetler olmak üzere sanayi, tarım ve hayvancılık, turizm gibi halkın ihtiyaç duyduğu her alanda çok sayıda hizmetlerin ilimizle buluşması yanında, ilçe, mahalle, köy, esnaf ve kurum ziyaretleriyle de halkla gönül köprüleri kuruyor

TAKİP ET

14 Mayıs seçimlerinde Ak Parti'den milletvekilli seçilen ve şehrin sorunları ve şehir halkıyla yakından ilgilenen Prof. Dr. Erol Keleş, şehre kazandırdığı hizmetlerle de öne çıkıyor.
Fırat Üniversitesi Hastanesinde başarılı bir hekim ve akademisyenlik görevinin ardından İlimiz Fethi Sekin Hastanesi Başhekimliğine atanan ve bu görevde ortaya koyduğu başarı ve halkla olan samimi diyaloglarıyla vatandaşın takdirini kazanan Prof. Dr. Keleş, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Ak Parti'den milletvekili seçildi.


ELAZIĞ, SAĞLIKTA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR
AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş'in önceki dönem sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yakın dostluğundan kaynaklı olarak bakandan talepleri Elazığ'a sağlık yatırımlarının sağanak halinde yağmasını sağladı.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ'NE 800 YATAKLI YENİ HASTANE
Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Keleş'in ilimize kazandırdığı en önemli sağlık hizmeti Fırat Üniversitesi tarafından Malatya Yolu üzerinde bulunan Harput Yerleşkesi üzerinde inşa edilecek 800 yataklı yeni bir hastane oldu.
2027 yılında hizmete açılacak hastane hem başta bölge illerimiz olmak üzere 3 milyon kişiye sağlık hizmeti verecek, hem de tıp fakültesi öğrencilerinin eğitim-öğretim faaliyetlerinin gerçekleşmesini sağlayacak.
100 YATAKLI RIZAİYE DEVLET HASTANESİ
AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, eski Askeri Hastanesinin Rızaiye Devlet Hastanesi adı altında 100 yatak kapasiteli olacak şekilde hizmet vermesi amacıyla yaptığı girişimler sonuç verdi.
Sağlık Bakanlığı'nın 24 Temmuz 2023 tarihli onayıyla eski Askeri Hastanenin Rızaiye Devlet Hastanesi adı altında 100 yatak kapasiteli olarak hizmet vermesi uygun görüldü.

İLÇE HASTANELERİ
Şehir merkezindeki sağlık yatırımları yanında ilçelerde de sağlık projelerinin hayata geçmesi için önemli bir gayret gösteren ve bu hizmetlerin bir an önce gerçekleşmesi adına Sağlık Bakanlığı nezdindeki ısrarlı takibini sürdüren Milletvekili Keleş, ilçelerimizde eksikliği hissedilen hastanelerin yapılmasını sağladı.
Palu, Kovancılar Bölgesinde 150 yataklı ilçe devlet hastanesi yapılan ihalenin ardından hızla yükseliyor.
Keban İlçesinde 25 yataklı modern devlet hastanesi ve 10 dairelik lojman inşaatı devam ediyor.
20 Ocak 2020 tarihinde E2 Entegre Hastanesi olarak hizmete açılan Arıcak İlçe Devlet Hastanesinin kapalı alan yetersizliği nedeniyle başlatılan 2 bin metrekare kapalı alan inşaatı devam ediyor.

ONLARCA AİLE SAĞLIK MERKEZİ YAPILDI
Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, şehir merkezi ve ilçelere yönelik hastane projeleri yanında özellikle Güneykent Mahallemizin ve Bizmişen ile Yemişlik bölgelerinde hizmet verecek aile sağlığı merkezlerinin yapımı için gerekli adımları atarak Bakanlıktan ödenekler tahsis edilmesini sağladı.
ASM PROLERİ ASKIYA ALINMAK İSTENDİ MİLLETVEKİLİ KELEŞ ENGEL OLDU
Şehrimizin önemli bir yerleşim merkezi haline gelen ve yaklaşık 30 bin nüfusun yaşadığı Güneykent Mahallesine yapılacak 2 adet Aile Sağlık Merkezi için daha önce ödenek çıkmasını sağlayan ve ihale yapılmasını sağlayan Milletvekili Keleş, Bakanlığın artan maliyetleri gerekçe göstererek iptal etmeyi planladığı iki adet ASM projesinin iptal edilmemesi adına Bakanlık nezdinde yaptığı girişimler sonuç verdi ve her iki Aile Sağlık Merkezinin yapımına başlandı.

ELAZIĞ'A SON HAFTA İÇİNDE 99 DOKTOR ATAMASI
Her atama döneminde ilimize çok sayıda uzman ya da pratisyen doktor atamasında önemli roller üstlenen Prof. Keleş, son olarak geçtiğimiz hafta Elazığ'a 32 uzman Hekim, 67 pratisyen hekim olmak üzere toplamda 99 hekim kadrosu tahsis edilmesini sağladı.

HER ŞEY ÖĞRENCİLERİN RAHATI VE KONFORU İÇİN
Sağlık yatırımları yanında geçlere yönelik hayata geçirilen proje ve hizmetleri de yakından takip eden Milletvekili Erol Keleş, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Sareana Kız Öğrenci Yurdu ile Harput Kız Öğrenci Yurdu'nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Yurtların, üniversiteli genç kardeşlerimizin güvenliği ve konforu için en iyi şekilde hazırlandığını ve modern, güvenli ortamlar ile sosyal alanlarla öğrencilerimizin her türlü ihtiyacına cevap verecek şekilde tasarlandığını ifade eden Keleş, depremler sonucu yıkılarak yeniden yapılan okulları da ziyaret etti.
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza daha sağlam, güvenli ve modern okullar kazandırıldığını dile getiren Milletvekili Keleş, 2020 depremi sonrası yapımı devam eden okullardan; Aziz Gül Ortaokulu, Ataşehir Lisesi, Güneykent Ortaokulu, Güneykent Anaokulu, Esentepe İlkokulu ve Mehmet Mihri Akıncı Ortaokulu'nun inşaat alanlarında incelemelerde bulundu.
İLÇE BULUŞMALARI
Meclisin tatil ve ara verdiği her dönemi fırsat bilen Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, tüm vaktini Elazığ'da geçiriyor.
Bu kapsamda ilçe buluşmalarını periyodik olarak gerçekleştiren Milletvekili Keleş, Kovancılar'da halkımızla bir araya geldi.
İlçe yöneticileri, İş adamları derneği, esnaf ziyaretleri, kamu kurum ziyaretleri yapan Milletvekili Keleş, vatandaşlardan gelen sorunları yerinde dinleyip çözüm için gerekli adımları atıyor.
Milletvekili Keleş, Perşembe günü de Keban ilçe buluşmaları kapsamında çok sayıda ziyaret gerçekleştirdi.

MAHALLE BULUŞMALARI
Ak Parti milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, mahalle buluşmaları kapsamında sık sık merkez mahallelerini ziyaret ederek mahalle muhtarı ve mahalle sakinleriyle bir araya geliyor.
En son Çarşı, Sürsürü, Abdullahpaşa, Aksaray mahallelerini ziyaret eden Milletvekili Keleş, bu toplantılarla hem halkla bir araya geliyor hem de sorunları dinliyor.
OVALARIN SULANMASINA ÖZEL HASSASİYET
DSİ 9. Bölge uhdesinde bulunan ovaların sulanması projelerine de önem veren Milletvekili Keleş, özellikle Kuzoava'da bulunan tesislerin elektrik ihtiyacını karşılamak için GES projelerinin hayata geçmesini sağlamakla birlikte, Uluova için de ödenek tahsisi ve ihale süreçlerini hızlandırma adına gayret gösteriyor.

İŞ DÜNYASI ZİYARETLERİ
Kamu kurumları yetkilileri ve halkla sık sık bir araya gelen Milletvekili Erol Keleş, iş dünyası temsilcileriyle buluşarak ilimizin ekonomik kalkınması yönünde projelere de destek veriyor.
Geçtiğimiz aylarda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan'ı ziyaret eden Milletvekili Keleş, burada yaptığı açıklamada ETSO ile aynı hedefe koştuklarını, Başkan İdris Alan'ın şehrin ekonomik sorunlarının çözümünde önemli rol üstlendiğini ifade etmişti.
Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Ak Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile birlikte Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ'ı ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek ilimizde planlanan ve devam eden projeler hakkında istişarelerde bulundu.

MÜZE ADINA ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM
Fırat Üniversitesi yerleşkesi içinde olan ancak binasın ağır hasarlı olması sebebiyle on yıllardan beri kapalı olan Etnografya ve Arkeoloji Müzesinin hizmete açılması adına önemli bir adım atan Ak parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Harput yolu üzerinde 8. Kolordu Komutanlığı Kışlasının içerisinde yer alan ve Askeri İdadi olarak bilinen tarihi yapının “Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi” olması adına başlattığı girişimler sonuç verdi.
Tarihi bina önce Milli Savuma Bakanlığından Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildi ardında da binanın müze haline gelmesi için gerekli çalışmalar başlatıldı.
Çalışmalar önemli bir aşamaya geldi ve geçtiğimiz günlerde Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve 8'inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay da müze olacak binada incelemelerde bulundular.

UYUMLU ÇALIŞMA HİZMETE DÖNÜŞÜYOR
Ak Parti milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, başta Ak Parti milletvekilleri Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı olmak üzere MHP Milletvekili Semih Işıkver, Cumhur ittifakı partilerinin il başkanları, ilimiz STK'ları ve kamu kurumlarıyla uyum ve koordine içinde çalışması ve sorunları birlikte takip etmesiyle birlikte problemlerin çözülmesi, siyasete de yeni bir anlayış ve soluk getirdi.
Öncelikli sorunların tespit edilmesi ve çözülmesi adına ortak siyasi girişimlerde bulunulması, şehirde önemli hizmetlere dönüşüyor ve vatandaşlar bundan dolayı memnuniyetlerini dile getiriyor.

Bakmadan Geçme