Muhtar Biter: 'Kentsel Dönüşümün Mahallemize Girmesini İstiyoruz'

Kültür Mahallesi Muhtarı Murat Biter, Haber Ayrıntı Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Mahalledeki sıkıntılardan ve yapacağı projelerden bahseden Muhtar Biter, kentsel dönüşümün Kültür Mahallesi açısından önem arz ettiğini söyledi.

TAKİP ET

Kentsel dönüşümün belediye üzerinden yapılması gerektiğini vurgulayan Kültür Mahallesi Muhtarı Murat Biter,” Kentsel dönüşümün mahallemize girmesini istiyorum. Fakat devlet eliyle değil çünkü mahallenin imarı 8 kat devletin yapmış olduğu 5 kat. Şayet 5 kat yapılırsa vatandaş bunun altından kalkamaz. Kentsel dönüşümün Belediye üzerinden yapılmasını istiyorum. Böylelikle vatandaşın cebinden çok fazla bir para çıkmamış olur” şeklinde konuştu.

BİTER: ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN ŞİKAYETÇİYİM

Orman Bölge Müdürlüğünün işini layıkıyla yapmadığının altını çizen Kültür Mahallesi Muhtarı Murat Biter; “Ormanın içerisinde bir okul yaptık. Fakat çocuklar ormanın içerisinde 1 km dönüyorlar ki okula gidebilsinler. Ben konuyla ilgili Orman Bölge Müdürlüğü ile görüştüm. Dedim ki bize yol verin çocuklar okullarına rahat gitsinler beni tersledi. Ben Orman Bölge Müdürlüğünden şikayetçiyim. İşini layıkıyla yaptığını düşünmüyorum. Bu işler masa başında oturmakla olmuyor” İfadelerini kullandı.

BİTER: KÜLTÜR MAHALLESİNDE AĞIR HASARLI BİNALARIN YIKIMI HALEN DAHA DEVAM EDİYOR

Yaşanan deprem felaketlerinin ardından yıkımların halen daha devam ettiğine dikkat çeken Kültür Mahallesi Muhtarı Murat Biter; 2020 Elazığ depreminde mahallemizdeki çok hasar aldı. 80'nin üzerinde binamız yıkıldı. Şu an da 2023 depreminden kalan 70'in üzerinde ağır hasarlı binamız var. Yıkımlarımız halen daha devam ediyor fakat yıkımlar biraz ağır gidiyor. Bizler konuyla ilgili şehrimizin yetkililerinden destek bekliyoruz. Bir an önce bu yıkımlar bitsin çünkü artık vatandaşlarda dayanamıyor” dedi.

MUHTAR BİTER: YENİ PROJELERİMİZ VAR

İlerleyen süreçlerde yapacağı projelerden bahseden Muhtar Biter; “Yeni projelerimiz var. En önemli projelerimizden bahsedecek olursak: Mahallemizde eski bir taziye evi var burayı yıktırıp yerine iki katlı üst kattı bayanların kullanabileceği alt katı ise 4-6 yaş çocuklar için kuran kursu dersleri verebileceğimiz bir alan yapmayı planlıyoruz. Yine aynı şekilde aşağıda eski meydan karakolunun bulunduğu yeri benzinlik alanı olarak işlemişlerdir fakat benim mücadelemle ben orayı benzinlik alanı olarak çıkardım. Bir buçuk dönüm yer aldım. Çünkü mahalle içerisinde benzinlik olmaz. Bizde alan sıkıntısı çok fazla” açıklamalarda bulundu.

BİTER: 3 YIL İÇERİSİNDE VERDİĞİMİZ SÖZLERİN HEPSİNİ YERİNE GETİRDİK

2024 yerel seçimlerinde yeniden muhtarlığa aday olacağını açıklayan Kültür Mahallesi Murat Biter, en büyük amacının mahalleye hizmet etmek olduğunu söyledi.

Muhtar Biter açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “3 yıl içerisinde verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getirdik. Bayanlar için spor yaşam merkezi projemizi vardı onu gerçekleştirdik. Taziye evimiz yoktu onu yaptık, Sokaklarımıza kasisler yaptık, yeni park alanları yaptık. Tabi ki bizlere bu desteği veren Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğullarına'da sizlerin aracılığıyla teşekkür etmek istiyorum. Her zaman bizim yanımızda oldu. 2024 yerel seçimlerinde de muhtarlığa tekrardan adayım. Biz buraya hizmet için geldik. Mahallemizde çok fazla yıkılan yer var. Ben Elazığ'daki vekillerin merkez mahallelerini gezmelerini isterim. Çünkü Mahallelerimiz bu şekilde devam ederse Elazığ'da mahalle kültürü tamamen bitecek” diye konuştu.

HABER/AYLİN SOLMAZ

Bakmadan Geçme