Başkan Ayhan Akbaba Fen Liselerini Kazanan 12 Öğrenciye Laptop Bilgisayar Hediye Etti

Nursel Şengezer Karakoçan Elazığ TRT KURDİ Elazığ Karakoçan'da 2020 – 2021 Eğitim Öğretim yılında LGS (Liselere Geçiş Sınavı ) sınavında başarılı olan Fen Liselerine yerleşen başarılı 12 öğrenciye Karakoçan Belediye Başkanı tarafından Laptop Bilgisayar hediye verildi.

Başkan Ayhan Akbaba Fen Liselerini Kazanan 12 Öğrenciye Laptop Bilgisayar Hediye Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlki geçen yıl gerçekleşen Laptop Bilgisayar hediye töreni bundan böyle gelenek haline geleceğini belirten Başkan Akbaba geçen yıl Karakoçan’da tam 21 öğrenci Fen liselerine yerleşmişti. Bu yıl bu sayı yarıya inmesine rağmen yine de Elazığ’ın ilçelerinde en çok Fen liselerine öğrenci gönderen ilçe olduk.

Karakoçan Belediye konferans salonunda yapılan törene Karakoçan Kaymakamı Abdullah Şahin, Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, Jan. Birlik Komutanı Jan Kd. Binbaşı Sadık Tatar, İlçe Emniyet Müdürü Özcan Kabaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Kaya, kurum müdürler ve öğrenciler velileri ile sosyal mesafe korunarak törene katıldılar.

 

MÜDÜR KAYA:  FEN LİSELERİNİ KAZAN ÖĞRENCİLERE BELEDİYEMİZDEN BİLGİSAYAR HEDİYE TÖRENİ ARTIK GELENEK OLMASINI ÖNERDİ 

Bilgisayar hediye töreninde ilk konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Kaya yaptı. Yafes Kaya Konuşmasında: “Sayın Belediye Başkanımıza bakarak artık şu cümleyi söyleyebilirim; Son iki yıldır İlçemizde 8. Sınıfı okuyup sınavla Fen Liselerine yerleşen öğrencilerimize Dizüstü Laptop Bilgisayar hediye ediyor. Biz bunu kanıksadık artık gelenekselleşti diye biliriz. Bu devam etsin mi Sayın Başkanımıza çok teşekkürler alkışlar gelsin…   İnşallah önümüzde ki yıllarda bu sayımızı artırarak davam ettireceğiz. Bu başarının artması için siz velilerin büyük desteğine ihtiyaç vardır. Başta Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız bu süreçte hep yanımızda oldular ben onlara da huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.

Sevgili öğrenciler Mevlana’nın çok güzel sözlerinden biri vardır.” Düne ait ne varsa hepsi söylendi can cağızım,  bu gün artık yeni şeyler söylemek lazım” Evet siz 8 yıllık temel eğitim hayatınızı bitirerek, inşallah 6 Eylül’de Orta öğretim Fen Lisesine başlıyorsunuz. Sizin için bu gün yeni şeyler söylemek zamanı geldi. Yeni hikâyelerinizi bundan sonra yazacaksınız. 

Karakoçan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Kaya öğrencilerin başarısını kutladı. Eğitim adına her zaman destek veren Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba’ya teşekkür etti. Öğrencilere daha yolun başında kazandığınız bu başarı ile yerleştiğiniz okullarda daha güçlü rakipleriniz olacaktır, çalışmalarınıza yeni bilgiler ile 4 yılın sonunda gireceğiniz Üniversite sınavlarında geleceğiniz olan mesleklerde eğitim görmek için çok emek vermenin yanında çok kitap okumanızı tavsiye ederim. Okumak okuduğunu anlamak sizi başarıya götürür. Size yeni okullarınızda başarılar dilerim. Dedi.

 

BAŞKAN AKBABA; “ BELEDİYE OLARAK HER ZAMAN EĞİTİMİ DESTEKLEDİK, EĞİTİM CAMİASININ HEP YANINDA OLDUK

Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba Yaptığı konuşmada: “ Bizler göreve geldiğimiz günden itibaren her zaman eğitimi destekledik, belediyemizin imkânları el verdikçe Eğitim camiasının hep yanında olmaya çalıştık. İşte bisiklet desteklerimizle, kitabı ve kırtasiye desteğimizle çeşitli ödüllerimizle destek verdik ama biliyorsunuz geçem yıl bir gelenek başlattık FEN LİSELERİNİ Kazanan öğrencilerimize laptop bilgisayar ödülü sözümüz vardı. Bundan sonraki yıllarda da sizler yeter ki çalışın başarın Milli Eğitim müdürümüz bu sözü bizden almış oldu. Bizde bu geleneği sürdüreceğiz, bizden sonra gelecek olan düşünsün. Sevgili Öğrenciler sizin için artık yeni bir dönem başlıyor ben dün twitter’da bir haber okumuştum. Manisa’da sanırım Cep telefonu olmayan hiç sosyal medya kullanmayan bir kızımız Tıp fakültesini kazanmıştı, haberin detayını okuyunca çok duygulandım. Sizin de asıl yorucu maratonunuz bundan sonra başlıyor. Fen Lisesini kazandıktan sonra başlayacaksınız, iyi bir Üniversiteye yerleşmek için çok çalışmanız lazım onun içinde sosyal medya ile faza zaman harcamayın tüm değerli zamanınız daha çok ders çalışarak geçirin, yine bir haberde Çin’de 18 yaşında küçüklere üç haftadan bir sosyal medya kullandırma izini verilmiş. Yani değerli zamanınız boşa harcamak yerine geleceğinize harcayın daha çok çalışın daha çok okuyun.

Bizler belediye olarak her daim öğretmenlerimizin daha iyi şartlarda eğitim vermeleri için Milli eğitime hep destek olduk, çocuklarımızın geleceğimizin aydınlık ve güven içinde olması için her dönem katkılarımızı sunmaya ve eğitimli bilinçli bir toplum yolunda sizler için yapmaya devam edeceğiz. Yeter ki sizler okuyun daha çok çalışın daha büyük başarılarınız olsun. Geçen yıl Karakoçan’da tam 21 öğrenci Fen liselerine yerleşmişti. Bu yıl bu sayı yarıya inmesine rağmen yine de Elazığ’ın ilçelerinde en çok Fen liselerine öğrenci gönderen ilçe olduk. Bundan böyle Fen Liselerine en çok öğrenci gönderen okula da ödül vereceğiz okullarımız arasında da bir yarış olsun.

Sizlere yeni hayatınızda başarılar diliyorum. Sizden isteğimiz daha çok başarılı olun biz Belediye olarak sizler için çalışıyoruz. 2021 -2022 eğitim öğretim yılında hepinize başarılar dilerim. Dedi.

 

KAYMAKAM ŞAHİN: GELECEKTE ÜLKEYİ YÖNETEN, BU KOLTUKLARDA SİZLER OLACAKSINIZ, ONUN İÇİN ÇOK ÇALIŞIN ÇOCUKLAR 

 

Karakoçan Kaymakamı Abdullah Şahin yaptığı konuşmada: “Karakoçan Belediye başkanlığımızın Bilgisayar dağıtım törenine hepiniz hoş geldiniz. Kıymetli çocuklar hayatımız 3 önemli dönüm noktasında oluşmaktadır sizler için, ilk dönüm noktasının başarı ile tamamladınız. 4+4 bölümünü başarı ile bitirdiniz anlınızın akıyla tamamlayıp bir birinde kıymetli okullara yerleşmeye hak kazandınız şimdi hayatınızın 2. dönüm noktasına başlıyor. Bu da üniversiteye hazırlık dönemi, yine önünüzde 4 yıllık bir süreç var, bu 4 yılı çok çok iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Çok çok çalışmanız gerekiyor, Çünkü ben burada oturuyorum, Belediye Başkanım, jandarma Komutanım Emniyet müdürüm, Milli Eğitim Müdürüm, Mal mürdüm, vakıf Müdürüm bu müdürlerimiz yerini yıllar sonra sizler alacaksınız. Biz bu koltukları sizlere devir edeceğiz.   Onun için bu dönüm noktalarınızı her zaman alnınızın akıyla başarıyla bitirmeniz gerekiyor. Bitireceğinizde de inanıyorum. 3. Dönüm noktası da iş hayatı, sizlere bu görevleri teslim edeceğimiz zamanlar, inşallah o dönemleri de en yakın zamanda gelir. Önümüzde çok uzun vakit var diye düşünmeyin, on yıl sonra. On yıl sonra sizlerde burada olacaksınız burada konuşma yapıyor olacaksınız. Öğrencilere bilgisayar hediye ediyor olacaksınız. Güvenliği sağlıyor olacaksınız, Milli Eğitimin başında olacaksınız, hepinizi buralarda bizler görmek isteriz. Bütün çabamız bu Kaymakamlık olarak, Belediye olarak, Milli eğitim olarak, sizleri daha iyi bir geleceğe hazırlamak, neden daha iyi bir geleceğe hazırlamak? Çünkü Ülkemiz memleketimiz sizleri hak ediyor. Sizleri iyi yöneticiler olmanızı, o makamlara gelmenizi hak ediyor. Ben Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Toparlar köyünden çıktım geldim kaymakam oldum,  niye olansın ki Elazığ’ı Karakoçan İlçesinden herhangi bir köyünden bir kaymakam, belediye başkanı, jandarma komutanı, Emniyet müdürü, devletimiz bu olanağı sizlere veriyor. Bende bu olanağı en iyi şekilde değerlendireceğinize eminim, bu yolda sizlere üstün başarılar diliyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 

 

Belediye başkanımıza ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten kendi imkânları ile artık “Karakoçan’da Geleneksel Bilgisayar Dağıtım Töreni” artık gelenek haline getirdiği için bundan dolayı da şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Birinci olan okul içinde böyle bir hediye vereceğini duymakta beni duygulandırdı. Sizin fen Liselerini kazanmanızda emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürü Yasef Kaya’ya, Şube Müdürü İbrahim Halil Hocama, Kıymetli öğretmenlerinize, Kıymetli müdürlerinize, hepinize şükranlarımı sunu yorum Allah yolunuzu bahtınız açık etsin çocuklar.”

 

Sıra hediye verme törenine geldi. Fen lisesini kazana 12 öğrenciye Dizüstü Bilgisayar hediye alan öğrenciler ile toplu resim çekildi tören sona erdi.

 

 

FEN LİSELERİNİ KAZANAN 12 ÖĞRENCİYE LAPTOP BİLGİSAYAR HEDİYE

 

1-    Sezin Okçuoğlu -     Elazığ Ahmet Kabaklı FEN LİSESİ    

2-    Havin Kılıç  -          Diyarbakır Çermik FEN LİSESİ

3-    Rüveyda Yılmaz  -      Elazığ Ahmet Kabaklı FEN LİSESİ     

4-    Yasir Efe Bozkurt  -      Elazığ Cemil Meriç FEN LİSESİ

5-    Berfin Poyraz  -      Elazığ Ahmet Kabaklı FEN LİSESİ

6-    Ömer Asaf Yıldız  -      Erzincan Refahiye FEN LİSESİ

7-    Hacer Öngören  --      Elazığ Ahmet Kabaklı FEN LİSESİ

8-    Burak Tayfun   -       Malatya Fetih Gemuhluoğlu FEN LİSESİ

9-    Elif Melek Tosun  -      Diyarbakır Vali Aydın Arslan FENLİSESİ

10-    Muhammed Çiftçi  -      Tunceli Türktelekom FEN LİSESİ

11-    Abdul Kadir İnanlı -      Elazığ Cemil Meriç FEN LİSESİ

12-    Ece Akbulut  -          Erzincan Refahiye FEN LİSESİ

 

Fatih Ortaokulundan 7 Öğrenci Fen liselerini kazandı.  Cengiz Topel Ortaokuldan 3 Öğrenci Fen liselerini kazandı.  Şehit Jan. Mahir Özdemir Ortaokulundan 2 Öğrenci Fen liselerini kazandı.

Karakoçan’da Fen Liselerini Kazanan Öğrencilerimizi Öğretmenlerini ve Velilerini Yürekten Kutlar Öğrenim Hayatlarında Başarılar Dileriz..