Kötü Giden Ekonominin Faturası Neden Dar Gelirli Emeklilere Kesiliyor?

Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür, Haber Ayrıntı Gazetesine emeklilerin yaşadığı sıkıntılardan bahsetti.

TAKİP ET

Emeklilerin açlık sınırıyla baş başa bırakıldığına dikkat çeken Şube Başkanı Vedat Gür, emeklilerin durumlarının düzelmesi adına devletten ciddi manada iyileştirme yapmasını beklediklerini söyledi.

Türkiye'de en düşük emekli maaşı alan vatandaşların en az asgari ücret seviyesinde maaş almaları gerektiğinin altını çizen Başkan Gür; “Biz her zaman devletimizin yanında olduk. Hiçbir zaman çizgimizden çıkmadık. Ama maalesef çizgisinden çıkmayan emeklilerimiz hak etmediği bir geçim sıkıntısı yaşıyor. Türkiye'de emeklilerin en az asgari ücret seviyesinde maaş almasını istiyoruz. Devlet büyüklerimiz ülkemizin ekonomisinin çok iyi gittiğini ,kişi başı gelirin 15 bin dolara çıkacağının müjdesini verdiler. Bu demektir ki ülkenin ekonomisi gün geçtikçe iyiye gidiyor. Bizde emeklileri temsil eden bir kuruluş olarak diyoruz ki eğer mili gelir iyi gidiyorsa mağdur olan insanlarımız neden milli gelirden pay almıyorlar.?Kötü giden ekonominin faturası neden dar gelirli emeklilere kesiliyor? Fazlalık varsa eşit gelir dağılımı yapılsın. Ekonomi düzeltilmeye gidilecekse çalışanından, emeklisinden, valisinden, kaymakamından, bürokratından kısacası herkesten ortak bir gider altında çözüm bulunsun. Emeklinin, dar gelirlinin üzerinden ekonomi düzeltilmesine gidilmesin. Bütün kesimleri memnun edecek bir iyileştirme yapıldı fakat dar gelirli ve emekliye iyileştirme yapılmadı. Bugün emeklilerin yüzde 60'ı açlık sınırıyla karşı karşıyadır. Bugünün şartlarında çalışan insanlar çocuk parası, yakacak parası, kira yardımı alıyor emekliler ise emekli olduktan sonra yakacak parası, çocuk parası, kira yardımı tamamen kesiliyor. Devletimizden dar gelirli ve yaşamlarını idame ettiremeyen emeklilerimizin durumlarının düzelmesi adına bir iyileştirme bekliyoruz. Ülkemiz büyük bir felaketin eşiğinden geçti. Özellikle Elazığ'da depremden sonra en fazla mağdur olan dar gelirli insanlardır. Köylerde 3 tane evi olan insanların hayvanını beslediği ağırı yıkılıyor. Geliyor burada müracaatını yapıyor şehirden ev alıyor.. Bugün ilimizde 5 bin TL'yi geçmeyen kiralar 15 bin TL kadar yükseldi. Ortalama kira 7500 TL en düşük emekli maaşı da 7500 TL soruyorum bu insanlar nasıl kiralarını ödeyecek? Devletimizin bir an önce bu konuya çözüm getirmesi gerekiyor. Sizler aracılığıyla buradan sesleniyorum bu intibak sorunun raflardan indirilip masa üzerine yatırılması lazım. İnsanları memnun edecek açıklamalar bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme