Baskil Halkı Yol Sorunlarından Şikâyetçi: Ankette Çarpıcı Sonuçlar!

Elazığ'ın Baskil ilçesinde yapılan bir anket, ilçedeki yolların durumu hakkında dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. Ankete katılan 514 kişinin büyük çoğunluğu yolların kötü durumda olduğunu belirtti.

Baskil Halkı Yol Sorunlarından Şikâyetçi: Ankette Çarpıcı Sonuçlar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anket Sonuçları:

 

Pekiyi diyenler: %4 (21 oy)

 

İyi diyenler: %3 (18 oy)

 

Kötü diyenler: %16 (83 oy)

 

Çok kötü diyenler: %76 (390 oy)

 

 

Anket sonuçlarına göre, halkın %92’si yolların kötü veya çok kötü olduğunu düşünüyor.

 

Baskil’in Yol Sorunları

 

Baskil halkı, ilçenin yollarıyla ilgili uzun süredir yaşanan sorunlara dikkat çekiyor. 2002 yılında yapılan Baskil-Elazığ yolu, halen gidiş-dönüş tek şeritli durumda. Elazığ’ın birçok ilçesinde çift şeritli yollar bulunurken, Baskil’in yolları aynı şekilde kalmış durumda.

 

Bu yolda birçok kaza yaşanırken, sadece bu yıl Baskil Belediyesi’ne ait otobüsler iki kez kaza yaptı.

 

Özellikle:

 

Baskil Kömürhan yolu, keskin virajlarıyla risk oluşturuyor.

 

Feribot yolu, dar ve keskin virajlar nedeniyle sık sık kazalara neden oluyor.

 

Baskil ilçe merkezi, çukurlarla dolu üç ana caddeye sahip.

 

Baskil Aydınlar yolu, Zeyve’ye kadar iyi durumda ancak Zeyve’den sonrası büyük sıkıntılar barındırıyor.

 

Karaleylek Kanyonu ve Saklıkapı Kanyonu’na giden yollar, hâlâ toprak yol olarak kalmış durumda.

 

 

Baskil halkı, yıllardır süregelen bu yol sorunlarının çözülmesini bekliyor. Anketi düzenleyen grup, ilçenin büyük ölçüde Cumhur İttifakı’na oy verdiğini ancak yollarla ilgili sonuçların beklenenden farklı çıktığını belirtti. Halkın tamamen özgür iradesiyle oy kullandığı ve yollarla ilgili büyük bir memnuniyetsizlik yaşandığı vurgulandı.

 

Baskil’de yaşayan vatandaşlar, yetkililerden yolların iyileştirilmesi ve güvenliğin artırılması için somut adımlar atılmasını bekliyor.

Haber:Muzaffer ÖNLER

Şano BAYDEMIR