Atatürk'ün Elazığ'a Gelişinin 86'ncı Yıl Dönümü Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 86'ncı yıl dönümü çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, kaldığı oda ziyaret edildi.

Atatürk'ün Elazığ'a Gelişinin 86'ncı Yıl Dönümü Kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Elazığ’a gelişinin 86’ncı yıl dönümü çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, kaldığı oda ziyaret edildi.

Atatürk’ün Elazığ’a gelişinin 86’ncı yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde ilk olarak çelenk koyma töreni düzenlendi. Öğretmenevi önünde düzenlenen törende Vali Ömer Toraman, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, Atatürk heykeline çelenk koydu. İki dakikalık saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol üyeleri, öğretmenevi içerisinde bulunan Atatürk’ün konakladığı odayı ziyaret etti.

Atatürk’ün odasını ziyaret eden Vali Toraman, ’’Cumhuriyetimizin kurucusu aziz Atatürk, hoşgörü ve sevginin barış ve kardeşliğin yoğrulduğu kadim şehrimiz Elazığ’a teşriflerinizin 86’ncı yıl dönümünü büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurulmasının ardından çıkmış olduğunuz yurt gezilerinde, Elazığ’a yer vermeniz ilimiz adına bir gurur vesiledir. Bu aziz şehrin, mert, yiğit ve vatanperver insanları, o gün sizi nasıl yüreğine bastıysa bugün de aynı hissiyat ve özlemle manevi varlığınızı yaşatmaktadır’’ dedi.

Tören ve etkinliklere Vali Toraman, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Evren, kamu kurum müdürleri, emniyet ve askeri personel, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.