Başkan Şerifoğulları, Yeni Sanayi Sitesi'ni Hayata Geçirecek

Elazığ Belediye Başkanı ve AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, yeni dönemde Yeni Sanayi Sitesi hayalini gerçeğe dönüştürecek.

Başkan Şerifoğulları, Yeni Sanayi Sitesi'ni Hayata Geçirecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İstihdam ve Kalkınmada Elazığ Vizyonu başlığı altında birbirinden önemli projeleri Elazığ’a kazandıracak.

YENİ SANAYİ SİTESİ, ELAZIĞ’I ÜRETİMDE BİR ÜST LİGE ÇIKARACAK

Başkan Şerifoğulları, yıllardır Sanayi Sitesi esnafının heyecanla beklediği Elazığ Yeni Sanayi Sitesi Projesiyle bir hayali gerçeğe dönüştürecek. Çamyatağı köyü sınırları içerisinde yaklaşık 952 bin m² alan üzerinde inşa edilecek olan Yeni Sanayi Sitesi, mevcut kapasitesinin üzerinde bir hedefle Elazığ’ı üretimde bir üst lige çıkaracak. Sadece şehre değil bölgeye de hizmet verecek Yeni Sanayi Sitesi bünyesinde; Gıda Toptancıları Sitesi ve Balık Hali, Zirai Aletler ve Makine Tamircileri Sitesi, Oto Sanayi Sitesi, Tornacılar Sitesi, Dökümcüler Sitesi, Mobilyacılar Sitesi, Elektrik ve Makine Tamircileri Sitesi, Plastik Sanayi Sitesi, Ambalaj Sanayi Sitesi, Bakır ve Alüminyum İmalatçıları Sitesi yer alacak.

FIRAT HAYVAN ÜRÜNLERİ TEDARİK VE TİCARET MERKEZİ, BÖLGEDE SES GETİRECEK

Şahin Şerifoğulları’nın bir başka projesi, Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi olacak. Gümüşkavak Mahallesi'nde yer alan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içerisinde, Elazığ Belediyesi, Elazığ Ticaret Borsası ve Fırat Kalkınma Ajansı ortaklığında, bin büyükbaş, 3 bin küçükbaş hayvan kapasitesine sahip, Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi kuracak. Toplam 5 bin 500 m² inşaat alanına sahip olan tesisle, şehir büyük ve küçükbaş hayvancılık borsasında, bölgesinde ses getiren bir konuma taşınacak.

ELAZIĞ BELEDİYESİ MİKROKREDİ MERKEZİ PROJESİYLE, GİRİŞİMCİLERİN YANINDA OLUNACAK

Hayata geçirilecek bu projelerle bir yandan Elazığ’da istihdam ve kalkınma hamlesini başlatırken bir yandan da Elazığ Belediyesi Mikrokredi Merkezi projesiyle, dar gelir grubundaki girişimcilerin yanında olunacak. Bu kapsamda, iş yapma fikri olup, başlangıç sermayesine ihtiyacı olan dar gelir düzeyindeki kişi ve mikro işletmelere hem eğitim hem de teminatsız ve kefilsiz olarak mikrokredi desteği sağlanacak.