Apolet Takma Töreni Düzenlendi

Fırat Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu tarafından 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü nedeniyle 'Dünya Sivil Havacılık Günü Kutlamaları ve Apolet Takma Töreni' düzenlendi.

Apolet Takma Töreni Düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muhsin Tunay Gençoğlu, Fakülte Dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.


Programın açılış konuşmasını yapan Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muhsin Tunay Gençoğlu, Sivil Havacılık Yüksekokulu olarak 3 bölümle eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, Havacılık Elektrik Elektroniği ve Uçak Bakım ve Onarım bölümlerinin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından tanınan okul sertifikasına sahip olduğunu söyledi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise sivil havacılığın, ülkelerin ekonomik ve sosyal gelişimlerinde önemli bir yere sahip olduklarını belirterek, ülkemizin havacılık alanında son yıllarda yapılan önemli atılımlarla büyük mesafe kat ettiğini söyledi.


Fırat Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulunun yetiştirdiği kaliteli ve mesleğinin gerekliliklerini bilen öğrencileri ile sivil havacılık sektörüne desteğini devam ettirdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Göktaş, bu yıl birincisi düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi düşünülen Apolet Takma töreninin öğrencilere ve öğretim elemanlarına hayırlı olmasını diledi.


Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muhsin Tunay Gençoğlu, Fakülte Dekanları ve öğretim üyeleri tarafından Havacılık Elektrik Elektroniği bölümü, Uçak Bakım ve Onarım bölümü ve Hava Trafik Kontrolü bölümü öğrencilerine Apoletleri takıldı.